Vialand Tema Park Nerede? Giriş Bileti Ne Kadar?

Vialand Tema Park'a 2014 senesinin mayıs ayında gitmiştik. Vialand'a gitmeden 1 ay önce internet sayfasından online almıştık biletlerimizi. Ulaşım anlamında biraz sapa ve karışık bir mevkide. Bizim gibi Anadolu yakasından gelen ve bölgeyi bilmeyenler içinse daha bir karmaşık geliyor. Yoldaki Vialand tabelaları da olmasa bulacağım diye uğraş dur. Ulaşım bilgilerini yazımın en sonunda vereceğim, oradan yol tarifi alabilirsiniz.

Tema Park, Vialand AVM'nin hemen bitişiğinde. Araçla gelenler AVM'nin açık ya da kapalı otoparkına park edebilir araçlarını. Ben araçla gelenlerin açık otopark yerine kapalı otoparka park etmelerini tavsiye ederim. Çünkü açık otopark, Tema Park'a hem biraz daha uzak, aşağıda kalıyor hem de çocuklu bir aileyseniz yokuş yukarı yürümek zor oluyor. Kapalı otoparkta sarı otopark Tema Parka en yakın konumdaki otopark aklınızda olsun. Vaktiniz varsa açık havada AVM'yi de bir turlayabilirsiniz gelmişken. Vialand AVM'ye Nasıl Gidilir? 
Tema Park bilet gişeleri
Vialand Tema Park'a gidip de tüm ünitelerden doya doya faydalanmak, gezmek, parkın tadını çıkartmak istiyorsanız ve hele de özellikle çocuklu bir aile iseniz, 1 gününüzü buraya ayırmanız gerekiyor desem yeridir, çünkü çocuklar kendileriyle ilgili bölümlere girdiklerinde çıkmak bilmiyorlar. Çocuklu ailelerin yanlarında artı bir-iki yetişkin daha olursa işte o zaman ancak çocuklara göz kulak olurlar da, siz de bir-iki adrenalin denemesi yapabilirsiniz belki. Biz de böyle olmadı tabi. Anne-baba-2 çocuklu çekirdek ailemizle gittik Tema Park'a. Tema Park gezimiz daha ziyade Egemen'in keyif alacağı eğlenceler üzerine kurulu oldu. Derin henüz 14 aylık olduğundan çok da kendisine yönelik bir eğlence isteğini dile getiremedi. Ailece eğlendiğimiz tüm ünitelerle yetinmek zorunda kaldı bu seferlik. Biletlerimizi gişeye verdik ve eğlence şatosunun içine girdik. 

