Inglot Allık no.25

Renkli kozmetik sektörü deyince aklıma gelen ilk markalardan biri olan Inglot ürünlerinin kalitesi bence tartışılmaz. Markadan daha önce kullanmış olduğum Uzun Süre Kalıcı FondötenKaş JeliSaf Pigment Göz FarıGöz / Dudak KalemiKapatıcı Çubuk Fondöten vaatlerindeki özellikleri yerine getirip, beklentimi karşılayan ürünler olmuştu. Son kullandığım allık da beni hayal kırıklığına uğratmadı.
Donuk ve yorgun cildi canlandırmak, cildin daha parlak görünmesini sağlamak için yüze uygulandığında sağlıklı bir renk veren bu klasik allık, zengin formülü ile yumuşak bir uygulama sağlarken aynı zamanda doğal bir görünüm de sağlıyor. 
Markanın Face Blush allık serisinde 17 farklı renk alternatifi bulunuyor Allık kategorisinde bu seri haricinde farklı serilerde de oldukça fazla çeşitliliğe sahip marka. Face Blush serisinde daha ziyade pembe, kiremit ve kahve tonlarda renk seçeneği var. Ürünün, ambalajı açıldıktan sonra 18 ay  kullanım süresi mevcut.
2.5 g ağırlığında minnak bir ambalaja sahip allık gözünüze hemen bitecekmiş gibi görünmüş olabilir. Fakat yoğun yapısından dolayı allık fırçasının ucuyla yapılan hafif bir uygulama ile oldukça uzun süre kullanılabiliyor. Allığın, ambalaj içindeki tonu ile uygulamada elde edilen tonu birebir aynı. Bir üst fotoğrafta rengin net görülmesi için ben oldukça yoğun bir uygulama yaptım. Çok hafif ve dağıtılmış haliyle yanaklarda sanki yanağın kendi rengiymiş gibi doğal bir duruşu var. Belli belirsiz ışıltısı sayesinde aydınlık bir görünüm de sağlıyor ayrıca. Pudra, BB veya CC krem, fondöten gibi ten ürünleri üzerine uygulandığında yapısını ve rengini bozmadan kalıcılığını uzun süre koruyor da. Ürünün, markanın Türkiye internet sitesinde satışı var ve normal satış fiyatı 160 TL olarak görülüyor (Yazıyı yayınladığım an itibari ile). Allık kalitesi ile övgüyü hak ediyor olsa da aynı şeyi fiyatı için yazamayacağım. Allığın daha ulaşılabilir fiyatlarda yerine kullanılabilecek pek çok alternatifi de bulunuyor tabi ki.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım