İstanbul Sedef Adası Plajları

İstanbul'a yakınlığı, ulaşım kolaylığı, sakinliği ve eski tarihi Rum Evleri ile meşhur, İstanbul'un incileri Prens Adaları'nda bulunan 5 adada da (Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada, Sedef Adası) günü birlik deniz ihtiyacını karşılayacak plajlar var. Kınalıada Plajları yazımı BURAYI, Burgazada Plajları yazımı BURAYI, Heybeliada Plajları yazımı BURAYI, Büyükada Plajları yazımı BURAYI tıklayarak okuyabilirsiniz. Bu plajların birçoğunun iskelesinden ücretsiz tekne seferleri yapıldığı için ulaşım anlamında da kolay bir alternatif Adalar Plajları. Deniz yolları ulaşımında şehir hatları vapurlarının son uğrak yeri olan Sedef Adası da bu adalardan birisidir. Büyük bir bölümü özel mülkiyet altında olduğundan çok fazla ziyaretçisi olmasa da denize girilebilecek özel işletme iki plajı vardır. Bunlar:
Elio Sedef
2010 senesinden beri hizmet veren Elio Sedef, kendi iskelesine, Büyükada, Kınalıada, Burgazada, Kartal ve Bostancı'dan servis aracı ve VIP servis aracı hizmetleri sağlıyor. Plaj ve restoran imkanlarını içinde barındıran, toplantı, düğün, davet, lansman gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapan işletmede, şezlonglar ahşap platform üzerinde bulunuyor. Bar ve salon bölümleri, ormanlık alanın içinde bulunan localar, dj/canlı müzik performansları, hafta sonları su sporları eğitimleri ve Happy Hour partileri de hizmetleri arasında yer alıyor.
Adres: Saliha Yegane Meydanı, No.1 Sedef Adası
Telefon: 0216 382 48 84
Liya
Eskiden Club Ada Sedef olarak hizmet veren işletme el değiştirerek, 2020 senesinden beri Liya ismi altında hizmet veriyor. Genelde düğün gibi özel etkinlik, davet ve organizasyonlara ev sahipliği yapan işletmede, denize sıfır kokteyl ve eğlence alanı, dinlenme bahçesi, teras katı ve restoran alanları bulunuyor.
Adres: 1 No'lu Yol, No.2 Sedef Adası
Telefon: 0216 382 48 27

Yazar notu: İstanbul'a yakın olması nedeniyle özellikle yaz aylarında oldukça rağbet gören bu yerler için, deniz, plaj, kumsal, işletme açısından çok büyük beklentiler içinde olmayın. Plajlara gitmeden önce internet yorumlarına göz atmayı ihmal etmeyin. Gitmeyi düşündüğünüz tesisi önceden arayıp giriş fiyatlarını ve bu fiyatlara nelerin dahil olduğunu muhakkak sorun. Şezlong-şemsiye gibi hizmetlerin ücretle kiralanabileceği, duş-soyunma kabini-tuvaletlere ödeme yapılabileceği, nakit ödeme alınabileceği unutulmamalı.