Vialand Tema Parka Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
- Tek bir ünite için bilet satışı yok. 
- Bilet iade ve iptal işlemi yapılmıyor.
- Parka evcil hayvan getirmek yasak. 
- Scooter, kaykay, bisiklet, tekerlekli paten ve benzeri ekipmanların getirilmesi yasak.
- 15 yaşından küçük ziyaretçilerin parka tek başına girmelerine izin veriliyor. 15 yaşından küçükler, 18 yaşından büyük bir refakatçi ile parka giriş yapabiliyor. 
- Ünitelerde öz çekim (selfie) çubuğu kullanımı yasak.
- Üstü açık üniteler olumsuz hava şartlarında kapatılabiliyor.
- Aynı gün içinde, Tema Parktan çıkıp tekrar giriş yapmak için turnike görevlilerine tekrar giriş yapacağınızı belirtmeniz gerekiyor.
- Vialand Parkur alanı içerisindeki tüm ünitelerin kullanımı ayrı ücrete tabi.
- Yiyecek- içecek, Fast Pass (Hızlı Geçiş), hediyelik eşya, emanet dolapları ve kurutucu ücretli.
- Hediyelik eşya mağazalarından ücret karşılığında puset kiralayabiliyorsunuz.
İşte eğlence turumuz başlıyor.
Vialand şatosunun içten görüntüsü. Bu alanda WC, danışma, hediyelik eşya mağazası gibi çeşitli alanlar var. Parkın içinde sık aralıklarla tuvaletler var ve gayet temizler. Yine neredeyse her ünitenin yakın çevresinde yemek yemeye yerler yapılmış. Bir revir ve küçük bir hasta ambulansı bile düşünülmüş. Ayrıca kayıp eşya bürosu da bulunuyor.
Şatonun hemen önünde emanet dolapları var. Bir üstteki fotoğrafta sağ alt köşede benim blog amblemimin altında kalmış. Elinizde taşımak istemediğiniz nesneleri emanet dolabına bırakabilirsiniz. Küçük, orta ve büyük boy olmak üzere farklı boyut ve fiyatlarda emanet dolapları var.
Vialand Tema Park gezisine başlamadan Park Haritasına bakmanızda fayda var. Bu sayede ne, nerede, nereleri gezebilirsiniz, gitmek istediğiniz ünite nerede bulabilirsiniz.
Tema Parkta eğlence üç gruba ayrılmış. 
- Oyun Dünyası, çocuklar için 
- Macera Dünyası, çocuklar ve yetişkinler için (boy ve yaş sınırlaması var )
- Efsaneler Dünyası, adrenalin tutkunları için
Eğlence Grupları ile İlgili 2024 Senesine Ait Güncel Bilgi: Büyükler İçin, Adrenalin Sevenlere, Miniklere Uygun, Engelli Dostu, Kapalı Alan, Parkur olmak üzere, yaş gruplarına uygun eğlence üniteleri için Vialand internet sitesine bakabilirsiniz.
Biz, önce çocuklar diyoruz ve tura Oyun Dünyasındaki iki katlı Atlıkarınca ile başlıyoruz.
Atlıkarıncanın hemen sağ yanında Hayal Makinesi ve hediyelik eşya mağazası var. Hayal Makinesinde çocuklar, onlara uygun aksiyonlarla, maceralarla dolu filmleri seyredebiliyorlar.
Atlıkarıncayı geçince sol tarafta, hız severler için Nefeskesen var. (13 yaş ve 140 cm boy sınırı var). Sadece 3 saniyede 110 km hıza çıkan bu roller coaster ile gerçekten de indiğiniz zaman nefesinizin kesildiğini hissedeceksiniz ama biz hissedemedik çünkü binemedik. Bir de Nefeskesen bu bölümde değil de diğer adrenalin yaratan ünitelerin yanında olsaymış daha iyi olurmuş. Burada tek başına kalmış.
Biraz ileride Minik Kaşifler ünitesi. Ailece, sakin ve sığ sularda, sandalla 160 metrelik kısa bir dünya turu. Tüm dünya ülkelerinin yöresel özelliklerini sevgi, barış şarkıları eşliğinde, maketten çocukların tanıtımıyla keşfedebilirsiniz bu turda.
Minik kaşiflerden çıkışta, kısa bir atıştırmalık ve dinlenme molası için Three Beans ve Cafe Coaster bulunuyor. Buradan kuşbakışı Tema Parkı ve ünitelerini görebilirsiniz, seyri ve manzarası hoş bir alan.

