DKDerm Kil Maskeleri / Nemlendirici - Leke Giderici - Yağ Dengeleyici

Cilt bakımında hangi tür bakım maskelerini uyguluyorsunuz? Kil maskesi? Kağıt maske? Hidrojel maske? Soyulabilir maske? Jel maske? Krem maske? Evet gerçekten de çok fazla bakım maskesi çeşidi var ve bunlar sadece benim bildiklerim. Tüm maske çeşitlerinin her birinin farklı özellikleri ve etkileri olsa da ben en çok kil maskesi ve hidrojel kağıt maskeleri seviyorum. Bu iki çeşit maskeyi dönüşümlü olarak kullanıyorum ve denk geldiğimde indirimli görünce alıp yedekliyorum. DKDerm' in bu 3 farklı kil maskesini de alışveriş esnasında inanılmaz bir rakama görünce almasam olmazdı. 
Ezel Kozmetik bünyesindeki Dermokil markasına ait Aloe Vera Nemlendirici, Honey (Bal) Leke Giderici ve Blueberry (Yaban Mersini) Yağ Dengeleyici Kil Maskeleri beraber inceleyelim hadi..

DKDerm Aloe Vera Nemlendirici Kil Maskesi
Nemlendirici Kil Maskesi, ''Ciltteki siyah noktaları temizleyerek cildin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olurken içerisindeki kil sayesinde cilde mineral desteği ve nemlendirme sağlıyor, Aloe Vera Özü sayesinde cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı oluyor''. 

Temiz yüze, göz ve çevresi hariç olacak şekilde bir tabaka halinde uygulanan maske, tamamen kuruduktan sonra (yaklaşık 10 dakika, hassas ciltlerde bekleme süresi 5 dakika olacak şekilde diye belirtilmiş) ılık su ile yıkanarak cilt temizleniyor. Uygulama haftada 2-3 kez tekrarlanabiliyor.

Maskenin içeriğinde Kil, Su, Aloe Vera Yaprak Özü, Fenoksietanol (fenol eteri ve aromatik alkol), Kaprilil Glikol (kaprilik asitten türetilen bir alkol) ve Salisilik Asit bulunuyor.

DKDerm Honey Leke Giderici Kil Maskesi
Leke Giderici Kil Maskesi, ''Ciltteki sivilce ve siyah noktalara karşı derinlemesine temizlik sağlıyor, içeriğindeki Bal Özü sayesinde cilde ferah ve canlı bir görünüm kazandırıyor''.

Maske, temiz yüze, göz ve çevresi hariç olacak şekilde bir tabaka halinde uygulanıp, tamamen kuruduktan sonra (yaklaşık 10 dakika, hassas ciltlerde bekleme süresi 5 dakika) ılık su ile yıkanarak temizleniyor. Maske haftada 2-3 kez uygulanabiliyor.

Maskenin içeriğinde, Kil, Su, Bal Özü, Fenoksietanol Kaprilil Glikol ve Salisilik Asit bulunuyor.

DKDerm Blueberry Yağ Dengeleyici Kil Maskesi
Yağ Dengeleyici Kil Maskesi, ''Ciltteki ölü hücreleri temizleyerek gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olurken içeriğindeki kil sayesinde cilde mineral desteği sağlıyor, Yaban Mersini Özü ile birlikte ciltteki yağ oranını dengeliyor''.

Bu maske de diğerleri gibi temiz yüze, göz ve çevresi hariç olacak şekilde bir tabaka halinde uygulanıyor. Tamamen kuruduktan sonra (yaklaşık 10 dakika, hassas ciltlerde 5 dakika) ılık su ile yıkanarak temizleniyor. Maske uygulaması haftada 2-3 kez tekrarlanabiliyor.

Maskenin içeriğinde, Kil, Su, Yaban Mersini Meyve Özü, Fenoksietanol, Kaprilil Glikol ve Salisilik Asit bulunuyor.
Maskelerin üçü de içerik olarak aynı. 6 kalemlik içerik listesinde sadece içerdikleri özler farklı. Maskelerin çok fazla bileşen içermemesi hiç yoktan iyidir dedirten türden bana göre. Maskelerin bir başka ortak özelliği miktar, renk ve yapı olarak aynı olmaları. Bir üstteki fotoğrafta gördüğünüz üzere (fotoğraf Aloe Vera maskesinin içindeki kil karışımına ait) üç maske de neredeyse bir avuç, sütlü kahverengi ve yumuşak yapılı. Maskelerin miktarı tek kullanım için çok fazla. Tamamını sürdüğünüzde yüzünüzde kalın bir tabaka gibi durduğundan tamamen kuruması mümkün değil. Paketlerin ağzı kilitli bir sisteme sahip olsaymış rahatlıkla iki kullanım için yetermiş. Maskenin yarısını kullanıp, paketi içi hava almayacak şekilde birkaç yerden bantlarsanız veya paket lastiği geçirirseniz kısa bir süre içinde tekrar kullanımı mümkün olur bence. 

Maskelerin içindeki kilin üçünün de yapısı kremsi, yumuşak ve sürümü kolay. Üç maske de uygulandığı anda cilde mentol serinliği ve ferahlığı veriyor. Bekleme süresi boyunca da o etki devam ediyor. Normalde kil maskelerini ince bir tabaka halinde uyguladığımda kuruyan kili temizlemek zahmetli oluyorken bir avuç ve yüzümde kalın bir tabaka olarak duran kili temizlemek daha zahmetli oldu. Bu üç maskenin ilk kullanım sonunda anlık etkileri de aynı; cildi nemlendirmeleri, yumuşacık yapmaları. 

Şu an kullandığım 2 farklı kil maskesi daha olduğundan DKDerm maskeleri haftada bir kez olacak şekilde uyguladım. Tabi maskelerin açıklamalarında belirtilen vaatlerini gözlemlemek için tek kullanım yeterli değil. Maskeleri haftada 2 veya 3 kez olacak şekilde ve uzun süreli kullanmak gerekiyor bunun için. İlk kullanım için etkilerini beğendiğim bu maskeleri şubat ayı başında A101 Mağazasından tanesi 2.95 TL gibi inanılmaz bir rakama almıştım. İçeriğini, ilk kullanım etkilerini beğeneceğimi bilseydim uzun vadeli kullanımı düşünerek bu fiyata fazla fazla alsaymışım keşke diyorum şimdi. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım