Eril Beril'den Afrodit'e / Gülen Gündüz Yılmaz

Hanımlar, içinizdeki Afrodit' i keşfetmeye hazır mısınız? Peki beyefendiler, siz de bu keşif sırasında kadınları biraz da olsun anlamaya hazır mısınız? Gülen Gündüz Yılmaz'ın kaleme aldığı *Eril Beril' den Afrodit' e Modern Kadının Dişil Özüne Yolculuğu adlı kitap işte tam da bu amaçla yazılmış bir eser. ( * Eril: Erkek ) Yasemin Kokulu Bir Hayat' ın @yaseminkokulubihayat instagram sayfasında yaptığı çekilişten kazandığım kitap detaylarına bakalım hadi..
ODTÜ bilgisayar mühendisliğinden mezun olan ama hiç mühendislik yapmayan Gülen Gündüz Yılmaz, kurumlara, takımlara, yöneticilere ve bireylere eğitimler veren bir yaşam koçu, instagram ve You Tube' da sunduğu içeriklerle insanlara bolca gülme vaat eden bir yazar aynı zamanda. Yazarın ilk eseri olma özelliğini taşıyan Eril Beril' den Afrodit' e isimli kitap, Ceres Yayınları' ndan çıkmış. Kişisel gelişim kategorisindeki 2019 Haziran basımlı kitap 190 sayfadan oluşuyor.
Kitap yazarın, İçimdeki Malefiz, İçimdeki Çocuk, İçimdeki Afrodit olmak üzere 3 kadından bahsettiği giriş bölümündeki hikayesiyle başlıyor. Gülen Gündüz Yılmaz, kitaptaki bölümlerin sonunda verdiği alıştırmalar ile de okuyucusuyla bir anlamda interaktif bir ilişki kuruyor.
* Kadir İnanır diyordu ki " ben kadının bana sevgisini, bana pişirdiği pilavdan anlarım. " Kadir İnanır ile 14 sene yaşamış Canan Yaka da diyordu ki " Her öğün taze pilav isterdi. Ramazan' da sahura da taze pilav isterdi. Kalkar pişirirdim. Pilavdan öylesine tiksindim ki bir daha da pişirmedim ". Biz bu tip adamlara sahurda kalkıp taze pilav pişirmemek için o okullarda okuduk, o stresli işlerde çalıştık. Öyle değil mi?
* Eğer bir gün çok para kazanırsam seni evde oturtacağım, her akşam da senden taze pilav isteyeceğim. Birisi evde oturacaksa o ben değildim.
* Bize bağımsızlığımızı, hedefe kilitlenmemizi, her şeyi başarabilecekmişiz düşüncesini veren Eril parçamızdır. İçimizdeki Eril ve Dişil parçalar uyumla çalıştığında hayatımıza denge gelir.
Yukarıda verdiğim alıntılar kitabı okurken altını çizdiğim cümlelerden sadece birkaçıydı. Kitap kadınlar için; içlerindeki dişil kimliği keşfetmelerine, onları dışarı çıkarmalarına, dişil özlerine yolculukta kadınlara pratik bir rehber olması ve erkekler içinde hem hayatlarındaki kadınların yaşadığı süreçleri daha iyi anlamlandırmalarına hem de içlerindeki dişili geliştirmelerine faydalı olması umuduyla tasarlanmış. Eril Beril'den Afrodit' e, içinizdeki Afrodit' i ortaya çıkarır mı ya da onu keşfetmenize yardımcı olur mu bilmem ama kitapta kaleme aldığı pek çok noktada yazarla aynı görüşte olduğu söyleyebilirim, özellikle pilav konusunda :)))

yeşimlehertelden