İstanbul'un En İyi 10 Lunaparkı

İstanbul'da çocukların, yetişkinlerin ve ailelerin eğlenceli ve keyifli vakit geçirebileceği alternatiflerden biridir lunaparklar. Bu lunaparkların bir kısmı Anadolu Yakasında ve bir kısmı da Avrupa Yakasında bulunur. Ayrıca açık hava lunaparkları olduğu gibi alışveriş merkezleri bünyesinde, eğlence alanlarında hizmet veren lunaparklar da mevcut. Ben de bu bol seçenekleri sizin için listeledim.
Bostancı Lunapark
Bostancı Lunapark, çocuk, aile ve adrenalin takımları olarak gruplandırılan çok çeşitli eğlence ünitesiyle yalnız Anadolu yakasının değil İstanbul'un farklı semtlerinden gelenlerin de uğrak yerlerinden birisidir. Lunaparkta, Dönme Dolap, Rock'n Roll, Çarpışan Araba, Salıncak, Gondol, Top Havuzu, Atlı Karınca, Ahtapot, Sekolin, Twister Coaster, 360, Tren, Enterpres, Kelebek, Sidecar gibi birçok eğlence ünitesi bulunuyor.
Çalışma Saatleri: Hafta içi 13.30-00.00, hafta sonu 11.00-00.00 saatleri arası
Adres: Bostancı Mahallesi Mehmet Şevki Paşa Caddesi No.8 (Bostancı Gösteri Merkezi Yanı) Kadıköy / İstanbul
Telefon: 0216 384 72 10 
Retro Lunapark
Acıbadem Akasya Alışveriş Merkezi bünyesindeki Akasya Central Park içinde yer alan lunaparkta, Kaptan Pilot, Alabanda, Çuf Çuf Tren, Uçan Salıncak, Dönme Dolap, Küçük Çarpışan Araba, Mini Gondol, Mini Atlıkarınca, Uçan Filler gibi çoğunluğu 02-12 yaş aralığı çocuklara hitap eden, yetişkinlerin de keyif alabileceği eğlence üniteleri bulunuyor. Retro Lunapark, benzerlerine göre çok büyük bir alana kurulu değil ve içinde çok fazla eğlence ünitesi yer almıyor fakat açık, ferah bir alanda nezih bir ortam olmasından dolayı özellikle çocuklu aileler tarafından çok tercih ediliyor. 
Çalışma Saatleri: 12.00-22.00 saatleri arası
Adres: Akasya Alışveriş Merkezi, Acıbadem Mahallesi Çeçen Sokak No.25 Üsküdar / İstanbul
Telefon: 0216 325 03 72
Viaport Asya Lunapark
Büyük küçük herkesin kendine göre eğlence ünitesi bulabileceği Viaport Asya Lunaparkta, Çuf Çuf Tren, Atlı Karınca, Samba Balon, Su Kanosu, Helikopter, Dönme Dolap, Uçak, Oyun Alanı, Trambolin, Sekolin, Kanguru, Rocket, Ranger, Gondol, Robocop, Tower, Çılgın Sandalye, Çarpışan Araba, Sevimli Dragon, Family Coaster, 360, Rock'n Roll gibi birçok eğlence ünitesi mevcut. 
Çalışma Saatleri:  AVM haftanın her günü 10.00-22.00 saatleri arası açık
Adres: Viaport Asya Alışveriş Merkezi, Yenişehir Mahallesi Dedepaşa Caddesi No.19 Pendik / İstanbul
Telefon: 0216 696 10 01
Viaport Asya Lunapark ile ilgili detaylı yazımı okumak için BURAYI tıklayın
Korsan Adası Tema Park
İçerisinde her yaşa uygun eğlencenin bulunduğu Korsan Adası Tema Parkta, Family Coaster, Torpido, Miço Gondol, Mini Dönme Dolap, Kanguru, Küçük Çarpışan Araba, Büyük Çarpışan Araba, Robocop, Atlı Karınca, Orka, Deniz Salıncağı, Hürkuş, Dragon Coaster, Crazy Dance, Reis Gondol, Sekiz Coaster, Uçan Balıklar, Dönence, Red Fire, Samba Balon, Drop Tower, Star Flyer, Sky Bike ve  King Loop gibi birbirinden eğlenceli ve adrenalin dolu 28 farklı ünite bulunuyor. 
