Özdilek Alışveriş Merkezi - Afyonkarahisar

İstanbul'dan Antalya istikametine giderken, genelde Adapazarı-Bilecik-Kütahya-Afyonkarahisar-Burdur güzergahlarını takip ediyoruz. Gece yarısı İstanbul'dan çıkınca, yolculuğumuzun sabah kahvaltı molası Afyonkarahisar Özdilek Alışveriş Merkezi oluyor hep. Ve Antalya dönüşü akşam yemeği molalarımızın da durağı oluyor yine burası.
1996 yılı nisan ayında 12.500 metrekare alan üzerine kurulu olarak açılan, Afyonkarahisar-Antalya Yolu Kütahya Kavşağı 9. kilometrede, Afyon merkeze 10 kilometre uzaklıkta yer alan Afyonkarahisar Özdilek Alışveriş Merkezi, otopark, mağaza, hipermarket, kafe, restoran, mescid, çocuk oyun alanı, çocuk bakım odası, tuvalet, benzin istasyonu, ATM'ler (Otomatik para çekme makinesi) ile hizmet veriyor. Burası seyahat edenler için bir mola yeri olmasının yanı sıra Afyonkarahisar'lıların da başlıca alışveriş merkezlerinden biri aynı zamanda.
Afyonkarahisar Özdilek Avm 2 katlı bir alışveriş merkezi. Otoparkın bulunduğu açık alanda Avm girişinin hemen sağ tarafında büyük ve açık bir çocuk oyun parkı ve bahçe mobilyaları mağazası var. Avm'den içeri girdiğinizde girişin sağında emanet kasalar ve yanında tuvaletler, çocuk bakım odası, girişin karşısında hipermarket ve çocuk oyun alanı, girişin solunda kafe ve lokanta, üst katta ise çok büyük alana yayılmış bir mağaza bulunuyor.
Üst kattaki mağazada, erkek giyim, kadın giyim, çocuk giyim, genç aktif spor giyim, çanta-ayakkabı-aksesuar ve Özdilek markasına ait banyo havlusu, bornoz gibi çeşitli sezon ve sezon sonu ürünler satılıyor. Yürüyen merdivenle, normal merdivenle veya asansörle çıkabilirsiniz üst kata. Bu katı şöyle bir rahat rahat gezeyim deseniz bile 1 saatiniz geçer inanın.
Giriş kattaki hipermarkette, bakliyattan içeceğe, unlu mamullerden züccaciyeye, kozmetikten temizlik malzemelerine kadar a'dan z'ye tüm gıda ve gıda dışı ürünler var.
Girişteki bir diğer bölüm, çocuk oyun aletlerinin, makinelerinin olduğu bu alan. Burada çocuklar için onlarca çeşit oyun makinesi, mini çarpışan araba pisti var, jetonlu ve ücretli.
Yine giriş katta Kafe Safahat ve Safahat Lokantası bulunuyor. Safahat Kafe/Lokanta ilk önce 2016 yılı başı gibi İstanbul'daki Özdilek Park Avm içinde, sonra sırasıyla Bolu ve Afyonkarahisar'da açılmış. Burada sıcak içeceklerden tatlılara, alakart yemeklerden ızgara çeşitlerine, fast food yemeklerden açık büfe kahvaltıya kadar çeşitli yiyecek ve içeceği bulabilirsiniz.

Eğer siz de uzun yol seyahatine aracıyla çıkarken acele etmeyip, tadını çıkartarak gidenlerdenseniz, güzergahınız Antalya tarafına doğru olup da mola verecekseniz Afyonkarahisar Özdilek Alışveriş Merkezi'ne bir uğrayın. Yol yorgunluğunuz varsa arabanızı otoparka park edip biraz şekerleme yapın, acıktıysanız bir şeyler atıştırın, yanınıza almayı unuttuğunuz bir şey varsa marketine ya da mağazasına gidin, çocuklu aileyseniz oyun bölümünde onların da gönlünü yapın. Kahvaltı, yemek, market, mağaza, çocukların eğlencesi derken 1,5-2 saat daha uzatmış oluyoruz yolu ama güne güzel bir kahvaltıyla başlayıp zinde ve enerjik bir şekilde Kemer yolculuğuna devam ediyoruz.

Afyonkarahisar Özdilek Alışveriş Merkezi çalışma saatleri:
Market-Mağaza 09.00-22.00
Kafe Safahat 08.00-22.00
Safahat Lokantası 11.30-21.30
Oyun Alanı 09.00-22.00

Özdilek Alışveriş Merkezi Afyonkarahisar 
Adres: Dörtyol Mahallesi Kütahya Yolu Bulvarı No.1 Merkez / Afyonkarahisar
Telefon: 0272 252 54 00