Mado - Salacak

Kız arkadaş grubumuzla Üsküdar'da buluşup bir şeyler içerken sohbet edebileceğimiz sessiz, sakin, nezih bir yer olsun diye gelmiştim Mado'nun Salacak şubesine. 2015 senesi nisan ayı gibi açılan Mado, Salacak'a ayrı bir hava getirmiş. Aşağıda görselde gördüğünüz bina komple Mado'ya ait değil, sadece giriş ve 1.katın bir bölümünde hizmet veriyor Salacak Mado. Biz girişte açık alanda oturduğumuzdan üst kata çıkıp görme şansım olmadı. Girişte kapalı ve açık olmak üzere iki oturma bölümü var. Pastane bölümü de burada bulunuyor.
Bizim geldiğimiz öğle saatleri Mado'nun kalabalık ve yoğun bir saatine denk geldi. Havanın güzel ve güneşli olmasından istifade edip dışarıda oturmak istedik ama yer konusunda sıkıntı yaşadık. İlgilenen bir görevli bulamadık. En azından kaç kişi geldiğimizi görüp de bizi bir masaya yönlendirecek kimse gelmedi görevli olarak yanımıza. 5 kişi geldiğimiz Mado'da kendi bakınmalarımızla 4 kişilik bir masa bulup idareten oturduk. Servisteki görevliden de daha geniş bir masa boşalırsa haber vermesini istedik.
Cadde tarafındaki büyük oturma gruplarının olduğu masalarda tek veya 2 kişi oturanlar vardı. Hiç olmazsa buradaki görevliler gelen misafirlerini kişi sayısına göre masalara yönlendirseler bizim gibi biraz fazla kişi gelenler böyle yer sıkıntısı çekmezdi. Tabi bu konuda insanımızda anlayışsız maalesef. Şahsen ben tek başıma 6 kişilik bir masaya oturmaya utanırım. Neyse, sipariş için uzun süre beklerken büyük oturma gruplarından kalkanlardan birinin yerine geçtik hemen kendi kendimize. Yani ne bileyim burada da kalkacak masalardan hesap almaya giden çalışanlardan en azından, ''falanca masa kalkıyor, sizi oraya alabilirim isterseniz'' gibi bir şeyler bekledim ama olmadı. Biz geldik, oturduk, kalktık yer değiştirdik, bekledik ve nihayet siparişimiz alındı. Sipariş kısmına sonra tekrar değineceğim. Salacak Mado'nun dış oturma alanı geniş sayılır ama dediğim gibi bizim gelişimiz cumartesi ve öğleden sonraya denk geldiğinden bir hayli kalabalıktı. Isıtıcılardan anladığım kadarıyla kışın da dış tarafta oturma imkanı oluyor.
Salacak Mado deniz kenarında ama denize sıfır değil. Arada sahil yolu var. Girişteki açık oturma alanında oturduğunuz yerden denizi göremiyorsunuz. Hem önünüze park etmiş arabalardan önünüz kapanıyor hem de biraz kot farkından dolayı yol hizasından aşağıda kalıyorsunuz. Zaten bir de Mado'nun ön cephesi bütün güneşi aldığından birçok stor güneşlik de kapalı oluyor. 

Geniş yer bulma ve uzun süre sipariş almaya gelmeyen görevli pürüzlerinden sonra nihayet siparişimizi verdik, servisin gelmesi sipariş verme aşamasından daha hızlı oldu diyebilirim. 
Hamburger, yanında domates, salatalık, Akdeniz yeşillikleri, rende havuç ve patates kızartması ile servis edildi.
Fıstıklı burma kadayıf, bir top sade dondurma ve bir küçük sütlükte süt ile beraber servis edildi.
Mini pasta tabağı, iki çeşit mini pasta, bir top sade dondurma, muz dilimleri ve çikolata sos eşliğinde servis edildi. 
Sütlü filtre kahve, süt tozu kullanılmadan gerçek sütten hazırlanarak servis edildi. Sütlü filtre kahve menüde yok ama menüde yazan sıcak içecekler (sıcak çikolata, espresso, macchiato, americano, cappuccino, caffe latte, mocha) kahve anlamında tercihim olmadığından kahveyi bu şekilde istedim ben. İşin içinde süt olunca kahve de lezzetli olmuş tabi.

Salacak Mado'da yemeğimizi yedik, muhabbetimizi yaptık, çok uzun süreli vakit geçirmeden Türk Kahvemizi başka bir mekanda içmek üzere kalktık
Salacak'ta, Üsküdar-Harem yolu üzerinde bir çok kafe ve restoran var. Mado'nun buraya da bir şube açmasıyla bu tür yerlere yeni bir alternatif eklenmiş oldu. Konum itibariyle güzel bir yerde bulunan Mado'nun Salacak şubesinin kendine ait özel bir otopark alanı yok, önündeki sokak boyunca yol kenarında yer bulabilirseniz park edebiliyorsunuz. Bu arada cumartesi ve pazar Salacak hattının sahil trafik yoğunluğunu hatırlatmakta yarar var aracıyla geleceklere. İstanbul'da hafta sonu nereye giderseniz gidin karşılaşacağınız kalabalıktan Mado'da nasibini alıyor tabi. Bu kalabalıkta yer bulma, sipariş verme, servisin gelmesi ve hesap ödeme sırasında gecikmeler olabiliyor. Fiyat olarak ortalamanın bir tık üstü diyebilirim. Ben açık oturma alanını sevdim, girişte oturduğumuz yer her ne kadar deniz manzarasından mahrum olsa da deniz havası ve esintisini hissetmek bile iyi geldi doğrusu. 

Mado Salacak 
Adres: Salacak Mahallesi. Salacak İskele Caddesi. No:16 1-2 Üsküdar / İstanbul
Telefon: 0216 343 43 93