Viaport Asya Alışveriş Merkezi Nerede?

Geçtiğimiz ay, hafta sonu gezilerimizden biri de Viaport Avm'ye oldu. Tabi Egemen ve Derin'in peşinden koşturmaktan, biri bir yöne diğeri başka yöne giden iki çocuğu kontrol etmeye çalışmaktan, kendimize hitap eden mağazaları çok fazla dolaşma imkanı bulamadık. Daha ziyade yazlık giyim ihtiyaçları için çocuk mağazaları, oyuncak mağazaları ve lunaparkta geçti zamanımız diyebilirim.

2008 yılında açılışı yapılan ve 365 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Viaport Asya'da, 250 mağaza, 4000 araçlık otopark, Gölet, Pony Club, Macera Park, Lunapark, Bowling, 10 sinema salonu (biri 3 boyutlu) gibi eğlence alternatifleri ve Kapalıçarşı'nın minyatür hali turistik Bedesten bulunuyor. 2 katlı, kapalı bir alana sahip Bedesten'de özel mimari sayesinde akustik bir ses yankılama sistemi oluşturulmuş.
Viaport Avm'ye ulaşım için Ankara istikametinde Sabiha Gökçen Havaalanı'na giden yolu kullanıyoruz biz. Çevre yolunun Kurtköy istikametinde, yolun hemen yanında karşınıza çıkıyor Viaport Avm. Ama çevre yolundan Viaport'a giden yol biraz karışık.

Kurtköy gişelerden geçtikten sonra, yer yer dikilmiş Viaport tabelalarını takip edebilirsiniz artık. Ve biraz dolambaçlı bir yoldan dolaşıp, Viaport tabelalarını takip ederek, Viaport Avm araba girişine ulaşıyoruz. Otopark arama derdine düşmek istemezseniz bu noktada valeye de bırakabilirsiniz aracınızı, tabi ücretini ödemek koşuluyla..
Aslında çok büyük bir açık alana kurulu otoparkı var. Ama hep kalabalık, her zaman kalabalık. Sabiha Gökçen Hava Alanının yakında olması ve Crowne Plaza otelinin burada bulunması da kalabalığın nedenlerinden biri tabi. Gideceklere, pazar kalabalığına karışmamak için, eğer imkan varsa hafta arası olmadı cumartesi gitmelerini tavsiye ederim
Arabanızı park edecek bir yer bulduktan sonra, mağazalar boyu sağ tarafa doğru yürüdüğünüzde göletin olduğu alana geçebilir ya da fotoğrafta görülen kule gibi duran iki büyük yapıdan merdiven ve yürüyen merdivenle üst tarafa çıkabilirsiniz.
Kapalı alanda bulunan yeme-içme yerlerinden gölete inişin olduğu merdivenlerdeki banklarda kısa bir yorgunluk molası verebilirsiniz. Avm'nin kapalı alana kurulu yeme-içme bölümü gölet manzaralı. Üst taraftan Viaport manzarası. Gölet sırasınca dizilmiş yeme içme alanları ve lunapark.
Üst tarafta bulunan alışveriş sokakları, mağazalar. Mekan tamamen açık alana kurulu, üste güneş ışınlarını biraz kapatması için büyük büyük güneşlik brandalar konulmuş. Baharda ve yaz ayında gezmek için güzel ama kış ayında her yeri tamamen açık olan Avm'de dolaşmak biraz üşütücü olabilir.
Ayak üstü atıştırmalık büfeler, çay-kahve ve dinlenme molaları için kafeler.
Viaport sokaklarında trenle ya da iki katlı otobüsle tur atıp, yorulmadan nerede ne var görebilirsiniz.
Viaport'un bir diğer alışveriş sokağı.
Üst taraftaki kısa gezintiden sonra göletin olduğu alt tarafa geçtik. Burada yeme-içme yerleri, çeşitli mağazalar, büyük bir market, Pony Club, oyun alanları var. Çocuklar için Pony turları. Daha önceki gelişlerimizde Egemen binmişti ama bu gelişimizde binmeyi pas geçti. Binmeden önce Pony gişesinden ödemesini yapıyorsunuz. Pony Club'da şu anda 1 Pony ve 1 büyük at bulunuyor. 3-14 yaş aralığındaki çocuklar binebiliyor.
Göletin çevresindeki yiyecek mekanlarından bazılarının böyle tahta iskeleler üstüne kurulu alanları var.
Oyun parkına girmeden önce sol taraftaki kafesli hayvanlar. Büyük ölçekli bir hayvanat bahçesi değil burası. Kanatlı hayvanlardan bir kaç çeşit var sadece.
Lunapark gişesinin önünde, çocuklar için salıncakları, kaydırakları olan dev bir gemi, oyun alanı olarak yapılmış. Lunaparka girmeden, gişelerden geçmeden önce uğrayabilirsiniz. Ücretsiz burası.
İçerideki çocuk ve yetişkin oyun aletlerine binmek için önce gişelerde, giriş kartlarına para yükletiyorsunuz. Çocuk ve yetişkin oyun aletlerinin fiyatı birazcık farklı. Gişelerden aldığınız kartla, bu şato kapısındaki turnikelerden geçerek giriş yapıyorsunuz. Oyun alanının akşam görünüşü. Akşamı yaptık Egemen ve Derin sayesinde burada. Çıkışta sadece karta ödediğiniz parayı iade alıyorsunuz. 
Bizim öncelikli güzergahımız, çocuk oyun aletlerinin olduğu bölümlerdi. Çocuklar için Çuf Çuf Tren, Carousel, Atlı Karınca, Samba Balon, Su Kanosu, Helikopter, Dönme Dolap, Uçak, Oyun Alanı, Salto Trambolin, Trambolin, Sekolin, Kanguru gibi birbirinden güzel oyun aletleri var.
Gençler ve kendini genç hisseden yetişkinler için Tower, Prite Ship-Gondol, Robocop, Ranger, Rocket, 360, Rock & Roll eğlence aletleri var. Egemen ve Derinle birlikte çocuk oyun aletlerinin olduğu bölümde olduğumdan, sadece Tower, Prite Ship-Gondol, Robocop aletlerini fotoğraflayabildim.

2023 GÜNCEL BİLGİ; Macera Park'ta (Advanture Land); Adrenaline doymayan büyük küçük tüm misafirlere hitap eden, İp Parkuru (3 Kat), Akülü Arabalar, Tırmanma Duvarı (Yapım Aşamasında), Serbest Düşme (Yapım Aşamasında), Dev Salıncak (Yapım Aşamasında) da bulunuyor.

Bunların haricinde Viaport Avm içinde; bebek odası, revir, ATM, bankalar, tekerlekli sandalye, kayıp eşya, vale, danışma, emanet, mescit, taksi durağı gibi hizmetler de var. 
Viaport AVM çalışma saatleri: Haftanın her günü 10.00–23.00 saatleri arası.
Özel araç, minibüs, Marmaray ve İETT ile ulaşım için yukarıdaki ulaşım görselini inceleyebilirsiniz.
Adres: Yenişehir Mahallesi. Dedepaşa Caddesi. No:19 Viaport - Pendik
Telefon: 0216 696 10 01