Korsan Adası Tema Park (ViaSea Tema Park) Nerede? Giriş Ücreti Ne Kadar?

Korsan Adası Tema Park Nerede?
Maaile, Tuzla Viaport Marina AVM gezimizi sonlandırdıktan sonra durağımız, alışveriş merkezi bünyesindeki Korsan Adası Tema Park oldu. Viaport Marina AVM ile ilgili yazımı BURAYI tıklayarak okuyabilirsiniz. Öncelikle, Viaport Marina'ya ait alttaki görselde Tema Park'ın nerede olduğunu bir göstereyim.
- Siyah ile işaretlediğim 1 numaralı alanlar otopark
- Sarı ile işaretlediğim 2 numaralı alan Viaport Marina Avm
- Kırmızı ile işaretlediğim 3 numaralı alan Korsan Adası Tema Park
Tema park iki otopark arasında, Viaport Marina AVM'nin tam karşı tarafında kalıyor.
Vialand Tema Park'tan sonra Türkiye'nin ikinci tema parkı olan Korsan Adası Tema Park'ta toplam 28 ayrı eğlence ünitesi yer alıyor. Vialand Tema Park ile ilgili yazımı BURAYI tıklayarak okuyabilirsiniz. Tema parkta, modern eğlence ünitelerinin yanı sıra klasik Türk lunapark kültürünü yaşatan üniteler de var. Tema parkta ayrıca, ünite operasyon, yiyecek, içecek, bebek bakım, güvenlik, temizlik ve revir hizmeti de sunuluyor.
Korsan Adası Tema Park Kuralları
Girişte, gişelerin olduğu yerin hemen solunda kocaman bir tabelada, ''Tema Park Kuralları'' yazıyor. Dikkatlice okumakta yarar var. Ben burada da kısaca bir özet geçeyim. 
  • 15 yaşından küçüklerin parka tek başına girmesine izin verilmiyor. 15 yaş altına, 18 yaş üstü bir refakatçinin eşlik etmesi gerekiyor.  
  • Parka giriş için günlük giriş bileti alınıyor ve bu bilet sadece parka giriş sağlıyor.
  • Eğlence, hediyelik eşya, yiyecek, içecek ve fotoğraf servisi üniteleri ile panayır oyunları bilet fiyatına dahil değil.
  • Giriş bileti için iade ve iptal işlemi yapılmıyor.
  • Gün içinde parka giriş çıkış için, biletinizi ziyaret sonuna kadar saklıyorsunuz.
  • Parka dışarıdan getirilen yiyecek, içecek alınmıyor.
  • Parka evcil hayvan girişine izin verilmiyor.
  • Kay kay, scooter gibi ekipmanların, frizbi, top ve benzeri nesnelerin park içine sokulması yasak.
  • Tüm ünitelerde, sağlık durumu, kilo, boy, yaş ve refakatçi gerekliliği gibi sınırlamalar var.
  • Kalp rahatsızlıkları, sırt, boyun/ense rahatsızlıkları, yeni ameliyat geçmişi ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları bulunanlar ve hamileler eğlence ünitelerini kullanamıyor.
  • Bedensel engelliler refakatçileri eşliğinde giriş bileti alarak parka girebiliyor fakat üniteleri kullanamıyor.
Korsan Adası Tema Park'a Giriş 
Kafanızı karıştırmadan çok basit bir şekilde girişle ilgili bir açıklama yapayım hemen. İçeri iki şekilde girebiliyorsunuz.
1-Günlük sınırsız ünite kullanım hakkına sahip bileklik alarak. Sınırsız ünite kullanım avantajı sağlayan bilekliği sadece takan kişi kullanabiliyor. Yani bir başkası kullanamıyor. Hediyelik eşya, fotoğraf servisi ve panayır oyunlarında bileklik geçmiyor, bunlardan faydalanmak için kart alıp kredi yükletmeniz gerekiyor. Bileklikler alttan alarmlı, bileğinizden tema parktan çıkış yapana kadar çıkartamıyorsunuz. Tema park çıkışında, görevli personel alarm sökücü ile alarmı çıkartıp bilekliği geri alabiliyor.
2-Kullanım ücreti yükleyebileceğiniz giriş kartı alarak. Giriş kartı sadece içeri girişinize yarıyor. Yani içeri girdiğinizde tema park içindeki üniteleri kullanabilmeniz için ünite gişelerinden TL yüklemesi yapmanız gerekiyor. Kartınıza yükleyeceğiniz kredi ile park içindeki eğlence ünitelerinden krediniz kadar faydalanabiliyorsunuz. Kartınız ile uygun hediyelik eşya ve fotoğraf servisi ünitelerinden faydalanabiliyorsunuz. Kartta kalan kredi miktarı yıl sonuna kadar geçerli olduğu için kart çıkışta sizde kalabiliyor. Ama bir sonraki gelişinizde giriş için yine giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. İçinde kalan kredi sadece ünitelerden yararlanmanız için. Çıkarken, ''Kart sizde kalabilir, tekrar geldiğinizde kullanabilirsiniz'' dedikleri için iade etmedik. Kim bilir belli mi olur belki bir gün tekrar gelebiliriz.
Tema parka, Egemen ve Derin'in kullanabilmesi ve eğlenebilmesi için giriş yaptık biz. Egemen'e günlük sınırsız ünite kullanım hakkı sunan bileklikten aldık. Bu günlük sınırsız bileklik alımı sayesinde biz ebeveynler ücret ödemeden girebildik içeri. Zaten bilekliği sadece Egemen kullanabilecek. Biz yanında refakatçi olarak girdik yani. Normalde 3 yaş ve altı çocuklar için giriş ücretsiz, sadece tema park içerisinde kullanabileceği üniteler ücretli. Bunun için de içeride ünitelerden yararlanabilmesi için yine giriş kartı almanız gerekiyor. Biz de Derin için öyle yaptık. Derin için günlük giriş kartı aldık. İçeride onun yaşına uygun ünite olduğu sürece yükleme yapmayı düşündük.