Minik kaşifler bölümünün hemen bitiminde Bulut Ekspresi diye lokomotifli bir tren servisi var. Bu tren servisi tüm Tema Park'ı dolaşıp tekrar aynı noktaya geliyor. Birçok oyun ünitesinin yakınında duraklar var, in bin yorulmadan dolaşabiliyorsunuz. Ben binmem, şöyle geze geze göre göre yürüyeceğim derseniz hafif yokuş aşağı bir yürüme yol var. Yokuşun bitiminde önünüze çıkan ilk yer çocuk ünitelerinin bulunduğu bu alan.
Tema Park'ın girişinden itibaren öncelik çocuklara verilmiş. Onlar için bir birinden güzel üniteler, oyun alanları yapılmış. Oyun alanında hangi ünitenin nerede olduğunu, tabelalar sayesinde bulabilirsiniz. Bu alan içinde Mini Mama adında yemek yemek için bir yer ve hediyelik eşya mağazası da bulunuyor. Miniklere Uygun; Kahraman İtfaiyeciler, Gelin Oynayalım, Minik Yarışçılar, Mini Kule, Küçük Madenciler, Uçan Çocuklar, Neşeli Çiftlik, Çarpışan Arabalar, Masal Ağacı eğlence bölümleri bulunuyor.
Miniklere Uygun Eğlence Bölümleri ile İlgili 2024 Senesine Ait Güncel Bilgi: Minik Kaşifler, Saray Salıncağı, King Kong, Jet Ski, Kral Şakir, Little Dolphin, Atlı Karınca, Sahne, Bir Zamanlar İstanbul, Kahraman İtfaiyeciler, Cesur Sürücüler, Küçük Madenciler, Çarpışan Arabalar, Mini Kule, Sihirli Oda, Neşeli Çiftlik, Uçan Çocuklar, Masal Ağacı, Zıp Zıp Kanguru ve Bulut Ekspresi bölümleri bulunuyor.
Sonraki durak Bir Zamanlar İstanbul Sokağı. Cumbalı evleri, çeşmeleriyle, Arnavut kaldırımı taşlarıyla nostaljik bir sokak. İçinde kahvenizi yudumlayabileceğiniz ve Tema Park gezisine bir mola verip soluklanabileceğiniz Pingan Kahvehane ve yemek yiyebileceğiniz Bereketli Anadolu isminde iki mekan var.
Vialand Yeme İçme Alanları ile İlgili 2024 Senesine Ait Güncel Bilgi: Bünyesinde, Vialand Burger, Coffee Vialand, Ice Cream Viland, Bereket Döner ve Burger King var.
Tarihi İstanbul sokağı
Ailece beraber eğlenilebilecek ünitelerin olduğu Macera Dünyası ve karşımıza çıkan ilk ünite Adalet Kulesi. 40 saniyede yaklaşık 50 metre yüksekliğe çıkarak Vialand'e ve Eyüp'e tepeden bakmanızı sağlayan Adalet Kulesi sadece üç saniyede yere iniyor-muş. Deneyemediklerimizden oldu maalesef. 12 yaş üstü ve 130 cm boy sınırı var aklınızda olsun.
Ve Saray Salıncağı. Adalet Kulesinin hemen önünde. 40 kişilik bu salıncak tam açıldığında 20 metre çapı oluyormuş. 105 cm boy sınırı var, çocuklar refakatçi eşliğinde binebiliyor. Bu da es geçtiğimiz bir başka ünite oldu.
Saray Salıncağının hemen karşısında, İstanbul’un fetih hikayesini anlatan ''Fatih'in Rüyası'' adlı ünite var. İstanbul surları örnek alınarak inşa edilmiş bu üniteyi ailece gezebilirsiniz. Bir kanal boyu, tekneyle dolaşırken surların arasından geçecek, bir deniz savaşının ortasında kendinizi bulacak ve görsel bir şölen eşliğinde, bu rüyaya siz de ortak olacaksınız. 4 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Fatih'in Rüyası'nda, 1000 metreküp su ve gerçek boyutta 146 adet insanımsı robot kullanılmış. Ayrıca 8 adet hareketli dekor, 14 metre uzunlukta ve 9 metre yükseklikte 2 adet gemi, 12 metre uzunlukta suya inen gemi dekoru da mevcutmuş.
İçeri girdiğiniz de sizi Fatih adlı bir çocuk karşılıyor. İstanbul'un Fethi ile ilgili ödevi olduğunu, bu ödevi hazırlarken ilginç ve değişik şeyler öğrendiğini, öğrendiklerinden yola çıkarak düşünde bir dünya yarattığını anlatıp sizi bu dünyaya davet ediyor. Sonra tekne yolculuğu için başka bir alana geçiyorsunuz ve işte başlıyoruz. İçeride hava biraz nemli, flaşlı çekim yapılmıyor bilginize. Müzikleri Can Atilla tarafından bestelenen ünitede Fatih'in konuşmalarını Burak Sergen seslendiriliyor.
Adalet Kulesi, Saray Salıncağı ve Fatih'in Rüyası ünitelerinin olduğu bölgede Büfes, Ateş Üstü ve Chickyboom adında yemek yenilebilecek ve dinlenilebilecek 3 mekan var.

