Develi Corner - Viaport Marina

Viaport Marina AVM gezisi sonrası gittiğimiz Korsan Adası Tema Park'tan çıkınca yiyecek-içecek sokağını gezip ne var ne yok şöyle bir göz attık. Viaport Marina bünyesinde her damak zevkine ve keseye uygun fast food'dan restorana kadar bir hayli seçenek var yemek anlamında. Bunların bir kısmı uzun süs havuzu boyunca sağlı sollu yerleşmiş, bir kısmı da deniz kenarında konumlanmış. Biz tercihimizi Develi Corner'dan yana kullandık. Develi'nin Viaport Marina'da 2 şubesi var. Bir tanesi deniz kenarındaki restoran Develi, diğeri de bizim geldiğimiz süs havuzunun olduğu yiyecek sokağındaki Develi Corner.
Develi Restoran, Arif Develi'nin dedesi tarafından, 1912 yılında Antep'te kurulmuş. Arif Develi 1966 yılında İstanbul'a gelerek, İstanbul'un tarihi mekanlarından Samatya'da ilk Develi restoranını açmış. Develi'nin şu an (2024 senesi itibari ile geçerli) Samatya, Kalamış, Develi Balık, Etiler, Ataşehir, Flora by Develi, Florya, Tuzla Viamarin, Tuzla Corner, Nişantaşı, Ankara ve Girne olmak üzere 12 şubesi bulunuyor. Develi'de Gaziantep lezzetlerinin yanı sıra Ege, Akdeniz, Orta Anadolu yörelerine ait farklı tatlar da servis ediliyor.
Develi Corner, Develi lezzetlerinin fastfood konseptine uyarlanmış hali. Develi'nin Viaport Marina Corner şubesi aynı zamanda fastfood konseptinde hizmet verdiği ilk şube. Menüsü çeşit anlamında çok zengin değil. Köfte, kebap, döner, lahmacun, pide, salata, birkaç çeşit sulu yemek, birkaç çeşit tatlı, içecek üstüne menüsü. Seçenek çok fazla olmayınca sipariş vermek de uzun sürmedi. 1 numaram Egemen için iskender, 2 numaram Derin için karışık köfte, Engin için Adana kebap, benim için de lahmacun siparişi verdik. Ben çocukların yiyeceklerinin azcık ucundan tadına baktım. 
İskenderin etleri oldukça iri doğranmış, malzemeden çalınmamıştı. Yoğurdu biraz mayhoş geldi bana, belki yöresel alıyor olabilirler yoğurtlarını, aksine ekşimiş olabileceğine ihtimal vermek istemem. Herkesin damak zevki ayrıdır şüphesiz ama ne bileyim Develi'nin iskenderinin öyle aman aman pek bir farklı tadını alamadım. Tabi isim Develi olunca beklentide yüksek oluyor.
Derin'in karışık köftesini özellikle köftelerde acı ve yoğun baharat yoksa istemiştim, öyle de geldi. Karışık köfte içinde 4 adet köfte var. Izgara, kasap, Akçaabat ve kaşarlı köfte. Yanında sumaklı soğan, patates kızartması ve bulgur pilavı eşliğinde servis edildi karışık köfte. Köftelerin tadını beğendim, eti lezzetliydi. Ama bulgur pilavının tadı biraz alışılmışın dışındaydı. Engin'in demesine göre içinde ya ciğer ya da tavuk parçaları olabilirmiş. 
Lahmacun sıcak, çıtır çıtır ve yanında yeşilliği ile birlikte geldi. Lezzet olarak idare eder diyeyim. 
Engin kebabın acısını ve lezzetini yeterli bulmuş.

Develi Corner iç ve dış oturma alanları sayesinde hem kış hem de yaz oturumuna uygun. Dış taraftaki süs havuzu manzarasıyla yemek yerken insana bir dinginlik, sakinlik hissi veriyor. Develi Corner fast food ile biraz daha ulaşılabilir, uygun bir konsept olmuş. Ben yediklerimden sadece karışık köfteyi lezzet olarak beğendim. Yolumuz bir daha Tuzla Viaport Marina'ya düşer de yemek yeme ihtiyacı hissedersek farklı restoranları tercih edebilirim açıkçası. Ama dediğim gibi herkesin damak tadı farklıdır, deneyip kendiniz göreceksiniz artık.

Develi Corner
Adres: Viaport Marina AVM. Cami Mahallesi. Şehitler Caddesi. Balıkçılar Sokak. No:20 I Blok Tuzla / İstanbul
Telefon: 0216 541 94 94