Yasemin Kokulu Bir Hayat ile '' Yaşamın Anlamı Kadınlar '' Kadınlar Günü Etkinliği

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Bugünün hikayesini birçoğunuzun bildiğine eminim ama bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim.. Aslında bugünün doğuşuyla ilgili kaynaklarda birkaç olaydan bahsediliyor ama en bilineni '' 8 Mart 1857 tarihinde ABD' nin New York kentinde bir tekstil fabrikasında çalışan dokuma işçilerinin daha iyi çalışma koşulları istemiyle başladıkları grevde, polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi sonrası çıkan yangında can veren 129 kadın işçi anısına 8 Mart' ın " Internationaler Frauentag " ( International Women' s Day - Dünya Kadınlar Günü ) olarak anılması'' şeklinde. 

Tüm dünyada ve ülkemizde bugüne özel çeşitli organizasyonlar yapılıyor ve etkinlikler düzenleniyor. Bizler de kadın blog yazarları olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nü, Biricitin Yeri blogunun sahibesi sevgili Yasemin' in düzenlemiş olduğu Yaşamın Anlamı Kadınlar etkinliği ile sosyal medya üzerinden gerçekleştiriyoruz. 
Etkinlikte birlikte olduğum arkadaşlarım;
Sevgili Yasemin; BLOG: Biricit'in Yeri INSTAGRAM: @yaseminkokulubirhayat
Sevgili Şafak; BLOG: Şafak'ın Dünyası INSTAGRAM: @safagindunyasi 
Sevgili Şerife; BLOG: Beğendim Paylaştım INSTAGRAM: @begendim_paylastim
Sevgili Fatma; BLOG: Sosyal Anneyim INSTAGRAM: @sosyalanneyimcom
Sevgili Emine; BLOG: Madam Emine INSTAGRAM: @madamemine66 
Sevgili Leyla; BLOG: Marinden Tarifler  INSTAGRAM: @marindentarifler 
Bendeniz Yeşim; BLOG: Yeşimle Her Telden INSTAGRAM: @yesimlehertelden 
Sevgili Emel; BLOG: Emel'in Mutfağı INSTAGRAM: @emel_akan 
Yayınlarımızı blog sayfalarımızdan, paylaşımlarımızı instagram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz siz de.

Her etkinlikte olduğu gibi sevgili Yasemin bu etkinlikte de birbirinden değerli firmaların ürünleriyle buluşturdu bizi. Pandemi nedeniyle sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen etkinlik için gönderilen ürünler her birimizin adreslerine kargo vasıtası ile ulaştırıldı. Bu etkinlikte yanımızda olan firmalar ve ürünlerini beraber inceleyelim hadi:

Just Guard Saf Koruma Kolonya: Aktif bileşenleri limon yağı, portakal yağı, bergamot yağı, karanfil yağı, ıtır yağı, lavanta yağı, paçuli yağı, çay ağacı yağı olan Kolonya, %100 doğal aromaterapik uçucu yağlar ile formüle edilmiş olup 70° alkol özelliklidir. Çay ağacı yağının tazeleyici özelliğiyle temiz ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olur. 
Cilt Sıkılaştırıcı Serum: İçeriğindeki üzüm çekirdeği yağı, kuşburnu çekirdeği yağı, zeytinyağı, çuha tohumu yağı, susam yağı, badem yağı, avokado yağı, ıtır çiçeği yağı, sığala yağı, lavanta yağı, biberiye yağı, rezene yağı, sandal ağacı yağı, paçuli yağı ile sarkmalara karşı etkili olan Serum, cildi toparlayıp canlı bir görünüm sağlar. Ciltte zaman ile eksilen ve sarkmaya sebep olan yapıtaşlarının kaybını önler. Güçlü antioksidan ve vitamin içeriği ile cilde masaj yaparak elastikiyet kaybını önlemeye yardımcı olur.

* Bade Natural kozmetik ürünlerini severek kullanıyorum. Saf Koruma Kolonyası' nı evden eksik etmiyorum. Kuşburnu Leke Karşıtı Günlük Nemlendirici Balm' ı halihazırda hâlâ kullanıyorum şu an. Sıkılaştırıcı serumu da kullanıp yorumlarımı yazmak için sabırsızlanıyorum.