Fatih'in Rüyasından çıktıktan sonraki ünite 5D Sinema izleyebileceğiniz Hayal Perdesi. Yavaş yavaş adrenalin dolu ünitelere yaklaşıyoruz. Ama önce Jet Ski ünitesi. 8 yaş ve 100 cm boy sınırı olan bu ünitede, timsahlı jet skilere biniyor, dalgalar arasında döne döne tur atıyorsunuz. Direksiyon ile de sağa sola manevra yapıp döndürebiliyorsunuz timsahın yönünü. Jet Ski'nin olduğu bu alan ve çevresinde yemek yiyebileceğiniz, Büfes, Ateş Üstü, Cafe Coaster, Bi Dilim, Patati gibi mekanlar var.
Vialand Yeme İçme Alanları ile İlgili 2024 Senesine Ait Güncel Bilgi: Bünyesinde, Vialand Burger, Coffee Vialand, Ice Cream Viland, Bereket Döner ve Burger King var.
Islanmayı seviyorsanız sıra Viking'te. Binmeden önce belli bir ücret karşılığı satılan kullan at naylon yağmurluklardan alabilirsiniz. Islanmayı seviyorsanız dert değil, çıkışta kurutucu kabinlerine para atıp kendinizi bir güzel kurutabilirsiniz. Bizim, Engin ile çocuklara nöbetleşe bakarak binebildiğimiz ender ünitelerden biri idi Viking. Sakin bir şekilde ilerlerken ve ufaktan da bir rampa çıkarken şırıltı seslerinin yaklaşmasıyla, 10 ve 15 metrelik 2 ayrı yükseklikten aşağı hızla düşüyor, her noktanıza kadar ıslanıyorsunuz. Benim şelale dediğim o yükseklikten aşağı doğru hızla inerken içiniz bir hoş oluyor inanın. Tam da o esnada otomatik olarak fotoğraflarınız çekiliyor, çıkıştaki fotoğraf baskılarına bilgisayardan bakıp, belli bir ücret karşılığı alabiliyorsunuz fotoğrafınızı. 121 cm boy sınırı var, çocuklar refakatçi eşliğinde binebiliyor. Bünyesinde bir de hediyelik eşya dükkanı bulunuyor.
28 metre yukarıya çıkıp, tepe taklak dönmeyi ister misiniz? 360 Plus tam size göre o zaman. Adı üstünde sizi 360 derece evire çevire, sağa sola, aşağı yukarı, mütemadiyen her yöne, hiç durmadan döndüren bu ünitede 140 cm boy sınırı var, çocuklar refakatçi eşliğinde binebiliyor.
Sırada King Kong var. King Kong sizi belirli bir yüksekliğe çıkartıp hafifçe sallıyor. Bu ünitenin bulunduğu alanda Ann King Kong restoran ve King Kong hediyelik eşya mağazası da var.
Çılgın Nehir ünitesi. 9'ar kişilik botlarla, 700 metre boyunca, akıntılı sularda rafting yapıyormuş hissi uyandırıyor insanda. 120 cm boy sınırı var bu ünitede. Çocuklar refakatçi eşliğinde binebiliyorlar.
Maceraperest, bizim keyfini deneyimleyebildiğimiz bir diğer ünite. Engin ile nöbetleşe bindik. Ayaklarım yerden kesildi, emniyet ve güvenlik önlemleri olmasa uçacağım sanmıştım. 30 metre yükseğe çıkıp da 80 km hızla aşağı inince haliyle bir kalp atışı hızlanması yaşıyor insan. 120 cm boy sınırı var, çocuklar refakatçi eşliğinde binebiliyorlar.
Tema Park turunda adrenalin dolu ünitelerden sonra sıra Safari Tüneli'nde. 92-107 cm boy sınırı var ve çocuklar refakatçi eşliğinde binebiliyorlar. Safari Tüneli’nde aracınızla dolaşırken, araçlara monte tabancalarla düşmanları, yaratıkları vurmaya çalışıyorsunuz. Tur sonunda skorunuz ekranda gösteriliyor.
Ve Zindan. Safari ünitesiyle yan yanalar. Safari'de olduğu gibi 92-107 cm boy sınırı var ve çocuklar refakatçi eşliğinde binebiliyorlar. Zindan ailece girdiğimiz bir üniteydi ama Egemen'in pek hoşlandığını söyleyemem. Yetişkinlere göre normal gelen görüntüler çocuklar için korkutucu olabiliyor.
Üniteler ile İlgili 2024 Senesine Ait Güncel Bilgi: 
Tema park içerisinde 32 adet ünite yer alıyor. Bizim gittiğimiz 2014 senesinden sonra Tema Park'a Yaban Arısı, Savana, Alaaddin, Kral Şakir, Little Dolphin, Sihirli Oda, Mini Mini Bus, Zıp Zıp Kanguru, Şelale, Apostrof Kulübesi gibi üniteler ve Parkur (Ağ Parkuru, Yüksek İp Parkuru, Trambolin, Tubby Slide, Tırmanma Duvarı) bölümü de eklenmiş. 

Vialand Tema Park İletişim
Adres: Yeşilpınar Mah. Şehit Metin Kaya Sok. No:11 Eyüp Sultan-İstanbul
Telefon Numarası: 0850 210 85 63

Vialand Tema Park Çalışma Saatleri
Yaz ve kış dönemlerine göre değişiklik gösteriyor. 
Hafta içi: 10.00-18.00
Hafta sonu: 11.00-20.00

Vialand Tema Park 2024 Senesi Günlük Bilet Fiyatları 
15 yaş üstü ve yetişkinler: 849 TL
4-14 yaş arası çocuk: 799 TL
0-3 yaş arası bebek: Ücretsiz
Vialand Tema Park girişi için günlük giriş bileti alabileceğiniz gibi yıllık kart da alabilirsiniz. Bazı dönemler Online Özel, 4Al 3 Öde, Paketler (Elmas, Altın ve Gümüş) şeklinde kampanyalar düzenleniyor. Bunları internet sitesinden takip edebilirsiniz. 
 
Yazımın başında da belirttiğim gibi, Tema Park'ın tadını doya doya çıkartmak istiyorsanız bir gününüzü buraya ayırmanız gerekiyor. Biliyorum çalışanlar için biraz zor bir tavsiye olacak ama yazmadan geçemeyeceğim. İmkanınız varsa hafta arası gelin, kalabalığa karışmadan, üniteler önünde dakikalarca sıra beklemeden rahatça gezin derim. Tema Park turu sonunda güzel, keyifli bir gün geçirmiş olarak ayrılıyorsunuz Vialand Tema Parktan.