İstanbul Büyükada Plajları

İstanbul'da günübirlik ziyaret edilen ve yaz aylarında denize girilen noktalardan biridir İstanbul'un Prens Adaları. Temiz havası, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile olduğu kadar İstanbul'a yakınlığı nedeni ile de tercih edilir adalar. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'dan sonra deniz yolları ulaşımında dördüncü uğrak yeri olan Büyükada adaların en büyüğü olmasının yanında, ücretsiz ve ücretli birçok plaj seçeneğine de sahip olması açısından en çok ziyaret edilen adadır aynı zamanda. Bu plajlardan derlediklerimi yazımın devamında okuyabilirsiniz. 
Kınalıada Plajları yazımı BURAYI tıklayarak 
Burgazada Plajları yazımı BURAYI tıklayarak 
Heybeliada Plajları yazımı BURAYI tıklayarak okuyabilirsiniz. 
Anka Aya Nikola Beach
Plaja sıfır konumdaki tesis Sedef Adası manzaralı. Plajda kum ve ahşap güneşlenme alanı, iskele ve loca gibi farklı alanlar var. Beach bar, snack bar, kafe ve restoran hizmeti, ada iskelesinden tesise ücretsiz tekne servisi mevcut. Giriş ücreti, hafta içi, hafta sonu ve resmi tatil günleri farklılık gösteriyor. Giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, Büyükada İskelesi'nden tesise gidiş-dönüş tekne servisiyle ulaşım dahil. Plaj, 12 yaş ve üzeri için hizmet veriyor. Dışarıdan yiyecek içecek kabul edilmiyor.
Adres: Maden Mahallesi, Yılmaz Türk Caddesi, Büyükada
Telefon: 0533 592 54 03
Beltur Büyükada Konaklama Tesisi Plajı
Büyükada merkeze 10 dakikalık mesafede bulunan tesis, plaj, büfe ve restoran hizmeti veriyor. Bostancı İskelesi'nden Beltur Plaj'a doğrudan sefer bulunuyor. Tesisin sosyal medya hesaplarında seferlere dair iptal/erteleme bilgileri paylaşılıyor. Büyükada merkezden, BA-4 Maden IETT elektrikli araçları veya adalar taksi ile de tesise gelinebiliyor. Plajda, giyinme kabini, duş, şemsiye, şezlong, büfe ve kafeterya hizmetleri mevcut. 0-7 yaş arası ücretsiz, 7-12 yaş arası %50 indirimli. 
Adres: Maden Mahallesi, Aya Nikola Yolu, No.48 Büyükada
Telefon: 0216 222 28 28
Beltur Plaj
Büyükada'da Beltur'a ait bir diğer tesis Beltur Plaj. Konaklama Tesisi'nden sonra gelen plajda, güneşlenme alanı deniz üstünde ahşap platform üzerine kurulmuş. Merdivenlerden inildiğinde sağlı-sollu uzayan bir alana sahip bu güneşlenme alanı. Tesiste, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, tuvalet, küçük kilitli dolap, büfe hizmeti veriliyor ve güneşlenme alanının üst tarafında mesire, piknik alanı bulunuyor.
Adres: Büyükada Maden Mahallesi, Aya Nikola Yolu, No.48/B Adalar, Büyükada/İstanbul
Telefon: 444 66 44
Beltur Plajı gezimize dair yazımı okumak için BURAYI tıklayın.
Blue Beach Büyükada
İskeleye yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde olan tesiste şezlonglar ahşap platform üstünde. Denize merdivenle giriliyor. Kumsal alanı yok, deniz kumluk ve sığ bölümü de var. Güvenlik ve temizlik için deniz ağlarla çevrilmiş. Plaj giriş ücreti hafta içi ve hafta sonu farklılık gösteriyor. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, tuvalet, kafe, restoran hizmetleri mevcut. 0-7 yaş arası ücretsiz, 7-12 yaş arası %50 indirimli. 
Adres: Nizam Mahallesi, Albayrak Sokak, No.2 Büyükada
Telefon: 0531 336 07 65
Büyükada Su Sporları Kulübü 
Büyükada Deniz Kulübü üyelerine özel tesiste spor ve sosyal tesisler bulunuyor. Üyeler, yüzme, tenis, basketbol, restoran, büfe, oyun salonu gibi imkanlardan faydalanabiliyor.
Adres: Maden Mahallesi, Deniz Kulübü Sokak, No.34 Büyükada
Telefon: 0216 382 75 76
Eskibağ Aile Plajı
Büyükada'nın en uzun plajı olan Halik Koyu'nda yer alan plaja Büyükada İskelesi'nden düzenli olarak ücretsiz tekne servisi yapılıyor. Plajda, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, tuvalet, kafe gibi imkanlar mevcut. Plaj giriş ücreti hafta içi ve hafta sonu değişiklik gösteriyor.  