Çalışma Saatleri:  Haftanın her günü 10.00-19.00 saatleri arası 
Adres: Viaport Marina Alışveriş Merkezi, Cami Mahallesi Balıkçılar Sokak U Blok No.20 Tuzla / İstanbul
Telefon: 0216 560 18 10 - 0216 560 18 18
Korsan Adası Tema Park ile ilgili detaylı yazımı okumak için BURAYI tıklayın
Vialand Tema Park
120.000 metrekarelik bir alana kurulu olan Vialand Tema Park içinde hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden onlarca ünite bulunuyor. Çocuklar için, Atlıkarınca, Saray Salıncağı, Kahraman İtfaiyeciler, Küçük Madenciler, Mini Kule, Uçan Çocuklar, Cesur Sürücüler, Çarpışan Arabalar; yetişkinler içinse Nefeskesen, Adalet Kulesi, 360 Plus, Viking, Maceraperest, Çılgın Nehir, King Kong, Yaban Arısı, Jet Ski ve Savana gibi birbirinden eğlenceli ve heyecanlı üniteler var. 
Çalışma Saatleri:  Hafta içi 10.00-18.00, hafta sonu 11.00-21.00 saatleri arası 
Adres: Yeşilpınar Mahallesi Şehit Metin Kaya Sokak No.11 Eyüp / İstanbul 
Telefon: 0850 210 85 63
Vialand Tema Park ile ilgili detaylı yazımı okumak için BURAYI tıklayın
Ada Park Lunapark
Ada Park veya Park Ada da denilen Bayrampaşa Şehir Parkı, Marmara Bölgesi'nin fonksiyonları itibariyle en büyük parkı olma özelliğini taşıyor. Park, 480.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Lunaparkta, Discovery, Kamikaze, Crazy Dance, Titanic, Dragon, Dönme Dolap, Gondol, Çarpışan Araba, Atlıkarınca, Şişme Oyun Parkı, Uçan Araba, Helikopter, Çuf Çuf Tren, Zıp Zıp Kanguru, Oyun Makineleri gibi çeşitli üniteler bulunuyor. Lunapark haricinde park içerisinde, çocuk oyun parkı, at binme merkezi, deniz bisikleti, küçük hayvanat bahçesi, piknik ve yürüyüş alanları, koşu ve yürüme parkuru, açık ve kapalı spor alanları, kafe, restoran, otopark gibi bölümler de yer alıyor.
Çalışma Saatleri: Şehir parkı 08.30–01.00 saatleri arası açık
Adres: Kocatepe Mahallesi Hudut Yolu Caddesi Bayrampaşa / İstanbul
Telefon: 0212 640 95 50 
Ada Park ile ilgili detaylı yazımı okumak için BURAYI tıklayın
Leroz Eğlence Merkezi
Florya sahilde konumlanan Leroz Eğlence Merkezi, Bakırköy ilçesinin Yeşilköy semtinde bulunuyor. Eğlence merkezi içinde, Mini Tren, Çarpışan Araba, Mini Salıncak, Mini Gondol, Pars, Kanguru, Balon, Yetişkin Gondolu, Atlıkarınca, Mini Dönme Dolap, Crazy Dance, Ranger Kamikaze, Dragon, Go-Kart Pisti gibi hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden eğlence üniteleri yer alıyor. 
