İstanbul Heybeliada Plajları

İstanbul'da ulaşım kolaylığı nedeniyle yaz aylarında denize girmek için en çok tercih edilen noktalardan biridir Prens Adaları. (Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada, Sedef Adası). Kınalıada Plajları yazımı BURAYI, Burgazada Plajları yazımı BURAYI tıklayarak okuyabilirsiniz. Deniz yolları ile ana karadan adalara sefer yapan gemilerin, teknelerin üçüncü durağı olan Heybeliada, Büyükada'dan sonra ikinci en büyük adadır İstanbul'da. Heybeliada da diğer adalar gibi yaz aylarında çok sayıda deniz severin uğrak yeri oluyor. Heybeliada'da denize girilebilecek halk plajları olduğu gibi özel işletme tesisler de mevcut. Bunlardan bazıları şunlar: 
Ada Beach Club
Çam Limanı Koyu'nda bulunan Ada Beach, plaj, kafe, restoran hizmeti veriyor ve düğün, nişan, toplantı, davet, konser, organizasyon gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Plaja, Heybeliada İskele'si yanından kalkan tesisin ücretsiz tekne servisi ile ulaşım sağlanıyor. Plajda kum ve çim alan, platform, özel loca, şezlong-şemsiye, tuvalet, soyunma kabini, duş gibi imkanlar bulunuyor.
Adres: Çam Limanı Yolu Çamlık Mevki Heybeliada
Telefon: 0216 351 17 70
Alman Plajı
Heybeliada'nın arka tarafında bulunan plaja yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşabilir veya elektrikli toplu taşıma aracı ile gelebilirsiniz. Plaja, patika bir yoldan inip merdiven ile ulaşılıyor. Denizi taşlık. Plaja girişte cüzi bir rakam ödenerek şemsiye ve şezlong kiralanabiliyor. Plajda birkaç çeşit içecek ve atıştırmalık satan ufak bir işletme var.
Adres: Alp Görüngen Yolu Heybeliada
Asaf Bey Plajı
Heybeliada'nın arka tarafında bulunan plaja, iskele yakınından kalkan tesisin ücretsiz tekne servisi ile ulaşım sağlanıyor. Tesis aile plajı olması ile öne çıkıyor. Plaj harici mesire ve piknik alanı olarak da kullanılıyor ve dışarıdan yiyecek-içecek (alkol hariç) getirilebiliyor. Pazartesi-çarşamba ve cuma halk günü, giriş fiyatları indirimli. 6 yaş ve altına giriş ücretsiz. Giriş ücretine, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini, tuvalet ve piknik alanı dahil.
Adres: Yeni İskele Yolu Sokak No.34 Heybeliada 
Telefon: 0530 611 29 26
Cevahir Aqua Club
Sadık Bey Plajı ve Aqua Green Beach Club olarak hizmet veren ve son olarak Cevahir Aqua Club ismiyle hizmete devam eden tesise, iskelenin biraz ilerisinde bulunan, plajın ücretsiz motor servisi ile ulaşım sağlanabiliyor. Tesiste, platform, şezlong, şemsiye, loca, cankurtaran, güvenlik, kaydıraklı yetişkin aquapark, çocuklar için mini aquapark havuz, duş, tuvalet, soyunma kabini, kilitli dolap, restoran, kafe, plaj butik, mescit  hizmetleri sunuluyor. Giriş ücretine, şezlong, şemsiye, kilitli dolap ve aqua park kaydırakları dahil.
Adres: Yeni İskele Yolu Sokak No.18 Heybeliada
Telefon: 0216 351 16 00
Çam Limanı Plajı
Çam Limanı Koyu'nda bulunan plajda ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki bölüm var. Ücretsiz alanda tuvalet, soyunma kabini ve diğer ihtiyaçlara yönelik hizmet bulunmuyor. Koydaki plaja toplu taşıma araçları veya iskeleden kalkan tekne servisleri ile ulaşım sağlanıyor.
Adres: Çam Limanı Yolu Çamlık Mevki Heybeliada
Değirmenburnu Plajı
İskeleye yaklaşık 5-10 dakika yürüyüş mesafesinde bulunan Değirmenburnu Tabiat Parkı'na elektrikli araçlar ile de ulaşım sağlanıyor. Park içinde plaj haricinde, piknik masaları, büfe, mini market, restoran, kafeterya, kiralık mangal/semaver, çocuk oyun parkı, çardak gibi hizmetler de var. Plajda duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye giriş ücretine dahil. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirilebiliyor.
Adres: Değirmenburnu Tabiat Parkı Heybeliada
Telefon: 0216 351 98 95
Nirvana Beach Club
Çam Limanı Koyu'nda bulunan plaja elektrikli toplu taşıma aracı ile veya iskeleden kalkan ücretsiz teknelerle ulaşım sağlanabiliyor. Plaj girişi ücretli. Plajda, şezlong, şemsiye, tuvalet, soyunma kabini, duş, kafe gibi hizmetler mevcut. 
Adres: Çam Limanı Yolu Heybeliada

Yazar notu: İstanbul'a yakın olması nedeniyle özellikle yaz aylarında oldukça rağbet gören bu yerler için, deniz, plaj, kumsal, işletme açısından çok büyük beklentiler içinde olmayın. Plajlara gitmeden önce internet yorumlarına göz atmayı ihmal etmeyin. Gitmeyi düşündüğünüz tesisi önceden arayıp giriş fiyatlarını ve bu fiyatlara nelerin dahil olduğunu muhakkak sorun. Şezlong-şemsiye gibi hizmetlerin ücretle kiralanabileceği, duş-soyunma kabini-tuvaletlere ödeme yapılabileceği, nakit ödeme alınabileceği unutulmamalı.