Adres: Sakarya Sokak, No.5 Büyükada
Telefon: 0535 798 75 46
Kumsal Aile Plajı
Plaj içerisinde duş, tuvalet, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar bulunuyor. Kumsalı olmayan plajda güneşlenme alanları beton zemin üstünde ve denize merdiven ile inilerek giriliyor.
Adres: Kumsal Caddesi, Yat Limanı Yanı, Büyükada
Telefon: 0539 330 56 83
Nakibey Plajı
1984 yılından beri hizmet veren bir aile işletmesi olan tesise Büyükada İskelesi’nden gidiş-dönüş ücretsiz motor servisi bulunuyor. Denizi sığ ve boy hizasına kadar kumlu. Çocuklar için oyun alanları, restoran hizmeti mevcut. Giriş ücretleri, hafta içi, hafta sonu ve tatil, bayram günleri olarak farklılık gösteriyor. 5-12 yaş arası indirimli. 0-5 yaş ücretsiz. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, tuvalet ve tekne servisleri ücrete dahil.
Adres: Maden Mevki, Nakibey Çıkmazı, No.19 Büyükada  
Telefon: 0216 382 45 01
Nizam Plajı
Plajın cephesi diğer plajlara göre dar. Plajda güneşlenme alanları şezlong ile masa-sandalye şeklinde düzenlenmiş. Denizi kum ve hemen derinleşmiyor. Giriş ücreti diğer plajlara göre daha uygun. İçeride atıştırmalık ve içecek satışı bulunan büfe ile duş, soyunma kabini gibi imkanlar da var. Plaja dışarıdan yiyecek getirilebiliyor.
Adres: Nizam Mahallesi, Kırlangıç Sokak, 2/A Büyükada
Telefon: 0545 377 63 62
The Roof Ada (Prenses Koyu Plajı)
Eski Prenses Koyu Plajı'nın yerine 2023 senesinde açılan The Roof Ada, otel, plaj, havuz, restoran hizmeti veriyor. Deniz kumlu, sığ ve derin bölümü de var. İşletmenin, hafta içi ''Free Beach Uygulaması'' bulunuyor. Yani giriş için ödenen ücret, kişiye özel ''The Roof Ada Beach Karta'' yükleniyor ve bu bakiye içeride, plaj bar ve restoran bölümünde kullanılıyor. Bu uygulama için önceden rezervasyon yapılması gerekiyor. Rezervasyonsuz sadece içeri giriş yapılıyor. 6-12 yaş arası giriş ücreti %50 indirimli, 12 yaş ve üzeri için tam ücret ödeniyor.
Adres: Kamelya Sokak, No.14 Büyükada
Telefon: 0530 410 71 87
Viranbağ Plajı
Büyükada merkezden yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta, Eskibağ Plajı'nın yanındaki koyda yer alan plaja Büyükada İskelesi yanından kalkan tekne ile ulaşım sağlanabiliyor. Aile işletmesi olan tesisin plajı kum ve çakıldan oluşuyor. Şezlong, şemsiye, minder, duş, soyunma kabini, restoran gibi hizmetler mevcut. Tesis, düğün, gece eğlencesi, parti gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.
Adres: Viranbağ Mevkii, Büyük Tur Yolu, No:40 Büyükada
Telefon: 0216 382 38 20
Yörükali Plajı
Adaların en uzun süredir hizmet veren ve en bilinen plajlarından biri olan tesis, günü birlik plaj kullanımı, konaklama, bungalov konaklama, glamping konaklama, serpme kahvaltı, restoran, davet, düğün, nişan, sünnet, doğum günü, baby shower gibi hizmetler sunuyor. Plaja, Büyükada İskelesi'nden tesisin ücretsiz tekne servisi ile ulaşım sağlandığı gibi elektrikli toplu taşıma veya yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüş ile de ulaşılabiliyor. Plajda duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar yer alıyor. Plaj tamamen kumdan oluşuyor. 
Yörükali Plajı gezimize dair yazımı okumak için BURAYI tıklayın.
Adres: Yörükali Mevkii, Nizam Mahallesi, Büyükada 
Telefon: 0216 382 73 41

Yazar notu: İstanbul'a yakın olması nedeniyle özellikle yaz aylarında oldukça rağbet gören bu yerler için, deniz, plaj, kumsal, işletme açısından çok büyük beklentiler içinde olmayın. Plajlara gitmeden önce internet yorumlarına göz atmayı ihmal etmeyin. Gitmeyi düşündüğünüz tesisi önceden arayıp giriş fiyatlarını ve bu fiyatlara nelerin dahil olduğunu muhakkak sorun. Şezlong-şemsiye gibi hizmetlerin ücretle kiralanabileceği, duş-soyunma kabini-tuvaletlere ödeme yapılabileceği, nakit ödeme alınabileceği unutulmamalı.