Sirkelim-Sirkeli Temizleyici: Her işte her yerde hijyenik temizlik sağlayan Sirkelim mutfak, buzdolabı, fırın, çaydanlık, banyo, lavabo, yüzeyler ve evcil hayvanların yaşadıkları ve temas ettikleri yerleri temizlemek için eşsiz bir formüle sahiptir. Ayrıca derz temizliğinde de kullanılan ürün lavantalı ve limonlu olmak üzere iki farklı doğal esans ile üretilmektedir.
Buzdolabı Temizleyici: Buzdolabı, derin dondurucu, mutfak tezgahları, kesme tahtaları gibi gıdaların bulunduğu ve temas ettiği her yerde hijyenik ve doğal temizlik sağlar. Hafif buzlanmayı çözer. Çabuk kurur ve iz bırakmaz. Durulama gerektirmez. Hindistan cevizi özleri içerir. Boya ve petrol türevi içermez. 
Duşakabin ve Banyo Temizleyici: Duşakabin, küvet, klozet, armatür, musluk, lavabo ve fayanslarda oluşan günlük kirleri, su lekelerini, pas lekelerini ve kireç lekelerini hızlıca ve kolayca temizler. Banyoya hijyen katarken lavabo, klozet ve armatürlerin ışıl ışıl parlamasını sağlar.
Fırçalı Leke Çıkarıcı: Özel geliştirilmiş formülü ve fırça başlığı sayesinde giysilerde, halı, koltuk, ev tekstilinde, gömleklerin yaka ve kol manşetlerinde, arabaların koltuk ve döşemelerinde oluşan her türlü yağ ve yemek lekelerini, makyaj lekelerini, çikolata, yağ, sos ve parfüm lekelerini kolayca temizler. Çamaşırlardaki zor lekeler için makine öncesi çözüm sağlar. 
Aktif Köpük Hijyen Sihirbazı Çamaşır Suyu: Geliştirilmiş yeni ve güçlü aktif köpük formülü ile mutfak, banyo, tuvalet, fayans ve beyaz çamaşırlarda uygulandığı yüzeye tutunan ve daha uzun süre köpük formu sayesinde en zorlu kir ve lekelerde derinlemesine temizlik ve maksimum hijyen sağlar.  
Aktif Köpük Fırın, Ocak, Mangal: Güçlü ve üstün aktif köpük teknolojisi ile zorlu yağ lekeleri, yanmış ve kurumuş artıklarını, uygulanan yüzeye tutunan üstün köpük formu sayesinde derinlemesine temizler. Fırın, fırın tepsisi, fırın telleri, mangal ve teli, aspiratör ve aspiratör filtreleri, yanmış tava-tencere ve döküm ocaklarda kullanılır.
Aktif Köpük Banyo: Güçlü ve geliştirilmiş aktif köpük formülü ile duş, fayans, lavabo, wc, musluklardaki en inatçı ve zorlu kireç, sabun, pas, su lekelerini ve zorlu lekeleri kolaylıkla temizler.
Aktif Köpük Mutfak Sirke Özlü: Güçlü ve geliştirilmiş aktif köpük formülü ile evye, mutfak dolapları, mutfak tezgahı gibi yüzeylerde günlük mutfak kirlerini ve yağlı yüzeyleri hızlıca, kolayca ve derinlemesine temizler. Parlak ve ışıltılı yüzeyler sağlar.

* HighGenic temizlik ürünlerini sıklıkla alıyorum. Özellikle Sirkelim bitmeden yedekleniyor daha. Duşakabin ve Banyo Temizleyici ile Fırçalı Leke Çıkarıcı performans olarak çok başarılı ürünler. Buzdolabı Temizleyiciyi ve piyasaya yeni çıkacak olan Aktif Köpük serisi ürünlerini ilk kez kullanacağım ve tabi ki etkilerini kullanır kullanmaz yazacağım.

Mikrofiber Yüz Temizleme Pedi: Koton / pamuk bazlı bir süngerdir. Akneli, lekeli ve yağlı ciltlerdeki sebum ve ölü tabakalar ile kaplanmış gözeneklerin mekanik olarak temizlenmesine yardımcı olur. Ciltteki ölü dokuları hızla uzaklaştırır. Boyar madde içermez.
Sepia Aydınlatıcı Cilt Tonik: Ciltte sebum dengesini sağlar ve yağlı-karma ciltler için de uygundur.  Yorgun ve kuru ciltlerin dinlenmesine yardımcı olur. Dengeli nemlendirmeye yardımcı olurken, ciltte nem oranı arttığı için cildin kendisini korumasına yardımcı olur ve cilt bariyerini güçlendirir. Aynı zamanda cilt yüzeyindeki aşırı yağı emerek sebum dengesini sağlar. Cilde canlılık kazandırmaya yardımcı olur.
Ozonlava Volkanik Maske: İçeriğinde Bentonit bulunan maske cilt lekeleri ile savaşır. Tüm cilt tiplerinin temiz ve aydınlık bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Erken yaşlanmaya meyilli olan ciltlerde kırışıklıkları azaltmaya yardımcıdır. Ciltteki yağ gözeneklerini açar ve küçültür, sebum (yağ) üretimini azaltır. 

