DB Docteur Blanc Kaş Güçlendirici ve Şekillendirici Wax

''Kaş ile göz gerisi söz'' demiş büyüklerimiz. Gerçekten de yüzümüzün ifadesini bir anda değiştiriyor bu iki bölge. Seyrek, cılız ve ince telli kaşlarımın daha belirgin, hacimli görünmesi için şimdiye kadar kaş farı, kaş dövmesi, kaş jeli gibi farklı kozmetik ürünler kullandım hep. (Tabi bunlar microblading işlemi yaptırmadan önceydi). Özellikle geçtiğimiz 2021 senesinde çok fazla ses getiren kaş bakım ürünlerinden biri olan kaş waxını da DB Docteur Blanc markasının Kaş Güçlendirici ve Şekillendirici Wax' ı sayesinde denemiş oldum.
Türkçe karşılığı ''balmumu, cila'' gibi anlamlara karşılık gelen wax kelimesine belki birçoğunuz saç şekillendirici ürünlerden aşinasınızdır. Kaş waxının da amacı hemen hemen aynı, kaşların yukarı doğru kolayca taranmasını ve sabit kalmasını sağlamak. Docteur Blanc markasının, keratin, biotin ve pantenol içerikli Kaş Güçlendirici Waxı da, '' Kaşlara şekil verirken gerekli bakımı yapma, kaşları besleme, kaşların yoğun görünmesini sağlama, kaşlarda uzun süre kalıcı etki gösterme '' gibi özelliklere sahip.

Keratin, biotin ve pantenol olduğu belirtilen ürünün içerik listesinin kalan kısmı, su, stearat-20 (emülgatör), gliserin, hidrojene Hint Yağı, parfüm, etilheksilgliserin (koruyucu), fenoksietanol (aromatik alkol), cl 15985 (günbatımı sarısı gıda boyası) ve cl 19140 (tartrazin-renk verici katkı maddesi) gibi kimyasal bileşenlerden oluşuyor. 
50 ml ebatlı cam kavanoz içinde bulunan ürün, fırça ucuna az miktar alınarak kaşlara sürülüyor ve fırça ile istenen yöne doğru kaşlar taranıyor. Açıldıktan sonra 12 ay kullanım ömrü olan wax, günlük kullanıma uygun bir ürün. 
Kehribar rengini andıran ürün, jel yapılı fakat sert jöle kıvamında. Waxda baskın bir koku olmamasına rağmen hafif ve hoş bir parfüm kokusu hissediliyor. Waxın fırça kılları ne sert ne yumuşak, orta karar tam. Aplikatörün sapı plastik eğilip bükülmüyor fakat fırça başlığına istediğiniz eğimi verebiliyorsunuz. Bu şekilde kaşlara uygulama da kolaylaşıyor. Fırça başlığı ürüne çok batırmanıza gerek olmadan sadece yüzeysel sürtseniz bile ürün rahat bir şekilde alınabiliyor. Fırçayla, kaşlarınıza önce yukarı şekilde tarama yapıyorsunuz. Sonra da vermek istediğiniz şekile göre düzeltme yapıyorsunuz kaşlarınızda. Waxın yapısını merak edip parmağımla dokunduğumda ilk başta yapış yapış bir hissiyat verdi fakat kısa sürede o yapışkan his kayboldu. Aynı şey kaşlarım için de geçerli oldu. Waxı ilk sürdüğümde kaş kıllarım tane tane yukarı doğru derime yapıştı, istediğim şekli verdikten bir süre sonra o yapışkan his de kayboldu. Wax kaşları sertleştirmiyor, kaşlara bir şekil veriyor fakat verdiği şekli uzun süre korumuyor gibi geldi bana. Ayrıca yoğun bir görünüme kavuştu da diyemem kaşlarım için. Bakım ve besleme kısmını birkaç kullanımda gözlemlemek zaten mümkün değil. Kaş şekillendirici waxların seveni vardır muhakkak ancak ben kaşlarıma senelik microblading işlemi yaptırdığım için çok ihtiyacıma yönelik bir ürün değil. Açıkçası ihtiyaç duysam da kaş farı veya kaş dövmesi gibi farklı kaş şekillendiricilerden alırdım herhalde. Tanıtım gönderisi olarak gelen DB Docteur Blanc Eyebrow Booster Wax şu an sadece tek bir alışveriş sitesinde satılıyor internette, fiyatı da 99 TL. Markadan daha önce de 9 Yağ İçeren Konsantre Saç Bakım Yağını kullanmıştım fakat onu da birkaç kez kullanıp bırakmıştım. Aynısı bu ürün için de geçerli oldu. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım