2007, 2011 ve 2015 senelerinde 3 kez tatil yapma fırsatımız olmuştu Kemer'de. Kemer ile ilgili yazılacak o kadar çok şey var ki. Kemer Gezilecek Yerler, Marina Yat Gezisi, Folklorik Yörük Parkı, Kemer Ayışığı Plajı, konakladığımız Ring Beach Hotel, Amara Prestige Elite Otel, Tahtalı Dağı, Olympos (Olimpos) Antik Kent, Ulupınar, Myra Antik Kenti, Noel Baba ( Aziz ''St.'' Nikolaos ) Anıt Müzesi, Kekova Yat Turu. Okuyacağınız yazı, İstanbul-Kemer arası araba yolculuğumuz ile ilgili.
İstanbul-Kemer arası, Google harita D650 üzerinden 753,7 kilometre ile 8 saat 46 dakika, D650 ve E80 üzerinden 803 kilometre ile 9 saat 34 dakika, E80 üzerinden 807 kilometre ile 10 saat 9 dakika, iller arası mesafe sitesinde de 743 kilometre ile 8 saat 22 dakika hesaplanmış. (Hesaplamalar trafiksiz yol olarak yapılmış). Yani normal şartlarda 9-10 saat civarında ulaşabilirsiniz Kemer'e. Bizim yolculuklarımız ise biraz daha uzuyor Egemen ve Derin ile birlikte.
Eğer daha önceden otel rezervasyonumuzu yaptırmışsak, otel oda girişleri genelde öğleden sonra saat 14.00 gibi olduğundan ona göre zamanı hesaplar çıkarız yola. Yola çıkış için en ideal zaman da gece yarısıdır. Kemer yolculuğumuza da gece yarısından sonra çıktık. Gece yolculuğu yapacaksanız, uzun yola giderken arabayı kullananın önceden bir şekerleme yapması şart. Genelde de çocukların uyku saati olduğundan yolun büyük bir bölümünü daha az molasız ve rahat gidebiliyoruz bu sayede. Bizim uzun yol yolculuklarımız çocukların uyanmasından sonra (bu da güneşin doğuşundan sonra oluyor) gideceğimiz yere kadar 1,5-2 saatte bir mola vererek geçer. Gece yolculuğunun bir diğer güzel tarafı da böyle güneşin ilk doğuş anlarına şahit olmak.
Antalya'ya giderken genelde Adapazarı-Bilecik-Kütahya-Afyonkarahisar-Burdur güzergahlarını takip ediyoruz. Gece yarısı yolculuğumuzun sabah kahvaltı molası Afyonkarahisar Özdilek Avm oluyor hep. Kahvaltı, market, mağaza, çocukların eğlencesi derken 1,5-2 saat daha uzatmış oluyoruz yolu ama güne güzel bir kahvaltıyla başlayıp zinde ve enerjik bir şekilde Kemer yolculuğuna devam ediyoruz.
Afyon'dan çıktıktan sonra güneşin doğması ve havanın iyice aydınlanmasıyla, çevrede ne var ne yok daha iyi gözlemleyebiliyor insan. İşte böyle güzelliklerden birisi, Afyonkarahisar-Burdur arası Dinar rüzgar değirmenleri.
Artık Antalya yazılı tabelalar çıkmaya başladı. Burdur-Isparta ve Antalya yol ayrımı.
Ve Antalya. Antalya girişinde yolu ayıran refüjde bu bodur palmiyeler karşınıza çıktıysa ''Ohhhh nihayet geldik'' diyebilirsiniz artık.
Antalya'dan Konyaaltı sahiline inen yolda, tepe başındaki büyük yapay şelale, Atatürk büstü ve Atatürk'ün ''Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir'' sözünü yansıtan yazı.
Meşhur Konyaaltı sahili ve plajları. Antalya merkezden başlayıp Beydağları gölgelerine uzanan Konyaaltı Plajı'nda belediyenin yaptırıp işletmeye açtığı, halka açık plaj tesisleriyle, yeme, içme ihtiyacına cevap verebilecek kafe, restoran, plaj kulüpleri, pansiyonlar ve oteller var. Plajın genişliği 10 metre ile 40 metre arasında değişiyor burada.
Konyaaltı Plajlarını geçince istikamet Kemer. Kemer merkeze gelmeden sırasıyla Beldibi ve Göynük Tatil Beldelerini de geçmeniz lazım.
Ve Kemer.