Çalışma Saatleri: Hafta içi 15.00–00.00, hafta sonu 12.00–00.00 arası
Adres: Yeşilköy Halkalı Caddesi Bakırköy / İstanbul
Telefon: 0532 315 78 39 (Teyit edilemedi)
Hayrola Lunapark
Avcılar sahili E5 yan yol üzerinde bulunan lunaparkta, Gondol, Dönme Dolap, Ranger Kamikaze, Adrenalin Max, Crazy Dance, Çarpışan Araba, Discovery, Dragon, Kapalı Oyun Alanı, Uçak, Atlıkarınca, Kanguru, Mini Dönme Dolap, Mini Gondol, Mini Salıncak, Helikopter, Tren, Trombolin gibi 0-6 yaş çocuklara, ailelere, yetişkinlere olmak üzere her yaş grubuna uygun bir eğlence ünitesi bulunuyor. 
Çalışma Saatleri: 10.00-02.00 saatleri arası
Adres: Denizköşkler, Kemal Sunal Caddesi No.1 Avcılar / İstanbul
Telefon: 0850 259 99 04
Moi Park
Mall of İstanbul Alışveriş Merkezi içinde yer alan ve Avrupa'nın en büyük kapalı tema parkı olan Moi Park, iki kattan oluşuyor ve 12.000 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Alt katta 10 yaş üzeri, üst katta ise 4-10 yaş arası çocuklar için eğlence üniteleri ve oyun bölümleri yer alıyor. Tema park, dev salıncaklar, yüksek hızda seyreden mekikler, adrenalin dolu oyunlar, eğlence tünelleri, Türkiye'nin ilk ve tek korku konseptli oteli, hediye kazandıran üniteler gibi birçok bölümden oluşuyor. Parkta, Kahkaha Geçidi, Hımbıl, Mini Çarpışan Araba, Tik Tak, Dönme Dolap, Macera Evi, Karnaval, Atlıkarınca, Sekolin, Konvoy, Çuf Çuf, Uçan Halı, Çılgın Mekik, Taşkafalar Mağarası, Malabadi, Araf, Yer Çekimi Sıfır, Zirzop, Dehşet Oteli, Büyük Çarpışan, Fırfır, Apaçi, Hürkuş gibi ailelere, çocuklara ve yetişkinlere hitap eden çok sayıda eğlence ünitesi bulunuyor.  Parkta ayrıca, çeşitli ebatlarda mekanik ve elektronik olmak üzere 130'a yakın oyun gurubu makine de bulunuyor.
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 12.00-22.00 saatleri arası
Adres: Mall of İstanbul Alışveriş Merkezi, Süleyman Demirel Bulvarı Başakşehir / İstanbul
Telefon: 0212 801 10 60
Star Park Lunapark 
Torium Alışveriş Merkezi içindeki Star Park Lunapark 4.950 metrekarelik bir alana kurulu. Lunaparkta, Roller Coaster, Crazy Dance, Çarpışan Araba, Gondol, Atlıkarınca gibi klasik lunapark ünitelerinin yanında Korku Tüneli, Zero Gravity (Yerçekimsiz Alan) gibi adrenalin üniteleri, Oyun Makineleri, Atari, Air Hockey (Hava Hokeyi) ve Basketbol gibi oyun grupları da bulunuyor. 
Çalışma Saatleri: Haftanın her günü 10.00–22.00 saatleri arası
Adres: Torium Alışveriş Merkezi, Turgut Özal Mahallesi E-5 Üzeri Haramidere / İstanbul
Telefon:  0212 699 52 80

İstanbul'un En İyi 10 Lunaparkı listesini, lunaparkların bilinirliğine, alanın büyüklüğüne ve ünite çeşitliliğine göre hazırladım. Bu listenin dışında da küçük ölçekli ve az ünite sayısına sahip, geçici süreyle kapalı, tadilatta olan lunaparklar  var tabi. Lunaparkların çalışma saatleri hafta içi, hafta sonu, resmi tatil, bayram, yaz/kış sezonuna göre değişiklik gösterebiliyor, bunu da bilmeniz de fayda var.