* Ozonlabs ürünlerini uzun zamandır takip ediyordum. Bu ürünleri de merak ettiğim ve kullanmak istediğim ürünlerdi. Onlarla ilgili de bir yazı gelecek tabi ki.

Elbebek Elite 1 Numara 2-5 KG Yenidoğan Bebek Bezi: Nefes alan yüzeyi sayesinde bebeklerin cildi daima kuru kalır. Anatomik yapısı ile bebekler özgürce hareket edebilir. Kolaylıkla çıkartılıp takılabilen esnek bantlı bebek bezi tüm sızıntıları önler.
Pedix Mesane Pedi Unisex: İdrar kaçırma problemi yaşayan yetişkinler için tasarlanmış pedler, %50 artırılmış emiş kapasitesine, sıvıyı ve kokuyu hapseden emici taneciklere, süper emici pamuksu üst yüzeye sahip. Vücut yapısına uygun süper ince yapılı ve geniş yapışkan şeritli pedler, özel ürün yapısı sayesinde ses yapmayı önler, dışarıdan belli olmaz. 
Pedix Burun Telli Cerrahi Yüz Maskesi: Tek kullanımlık maskeler 3 katlı olup hava geçirgenlik özelliğine sahip. Tahriş etmeyen, yüze tam uyumlu maskeler nonwoven kumaştan üretilmiş olup lateks, paraben, naylon, klor ve fiberglas içermez. Yüksek bakteri filtrasyon özelliğine sahip maskeler konforlu kullanım sağlar. 
My Leydi Ultra Hijyenik Kadın Pedleri: Hijyenik ortamda otomatik olarak paketlenen süper ince pedler, içerisindeki süper emici tanecikler sayesinde sıvıyı hızlı bir şekilde emerek jelleştirir, gün boyu rahatlık sağlar. Petekli yüzeyi temizlik ve kuruluk hissi verir. Sıvıyı anında emerek dağıtıcı tabakaya iletir. Özel yapısı sıvının tekrar üst yüzeye çıkmasını engeller. Bileşiminde kullanılan malzemeler sayesinde ses yapma sorununun önüne geçer. Yapısındaki mikro gözenekler hava sirkülasyonu sağlayarak nem oluşumunu engeller. 
Kolped Kol Altı Ter Emici Yapraklar Unisex: Ter gözeneklerini kapatmadığı için vücudun terlemesine izin verirken emici tabakasıyla teri ve kokuyu hapseder. Roll on ve deodorantlara göre sağlıklıdır ve vücudun normal şekilde terlemesine imkan sağlar. Kıyafetlerde oluşacak ter lekesini engellediği için kıyafetlerin ömrü uzar. İnce yapısı sayesinde dışarıdan fark edilmez. 
Elbebek Islak Mendil: Alkol ve paraben içermeyen mendiller hipoalerjenik olup mikrobiyolojik ve dermatolojik olarak test edilmiştir. İpeksi dokulu mendiller her cilde uygun ph değerine sahiptir.

* Özbey Hijyenik Ürünleri markasına ait ürünleri ilk kez kullanacağım. Özellikle Kol Altı Ter Emici Yaprakları oldukça merak ediyorum. 

Ceres Yayınları' nın A' dan Z' ye, tüm türlerde çok zengin bir kitap kategorisi var. Ben de kitaplarını sıklıkla okuyorum. Tamamen tesadüfi, şimdiye kadar okuduğum tüm kitaplar kadın yazarlar tarafından kaleme alınmış. 
Eril Beril'den Afrodit' e / Gülen Gündüz Yılmaz
Her Şey Mümkün / A. Ebru Tarım Dilekcan
Bilinç Yogası / Ayça İşbilir 
Ceres Yayınları' nı instagram hesaplarından da takip etmenizi tavsiye ederim. 

Deneyimlememiz adına gönderilen ürünler için bütün firmalarımıza..
Böylesi anlamlı bir günde düzenlediği etkinliğe beni de dahil eden sevgili Yasemin' e..
Etkinlik görsellerini hazırlayarak bizlere jest yapan sevgili Şerife' ye..
Etkinlikte beraber olduğum sevgili Fatma' ya, Şafak' a, Emine' ye, Emel' e ve Leyla' ya..
gönül dolusu teşekkürlerimi ve sevgilerimi iletiyorum. 

Bizler etkinliğe dair tüm detayları;
instagram' da #yaseminkokuluevent ve #yaşamınanlamıkadınlar etiketleri ile paylaşıyoruz.
Sizler de takip edin olur mu?

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım