İstanbul Kınalıada Plajları

İstanbul'da, sıcak yaz günlerinde, Belediye Plajları, Beykoz PlajlarıŞile Plajları ve Kilyos Plajları'na ek olarak, İstanbul’a yakınlığı, ulaşım kolaylığı, sakinliği ve eski tarihi Rum evleri ile meşhur, İstanbul'un incileri Prens Adaları'nda bulunan 5 adada da (Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada, Sedef Adası), günü birlik deniz ihtiyacını karşılayacak plajlar var. Bu plajların bir çoğunun iskelesinden ücretsiz tekne seferleri yapıldığı için ulaşım anlamında da kolay bir alternatif Adalar Plajları. Adalarda halka açık plajlar olduğu gibi ücretli plajlar da var. Prens Adaları'nın ilki olan Kınalıada'da bulunan plajlardan bazıları şunlar:
İskele Halk Plajı
Vapur iskelesinin sağ ve sol tarafında yer alan İskele Halk Plajı, bölgenin en çok tercih edilen plajlarından biri. Plajda, şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, soyunma kabini, büfe olanakları mevcut. Plaja kendi kamp sandalyenizle gelebilir veya plajdaki işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Plaja giriş ücretsiz.
Adres: Kınalıada İskelesi yanı
Kumluk Sahne Beach 
İskeleye 8 dakika yürüme mesafesindeki plaja, yürüyerek veya plajın ücretsiz teknesi ile gidebilirsiniz. 450 kişilik plajda ana restoran, kafe, bar bulunuyor. Plajda soyunma kabini ve duş mevcut. Mekan, düğün, davet, toplantı ve özel gün gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Plaj, aileler tarafından oldukça tercih ediliyor. 
Adres: Fazıl Ahmet Aykaç Sokak, No.35 / Kınalıada
Telefon: 0216 381 53 37
Noya Beach (Eski adı Kamo's Beach Club)
Kınalıada'nın Ayazma Koyu'nda, bünyesinde barındırdığı Yuka Beach Bar ve Nolina Ada ile yeni bir ada deneyimi sunan Noya Beach, kendine ait özel havuzu, 300 şezlong kapasiteli plajı, doğa ile iç içe konumu, kahvaltıdan dünya mutfağına kadar uzanan menüsü ile 2022 senesi yaz sezonunda hizmete açıldı. İskeleden ücretsiz bot seferleri, elektrikli taksiler ile veya adanın dik yokuşunu çıkıp yürüyerek plaja ulaşabilirsiniz. 
Adres: Kınalı Çarşı Caddesi, No.23 / Kınalıada
Telefon: 0530 601 66 97
Teos Beach Club
2000 yılından beri restaurant, plaj ve bar olarak hizmet veren Teos, aynı zamanda, düğün, nişan vb. organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. İskeleden indikten sonra 4-5 dakikalık bir yürüyüşle büyük futbol sahasının karşısında ulaşabileceğiniz tesis yılın 4 mevsimi, haftanın her günü 09.00-18.30 arası hizmet veriyor. 19.00'dan sonra deniz kenarı masalarda akşam yemeği servisi başlıyor. Hafta içi ve hafta sonu giriş ücreti farklı. Ücrete, şezlong-şemsiye-duş kullanımı dahil.
Adres: Kınalı Çarşı Caddesi, No:63/1 Kınalıada 
Telefon: 0532 651 44 10 
Ülker Halk Plajı
Halka açık plajın giriş ücreti yok, ihtiyaca göre şezlong ve şemsiye kiralama bedeli ödeyerek plajdan faydalanabiliyorsunuz. Denizi sığ olan plajda ayrıca duş, tuvalet, soyunma kabini, restoran, büfe gibi imkanlar da bulunuyor. Plaja, iskeleden yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz gibi belli saat aralıklarında ücretsiz tekne hizmeti de veriliyor.
Adres: Ufuk Sokak, No. 25 / Kınalıada
Telefon: 0216 381 40 13

Yazar notu: İstanbul'a yakın olması nedeniyle özellikle yaz aylarında oldukça rağbet gören bu yerler için, deniz, plaj, kumsal, işletme açısından çok büyük beklentiler içinde olmayın. Plajlara gitmeden önce internet yorumlarına göz atmayı ihmal etmeyin. Gitmeyi düşündüğünüz tesisi önceden arayıp giriş fiyatlarını ve bu fiyatlara nelerin dahil olduğunu muhakkak sorun. Şezlong-şemsiye gibi hizmetlerin ücretle kiralanabileceği, duş-soyunma kabini-tuvaletlere ödeme yapılabileceği, nakit ödeme alınabileceği unutulmamalı.