Aşağıda fotoğrafı olan giriş biletinizi ziyaret sonuna kadar yanınızdan ayırmamanızda, atmamanızda, kaybetmemenizde yarar var çünkü gün içinde parka giriş çıkış için biletinize ihtiyaç duyacaksınız. Burada hemen şunu hatırlatmak istiyorum, tema park içinde sigara içmek yasak. Zaten her yerde, her ünitenin yakınında, ''Sigara içilmesi yasaktır'' uyarı levhaları var. Tema park haritasına göre sadece yeme, içme bölümünde sigara içilebilir yazıyor. İşte bunun için giriş biletlerinizi kaybetmeyin. Ya yeme içme bölümüne geleceksiniz ya da tema park gişelerinden dışarı çıkıp tekrar giriş yapacaksınız. 
Ve artık Korsan Adası Tema Park içindeyiz. Burada her yaştan ziyaretçiye uygun eğlenceli bir ünite var. Hem klasik lunapark eğlencesi hem de adrenalin tutkunları için eğlence bir arada kullanılmış. Eğlence ünitelerinin dışında hediyelik eşya, yiyecek, içecek bölümü, fotoğraf servisi üniteleri ve panayır oyunları gibi alanlar da mevcut. Çoğu yere koyulmuş ünite yön levhaları sayesinde hangi ünitenin nerede olduğunu anlayabilirsiniz.
Korsan Adası Tema Park Eğlence Üniteleri
Biz önce park alanını gezdik. Nerede ne var baktık. Doğrusu çok büyük bir tema park olduğunu söyleyemeyeceğim. Aynı gruba bağlı Vialand Tema Park'ı da görmüş, gezmiş, eğlenmiş biri olarak burası hem alan hem de ünite sayısı ve çeşitliliği bakımından yetersiz geldi bana. Tema park internet sitesinde 28 ayrı eğlence ünitesi olduğu yazılmış. Ama 24 ünitenin adı var. Bunlar; Family Coaster, Torpido, Miço Gondol, Mini Dönme Dolap, Kanguru, Küçük Çarpışan Araba, Büyük Çarpışan Araba, Robocop, Atlı Karınca, Orka, Deniz Salıncağı, Hürkuş, Dragon Coaster, Crazy Dance, Reis Gondol, Sekiz Coaster, Uçan Balıklar, Dönence, Red Fire, Samba Balon, Drop Tower, Star Flyer, Sky Bike ve  King Loop.
Ünitelerle ilgili birkaç bilgi daha paylaşayım hemen: Her ünitenin yanında turnike şeklinde girişler var. Aldığınız kartı ya da kolunuzdaki bilekliği okutup ünitelere öyle girebiliyorsunuz. Yukarıda bahsetmiştim bileklik sadece takan kişi tarafından kullanılabiliyor. Her ünitenin yanında boy, yaş ve diğer özel kısıtlamalarla ilgili ünite uyarı tabelaları var ve üniteleri kullanacakların bu tanıma uyup uymadığı ünite görevlileri tarafından kontrol ediliyor. Tema parkta bulunan ünitelerde, 80 cm, 90 cm, 95 cm, 105 cm, 110 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm ve 150 cm boy sınırlaması bulunuyor. 

