İyi misin? İstediğin Hayatı Yaşamanın Sırları / Duygu Eren

Kendinize yatırım yapıyor musunuz, desem eminim birçoğunuzun aklına parasal konular gelir. Ama ben kişisel gelişiminize yaptığınız yatırımdan söz ediyorum. Bunun için neler yapıyorsunuz peki? Ben bunun için kişisel gelişimi destekleyen kitaplar okuyorum zaman zaman. Son olarak da, Duygu Eren imzalı '' İyi misin? İstediğin Hayatı Yaşamanın Sırları '' adlı kitabı okudum.
İyi misin?, akademik eğitiminin yanında kişisel gelişim ve psikoloji ile ilgili eğitimler de alan Duygu Eren' in ilk kitabı olma özelliğinde. Kitap 208 sayfa ve Ekim 2019 yılı basımlı. Kişisel gelişim türündeki kitap Ceres Yayınları' nca basılmış. Kitapta herbiri birbirinden farklı konular 48 başlık altında işlenmiş.
Her gün bu soruyu kaç kez duyuyorsun?
Nasılsın?
İYİ misin?
Ve cevabın hep aynı, İYİYİM!
Hayalkırıklığı yaşadığında, üzüldüğünde, ümitsizken, mutsuzken, iyiyken, kötüyken dışarıya karşı hep İYİSİN.
Gerçekten İYİ MİSİN?
Dilimiz alıştı bir kere İyiyim demeye.
Kimseye hatta kendimize bile yaralarımızı göstermemeye.
İçinde yaşattıkların, ruhun ne alemde? Dilin İyiyim derken yüreğin ne alemde?
Bu kitap iyi olman, iyi hissetmen, en iyiyi yaşaman için yazıldı.
Hayatını tamamen değiştirip, istediğin her şeye sahip olman, kendinin en iyi versiyonu olman ve tüm samimiyetinle, tüm gerçekliğinle İYİ olman, iyiyim diyebilmen için,
Huzurun, mutluluğun, ruh ve beden sağlığın ve en İYİYE kavuşman için, endişelerden kurtulman, yeni sene ulaşman için, en İYİYE odaklanıp, onu yaşaman için.
Nasılsın? diye sorulduğunda İYİYİM' in hakkını vermen ve daha iyi olman için bugün okumaya başla.
Ve unutma sana sadece sen '' İYİ '' gelebilirsin.
( Tanıtım Bülteninden )
* Gerçekte kimsin? Gerçekte '' sen '' ne istiyorsun? Sen ne bekliyorsun?
* Nefes alman, sağlıklı olman, iş yapabiliyor olman, yemek yiyebilmen, spor yapabilmen yaşadığının göstergesi değildir.
* Özendiğin, hayran olduğun yaşamlara bak. Hepsi risk aldı, çabaladı. Hepsi bir yerden başladı. Sen sadece seyrettin, imrendin, konuştun.
* Kararını ver ve harekete geç; tüm fırsatları değerlendir; hatalar yap; istediklerin için kapılar aç; cesaretin mucizesini yaşa ve yenilen.
* Hayatının başrolünde sen varsın. Hikayeni değiştirmek senin elinde. Kendini değiştirirsen eğer ve gerçekten inanırsan; geçmişinle geleceğin arasında yaşadıklarına sen de şaşıracaksın..
Ve bunun gibi daha pek çok cümlenin altını çizdim ben okurken.

İçinde Buddha, Sokrates, Gandhi, Picasso, Mevlana, Yunus Emre, Can Yücel gibi tarihe adını yazdırmış isimlerin sözlerinden de alıntıların yapıldığı kitap, içsel dünyamıza yolculuğa çıkartıyor bizi okurken. Günlük hayattan, yaşamdan, istediklerimizden, ihtiyaçlarımızdan yani hepimizin kendinden bir parça bulacağı duygulara yer verilen kitabın temel odak noktası insanın ta kendisi, azmi, kararlılığı, kendine inanması, değişimi diyebilirim. Şunu yap, bunu yapma şeklinde nasihatler, öğütler içeren; okurken kendimizi sorguladığımız, harekete geçme arzusu uyandıran kitapta çok yalın, sade ve anlaşılır bir dil kullanılmış. Ayrıca kitabın büyük puntolarla yazılmış olması da okumayı oldukça kolaylaştırıyor. Kişisel gelişiminize farkındalık kazandırmak isterseniz İyi misin' i de keyifle okuyacağınıza eminim..

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım