Ozonlabs Octagon Onarıcı Serum

Temiz kozmetik anlayışının ülkemizdeki öncü firmalarından, Ozonlabs markası ürünlerini dönem dönem kullandığımı ve beğendiğimi sıklıkla yazıyorum. Yüz Temizleme PediAydınlatıcı Cilt TonikVolkanik MaskeYaşlanma Karşıtı Cilt SerumuAloe Vera ŞampuanGüneş LosyonuNemlendirici SütNemlendirici Bakım Kremi ve Terra Form BB Krem bunlardan sadece birkaçı. Markanın, kullandığım kozmetik bakım ürünleri listesine, Octagon Onarıcı Serumu da ekledim.
Ozonlabs Octagon Onarıcı Serumun, ''Cildin ışıldamasına ve aydınlık bir görünüm kazanmasına, renk tonunun düzenlenmesine yardımcı olma'' özellikleri bulunuyor. Ambalaj üstündeki bu açıklamaya ek olarak, markanın internet sitesinde ayrıca, ''Çevresel şartların ciltte oluşturduğu nem kaybına ve sebumun değişimine karşı, cildin dengelenmesine yardımcı olur''  şeklinde bir ilave de yapılmış. 

Serum, temiz cilde günde 1-2 kez, 3-4 damla sürülüp kullanılıyor. İnternet sitesinde, cilde sürülüp bırakılmasının yeterli olduğu yazılmış olsa da, ben, avuç içime damlattığım serumu ellerimi ovuşturup ısıtarak yüz ve boyun bölgeme, göz çevrem hariç, dairesel hareketlerle masaj yaparak uyguluyorum.
Serumun ana bileşenleri, Mum Çalısı olarak bilinen Cassia Alata Yaprak Özü, Allantoin ve Provitamin B5. Cassia Alata'nın, UV ışınlarına karşı DNA'yı koruyarak yaşlanma karşıtı bakım yapma; Allantoin'in, cildin yenilenmesine, nemlendirilmesine, ölü hücrelerden arındırılmasına, yenilenmesine yardımcı olma; Panthenol yani  Provitamin B5'in, vücudun nem dengesine katkı sağlama, cildin nemlendirilmesi ve ışıltısı için onarıma yardımcı olma özellikleri var.

7 kalemlik içerik listesinde bunların dışında, Su, Ksantan Sakızı, Gliseril Kaprilat ve Gliseril Undesilenat bulunuyor. 
30 ml'lik beyaz buzlu cam şişede bulunan serum, damlalık başlığa sahip. Serumun, akışkan jelimsi bir yapısı var. Çok açık sarı rengi olan serum su bazlı bir ürün. İçerikte parfüm veya koku verici bir bileşen olmadığından bariz bir kokusu olmamakla birlikte ferah bir koku hissediliyor. Ben uygularken, damlalık başlığın yarısına gelecek kadar serum çektim. Yüz ve boyun bölgeme uygulamada yeterli oldu bu miktar. Masaj yaparak uyguladığımdan emilimi hızlı oldu. Emildikten sonra (karma/yağlı) cildimde yapış yapış hisse neden olmadı ve ağırlık yapmadı. Cildi nemlendirme anlamında başarılı buldum. Cildi sağlıklı ve canlı gösterme gördüğüm diğer etkilerdendi. İçerikte silikon, paraben, petrol türevleri olmaması ayrıca hoşuma gitti, bunu da belirtmek isterim.

Kullanıcı yorumum sadece tek şişe serum üzerinden olduğundan, uzun vadeli etkilerinden bahsetmem mümkün değil. Her kozmetik bakım ürününde olduğu gibi, uzun vadeli etkileri görmek için düzenli kullanım şart. 2023 senesi nisan ayı gibi kullanıcıların beğenisine sunulan Ozonlabs Octagon Onarıcı Serumun, markanın internet sitesinde indirimli satış fiyatı 479.63 TL ve serumda 3 Al 2 Öde kampanyası bulunuyor. (Yazıyı yayınladığım tarih için geçerlidir). Cilt bakım serumunda, temiz kozmetik arayışında olanların beğeneceğini düşünüyorum bu serumu.