Ünite kullanımı ile ilgili bilinmesi gereken bir nokra daha var. Maalesef bir üniteye peş peşe iki kez binemiyorsunuz. 10 dakika süresi var. Yani öyle bir tasarlamışlar ki, kartınızı ya da bilekliğinizi okuttuktan sonra 10 dakika geçmesi lazım aynı üniteye binebilmeniz için. O arada başka üniteleri kullanmanızı tavsiye ederim.
Fotoğrafını çekebildiğim eğlence ünitelerinden bazıları
Red Fire
Torpido
Family Coaster
Orka
Robocop
Atlı Karınca
Küçük Çarpışan Araba
Miço Gondol
Sekiz Coaster
Dönence
Mini Dönme Dolap
Uçan Balıklar
Tema park içinde yer alan yiyecek, içecek bölümünden birisi Family Coaster'in yanında. Diğeri ise Red Fire ünitesinin orada. Aşağıda fotoğrafını gördüğünüz alanda sosisli, hamburger gibi atıştırmalık ve soğuk içecek servisi vardı. Oturup bir şeyler yiyip içmediğimizden menüyü ve fiyatları tam bilmiyorum. Parkın genelinde sigara içmek yasak yazmıştım zaten, sadece bu iki yeme, içme alanında sigara içilebiliyor unutmayın, onu da hatırlatayım yine. Genel tuvaletlerden biri de hemen bu yiyecek, içecek alanının yanında. Diğer tuvalet ise Büyük Çarpışan Araba ünitesinin orada. 
Korsan Adası Tema Park ile ilgili görüşlerimi yazımın içinde ufak ufak paylaşmıştım ama sonuç olarak şunları yazabilirim:
Korsan Adası Tema Park'ı, Viaport Marina AVM gezimiz sonrası bulmamızı kolaylaştıracak her hangi bir yön tabelası olmadığından, karşılaştığımız bir güvenlik görevlisine sorarak bulabildik. Tema parka girişte, görevlinin bize içeri girene kadar her konuda yardım etmesi, ilgilenmesi güzel bir davranış olarak hoşumuza gitti. Girişte, ''Giriş kartı mı alsak bileklik mi?'' diye sorarsanız, bileklik bana daha cazip geliyor uygun olması adına. Tabi bu kullanacak kişiye ve ünite sayısına göre değişir. Tema park alan olarak geniş sayılabilecek bir büyüklükte sayılır. İçinde şu an için aman aman öyle çok sayıda ünite yok, belki zamanla yeni üniteler açılırsa daha ilgi çekici olabilir. Boy ve yaş kısıtlaması olduğundan kullanılabilecek üniteler sınırlı. Üniteleri üst üste 2 defa kullanabilmek için gerekli 10 dakikalık süre bence anlamsız. Belki çok kalabalık ve yoğun zamanlar için, herkesin yararlanabilmesi adına var böyle bir uygulama ama bizim bulunduğumuz cumartesi öğleden sonra böyle bir kalabalık göze çarpmadığından, Egemen'in en sevdiği çarpışan arabalara üst üste binmesi mümkün olmadı. Arada başka üniteleri kullanmak zorunda kaldı. Bir de Derin gibi 3 yaş ve civarı çocukların kullanılabileceği ünite sayısının çok az olması da bir eksiklik. Sonuçta buraya ailece çocuklarıyla gelenler de olacaktır haliyle. Derin 2 üniteden yararlanabildi onlar da refakatçilerin ücretsiz eşlik edebildikleri idi. Bir de refakatçi olarak neden ben de ayrı ücret ödemek zorundayım ki?, çocuğuma zaten ödüyorum. Son olarak, buraya Egemen ve Derin'in eğlenmesi için girmiştik, nitekim onlar eğlendi, mutlu oldu, güzel ve keyifli bir gün geçirdi. Biz de onlarla beraber çocuk olduk.

Korsan Adası Tema Park 2024 Senesi Giriş Ücreti
Yetişkin 549 TL
Öğrenci 519 TL
Çocuk (3-12 yaş arası) 469 TL
0-36 ay ve altı için giriş ücretsiz. Tema park içerisinde kullanabileceği üniteler ise ücrete tabi.
ViaSea Tema Park bazı dönemler yenileme ve bakım çalışmalarından dolayı kapalı olabiliyor. Gitmeden önce iletişim numarasından bilgi almanızda yarar var. 

Korsan Adası Tema Park Ulaşım
- Araç ile, D100 (E5) Karayolundan Tuzla Devlet Hastanesi'ni geçip, Tuzla Piyade Okulu sapağından dönün. Piyade Okulunu geçtikten yaklaşık 500 metre sonra sol tarafınızda göreceksiniz. 
- Marmaray ile, Tuzla durağında inip durak önünden geçen Viaport Marina yazan minibüslere binerek, 
- İETT ile, 130 A, 130 E, 130 H, 130 T, 133 T, KM13 hat numaralı otobüslerle Galatasaraylılar Sitesi durağında veya 130, 133 TM, KM12 hat numaralı otobüslere binip Tuzla Marina durağında inerek,
- Minibüs ile, Evora-Tuzla Marina, Pendik-Şifa Mahallesi, Pendik-Tuzla, İçmeler-Tuzla hatlarıyla gelebilirsiniz. 

Adres: Viaport Marina AVM Cami Mahallesi Balıkçılar Sokak U Blok No.20 Tuzla / İstanbul
Telefon: 0216 560 18 10 - 0216 560 18 18