Ozonlabs Ozonlava Volkanik Maske

Genç bir kadın girişimci, araştırmacı ve bilim insanı olan Angela Balasu Dündaralp tarafından '' Daha iyi bir dünya için temiz kozmetik '' sloganı ile yola çıkan, 2013' te İstanbul' da faaliyete geçen Ozonlabs markasının, Mikrofiber Yüz Temizleme Pedi - Sepia Aydınlatıcı Cilt Tonik ürünlerinden sonra Ozonlava Volkanik Maske' sinden de biraz bahsetmek istedim. 

Avrupa Birliği' nden onaylı, bağımsız laboratuvarlarda test edilen ve cilt lekeleri üzerinde %80 oranında başarıya ulaştığı kanıtlanmış Ozonlabs Ozonlava Volkanik Maske, *Bentonite Kilinden üretilen, doğal volkan tüfü ve sülfür içeriği ile ön plana çıkan, cildi etkin bir şekilde arındırmaya yarayan temiz kozmetik sınıfında bir maske olup içeriğinde paraben, parfüm, silikon ve benzeri kimyasal maddeler barındırmıyor. 
*Bentonite: Alüminyum ve magnezyumca zengin volkanik kül, tüf ve lavların kimyasal ayrışması sonucu oluşmuş, çok küçük kristallere sahip yumuşak, gözenekli ve kolayca şekil verilebilir kil.
Volkanik Maske;
* Akneli, komedonlu, siyah noktalı ciltlerin arındırılmasını sağlıyor.
* Ciltteki sebum salınımını dengeliyor. 
* Cildi serbest radikallerden, çevresel faktörlerden ve kirden arındırıyor.
* Ciltte UV ışınları nedeniyle pigmentasyon artışı görüldüğünde, cilt renginin daha berrak ve beyaz olmasını, ciltteki renk değişikliklerinin düzenlenmesini sağlıyor.
* Kozmetik ürünlerin kullanımı nedeniyle ciltte var olan silikon benzeri katkı maddelerinin temizlenmesine; erken yaşlanmaya meyilli olan ciltlerde kırışıklıkları azaltmaya; tüm cilt tiplerinin temiz ve aydınlık bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor.
Maskenin uygulanması oldukça kolay ve pratik Maske, haftada iki-üç kez bir fırça ya da spatül ( spatula )  yardımı ile temiz cilde ince bir tabaka halinde sürülüyor, cilt tipine göre bekletildikten sonra bol su ile yıkanıp durulanıyor.

Maskenin cilt tiplerine göre tavsiye edilen kullanım süreleri;
* Yağlı ciltler için 15 dakika
* Normal ciltler için 7 dakika
* Kuru ciltler için 5 dakika
* Vücut için uygulama süresi 30 dakika 

Maskenin içindeki volkanik tüf ciltteki kan dolaşımını hızlandırdığından, uygulama sonrasında ciltte kısa bir süre pembeleşmeye neden olabileceği belirtilmiş..
Ozonlava Volkanik Maske ile ilgili ilgimi çeken en önemli nokta ise 72 saat kuralı oldu. 72 saat kuralı bir nevi cilde ön hazırlık sağlama, arındırma ve sakinleştirme süresi. 72 saat yani 3 gün boyunca, sabah ve akşam 5' er dakika cilde Volkanik Maske uygulanıyor. Böylece cilt, silikon ve diğer türlü kimyasal maddelerden, makyaj malzemelerinden ve kozmetikten arındırılıyor, daha sakin ve arınmış bir halde bakıma hazır hale geliyor. 72 saat kuralı sonrasında Volkanik Maske kullanımı haftada 2-3 kere olacak şekilde yapılıyor. 

Maskeyi kullanıyorum ve kullanım sonucunu yazmak için de sabırsızlanıyorum. Ozonlabs' ı hem sosyal medyadan hem de internet sitesinden takip ediyorum. Markanın internet sitesinde dönem dönem '' 3 Al 2 Öde, 1 Alana 1 Ücretsiz, Hediyeli Ürün, 50 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Bedava '' gibi güzel kampanyalar düzenleniyor, böylece ürünler çok daha avantajlı fiyatlara alınabiliyor. 

( 17 Ağustos 2021 Güncelleme )
4 aylık bir kullanım sonrası bitirdiğim Maske ile ilgili gözlemlerim:
Maskeyi ilk 3 gün, 72 Saat Kuralına uygun olarak sabah ve akşam 2 kere, sonrasında ise haftada bir kez ve akşam olmak üzere temiz cildime uyguladım. Tüp ambalajdan hacimli olarak çıkan maske ilk sürüldüğünde ciltte yokmuş gibi görünüyor fakat kurumaya başlayınca diğer kil maskeleri gibi beyazımsı bir renge bürünüyor. Sürdüğümde pek birşey hissetmemiştim ama kurumaya başlamasıyla beraber cildimde yanma-kaşınma arası bir his oluşturdu. Kurumasıyla beraber o his de kayboldu tabi ki. Bunun haricinde de cildimde bir reaksiyona yol açmadı. Yine her kil maskesinde olduğu gibi ciltten tamamen temizlenmesi biraz zahmetli olsa da kilin kuruduğunda ciltte dökülme yapmaması, verdiği temizlenmişlik hissi, karma/yağlı cildimi kirden ve yağdan arındırması, yağlanmaya bağlı parlamayı gidermesi ve kullandığım süre içinde artı sivilcelenmeye neden olmaması en beğendiğim özelliklerinden oldu. Ürünle ilgili yaşadığım tek olumsuzluk ambalajın sonlarına doğru tüp içinde kalan kilin çıkışında zorlanma yaşamamdı. Onun için tüpü dipten iyice sıkmak gerekiyor. Maskenin elimde yedeği de var, onu da kullanıp bitirdiğimde ( her ne kadar içerik ve etki olarak beğenmiş olsam da ) 239 TL.'lık satış fiyatından dolayı sadece çok iyi bir indirim yakalarsam tekrar alıp kullanabilirim gibi geliyor bana.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım