Simple Protect 'N' Glow Işıltılı & Temiz 2'si 1 Arada

Cilt bakımının ilk aşaması olan yüz temizliğine diğer bakım uygulamalarından daha fazla önem veriyorum ve her sabah hiç aksatmadan düzenli bir şekilde cilt tipime uygun yüz temizleyici bir ürünle cildimin temizliğini yaparak güne başlıyorum. Bunun haricinde tabi ki peeling, maske, krem gibi bakım ürünlerinden de destek alıyorum. Aslında bunları ayrı ayrı kullanmayı sevsem de güvendiğim ve beğendiğim markaların bazı 2'si 1 arada özellikli ürünlerini de uyguluyorum arada. Kullanıp bitirdiğim Simple markasının, hem yüz temizliği hem de peeling yapma imkanı veren Işıltılı & Temiz 2'si 1 Arada bakım ürünü bunun son örneği oldu.
Unilever bünyesindeki İngiliz menşeli Simple markasının, ışıltısını kaybetmiş ve yorgun ciltler için geliştirdiği Protect and Glow serisindeki Doğal Kil ve Bambu Tanecikleri içeren bu ürünü, cildi yoğun bir şekilde temizleyip ışıltısını geri kazandırırken, peeling etkisi ile de gözenekleri temizleyip arındırma özelliklerine sahip. Ürün aynı zamanda cildin daha canlı görünmesine, cildi pürüzsüzleştirmeye, aydınlatmaya ve yorgunluk izlerini silmeye yardımcı oluyor.

150 ml ebatlı tüp ambalajdaki ürün, ıslak yüze dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanıp su ile durulanarak kullanılıyor. Yani bu iki işlem için iki ayrı uygulama yapmanıza gerek kalmıyor.
Sert kimyasallar, paraben, etil alkol, parfüm, mineral yağ, renklendirici ve hayvansal kaynaklı içerik bulundurmayan ürün, dermatolojik olarak test edilmiş hipoalerjenik (daha az alerjik reaksiyona neden olan) bir ürün olup komedojenik (gözenekleri tıkamayan) özellik taşımıyor. PETA Cruelty-Free (hayvanlara zarar vermeyen veya öldürmeyen) sertifikalı ve Vegan (hayvansal ürünler kullanılmayan) ürün geri dönüşümlü ambalaja sahip. 

İçerikte Bentonit Kili, Bambu Kök Özü, Zencefil Kök Suyu haricinde doğal veya bitkisel bir bileşen göremedim. Bir de E ve C Vitamini var tabi. Kalan kısım alkol, organik bileşik ve kimyasal bileşen karışımı. İçerikte özellikle dikkatimi çeken ise Sodyum Lauril Sülfoasetat oldu. Bazı kaynaklarda, bunun SLS' ye alternatif olarak kullanıldığı yazıyor. İçeriği detaylı incelemek isterseniz markanın internet sitesindeki ilgili ürün sayfasına bakabilirsiniz. 
İnce ve hafif yapılı, kremsi dokulu ürünü sadece sabahları uygulamak üzere 3 ayda bitirdim. Peeling için ayrı bir işlem yapmam gerekmediğinden hem yüz temizliği hem peeling uygulamasını aynı anda yapmış oldum bu ürünle. Ürünün içinde gözle görülmeyecek, tuz zerreciği büyüklüğünde tanecikler var. Bu zerrecikleri uygulamada hissediyorsunuz ama katiyen cildi rahatsız etmiyor, çizmiyor. Cilde masaj yaparak uygulamada gözenekleri temizlemede oldukça işe yarıyor bu tanecikler. Ürün, kremsi yapısından dolayı cilde çok rahat tatbik ediliyor. İçeriğinde kil de olduğu için temizlemesi, köpük, jel veya krem temizleyicilere nazaran biraz daha uğraştırıyor. Ama sonrasında temiz, arınmış, yumuşacık bir cilt sizi bekliyor. Yani vaatlerindeki temizleme ve arındırma kısmında oldukça başarılı. Bu özelliklerini sevdim ben. Geri kalan, ışıltı kazandırma, pürüzsüzleştirme, yorgunluk izlerini silme anlamında çok da fark edilir bir değişim gözlemlemedim açıkçası. 

Simple markasının birçok özelliğini oldukça beğenirim fakat bu kadar artı özelliğe sahip bir ürünün 25 kalemden oluşan içeriğinin daha sade ve bitkisel çoğunlukta olmasını beklerdim ben. İçerik kısmını hariç tutarsam, bu ürünün cildime uygun olduğunu ve cildimin ihtiyaçlarını karşıladığını yazabilirim. Kozmetik mağazalarında ve internet üzerinden hizmet veren ticaret sitelerinde ürünün satış fiyatı 60-70 TL arası değişiyor. İyi bir indirime denk gelirse bu ürünü tekrar alacağım ben. Bu arada Protect and Glow Serisinde bu ürün dışında Işıltı Veren SPF 30 Serum, Üçlü Koruma Etkili SPF 30 Nemlendirici, Işıltı Veren Detox Kil Maskesi, 72 Saat Nemlendirici Jel Krem de bulunuyor. Onları da kullanma aşamasındayım. Bitirdiğim olduğunda onlar hakkında da yazacağım.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım