İstanbul Burgazada Plajları

İstanbul'da, Belediye PlajlarıBeykoz PlajlarıŞile Plajları ve Kilyos Plajları haricinde yaz mevsiminde denize girilebilecek yerlerden biri de İstanbul'a yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle tercih edilen Prens Adaları'dır. Şehir hatları vapurlarının Kınalıada'dan (Kınalıada Plajları yazımı BURAYI tıklayarak okuyabilirsiniz) sonra ikinci durağı olan Burgazada, Çağdaş Türk Edebiyatı'nın önemli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık'ın hayatının bir bölümünü burada geçirmiş olması ve yaşadığı evin Sait Faik Müzesi adıyla müze haline getirilmiş olması ile ünlüdür. Bunun yanında sakinliği, tarihi güzellikleri ve deniziyle de ilgi çeker Burgazada. 

Burgazada'da hem halka açık ücretsiz hem de özel işletme ücretli plajlar bulunuyor. Bunlardan bazıları şunlar:
Burgazada Halk Plajı
Diğer adı Altı Numara Plajı olan Halk Plajı çarşıya yakın bir konumda bulunuyor. Halk Plajının denizi taşlık, kumsalı yok ve plajın geneli platformdan oluşuyor. Denizi berrak ve temiz olan plaja girişler ücretsiz. Plajda duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar mevcut. İçerisinde yer alan işletmeden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz gibi şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Plaja, iskelede vapurdan indikten sonra sola dönüp 5-7 dakikalık kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz.
Adres: Barbaros Hayrettin Caddesi No.3 / Burgazada
Telefon: 444 0 444
Çamakya Aile Plajı
Burgazada İskelesinde indikten sonra yolun sağ tarafını takiben yaklaşık 10-15 dakika yürüme mesafesinde bulunan plaj, özellikle aileler tarafından tercih ediliyor. Plaj yolun hemen dibinde, kısa ve dar bir alanda bulunuyor. Deniz girişi taşlık olduğundan yüzme ayakkabısı gerekebilir. Plajda tuvalet ve duş sorunu mevcut. Tuvalet için yakındaki bir işletmenin tuvaleti ücretli olarak kullanılıyor. Plaja giriş ücretli, ücret hafta içi ve hafta sonu farklılık gösteriyor. Giriş ücretine şemsiye ve şezlong dahil. 
Adres: Gezinti Yolu Caddesi No.49 / Burgazada
Telefon: 0535 689 87 41
Düşler Sahili Plajı
Vapur iskelesinin sağ tarafını takip eden yol boyunca, yaklaşık 25 dakikalık bir yürüme mesafesiyle ulaşabileceğiniz plaj sessiz, sakin bir koyda bulunuyor ve aynı zamanda kamp alanı olarak da hizmet veriyor. Tepeden merdiven ile inilen plajın denizi dalgasız. Kumsalı taşlık olduğu için yanınızda yüzme ayakkabısı bulundurmanızda yarar var. Şemsiye ve şezlong kiralama ücreti karşılığında plaj kullanımından yararlanabiliyorsunuz.
Adres: Cennet Yolu No.19 / Burgazada
Telefon: 0536 267 21 00
Kalpazankaya Plajı
Burgazada'nın tam arka tarafında yer alan plaj vapur iskelesine 30-35 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde. Plaja ulaşım, iskele yakınındaki elektrikli toplu taşıma  aracı veya işletmenin özel yolcu teknesiyle sağlanıyor. Plajda hizmet veren bir restoran mevcut. Plaj girişi ücretsiz, onun yerine şemsiye ve şezlong ücreti ödeniyor. Denizi çakıllı olduğundan yüzme ayakkabısı yanınızda bulunsun. Plajda, tuvalet, soyunma odası ve duş da mevcut. Duş kullanımının ücretli olduğu ve kredi kartı geçmediği bilgisi teyit edilmeli.
Adres: Kalpazankaya Yolu Sokak No.42 / Burgazada 
Telefon: 0216 381 15 04
Madam Martha Koyu Plajı
Burgazada vapur iskelesinde indikten sonra yolun sağ tarafını takiben yaklaşık 25-30 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde olan plaja, iskele yakınındaki elektrikli toplu taşıma aracı ile de ulaşım sağlanıyor. Araçtan inince, koya ulaşmak için bir 10 dakikalık patika yolu yürümeniz gerekiyor. Kumsalı çakıl-taşlı, denizi çoğu zaman yosunlu plajda şemsiye-şezlong bulunan bir alan bir de serbest güneşlenme alanı var. Şezlong-şemsiye ücretli. Koyda, yiyecek, içecek temin edebileceğiniz bir işletme mevcut. Kabin, tuvalet ve duş ise ücretli. Kredi kartı geçmediği bilgisi teyit edilmeli. 
Adres: Köknar Sokak Burgazada
Mimi Koyu
Vapur iskelesinden sağ yöne doğru, yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş yolunda olan koya, iskelenin yakınındaki elektrikli toplu taşıma aracı ile de ulaşım sağlanabiliyor. Toplu taşımadan inince bir 5 dakikalık yürüme mesafesinde Mimi Koyu. Plaja tepeden bir merdiven yardımı ile iniliyor. Plajda yiyecek içecek servisi olan bir tesis mevcut. Plajın kumsalı yok, beton güneşlenme terası ve iskelesi bulunuyor. Plaj girişi ücretli, ücrete şezlong, şemsiye, duş, kabin, tuvalet kullanımı dahil. 
Adres: Cennet Yolu Sokak No.10 / Burgazada

Yazar notu: İstanbul'a yakın olması nedeniyle özellikle yaz aylarında oldukça rağbet gören bu yerler için, deniz, plaj, kumsal, işletme açısından çok büyük beklentiler içinde olmayın. Plajlara gitmeden önce internet yorumlarına göz atmayı ihmal etmeyin. Gitmeyi düşündüğünüz tesisi önceden arayıp giriş fiyatlarını ve bu fiyatlara nelerin dahil olduğunu muhakkak sorun. Şezlong-şemsiye gibi hizmetlerin ücretle kiralanabileceği, duş-soyunma kabini-tuvaletlere ödeme yapılabileceği, nakit ödeme alınabileceği unutulmamalı.