Dermoten Aydınlatıcı ve Kırışıklık Karşıtı Göz Çevresi Bakım Kremi

Mimik çizgilerinin ilk olarak göz çevresinde oluşmaya başlaması nedeniyle, bu bölgenin bakımı özel bir ilgi istiyor. Genelde, 20'li yaşlardan itibaren düzenli olarak kullanılan kırışıklık karşıtı göz çevresi bakım kremlerinin etkileri, uzun vadeli olarak yıllar sonra kendini gösteriyor. Ben bunun etkilerini gözlemleyenlerden biri olduğum için düzenli olarak kırışıklık karşıtı göz bakım kremleri kullanmaya devam ediyorum. Daha önce Kolajen & Kırmızı Yosun Cilt Bakım Kremi ve Kaş & Kirpik Bakım Serumu ürünlerini kullandığım Dermoten markasının Kırışıklık Karşıtı Göz Çevresi Kremini kullanıyorum şu sıralar.
Eczacı Cahit Selimoğlu'nun kurucusu olduğu Casel İlaç bünyesindeki Dermoten yerli markalarımızdan biri. Marka, bitki özlü ürünler üretiyor. Yerli tarımı ve yerel üreticiyi destekliyor. Ürünler, uzman Ar-Ge ekibi tarafından geliştiriliyor. Üretim süreçlerinin tamamı, global kalite standartlarında, doğaya ve çevreye saygı politikasına uygun şekilde gerçekleştiriliyor. 

Dermoten Göz Çevresi Bakım Kreminin, ''Güçlü formülü sayesinde, göz çevresinin nem ihtiyacını karşılarken, göz çevresinin canlı ve sıkı görünümünü desteklemeye yardımcı olma'' özellikleri bulunuyor. Hassas ciltler için dermatolojik olarak test edilmiş olan krem, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez, parmak ucuyla, göz altı ve göz çevresine dairesel hareketlerle uygulanıyor. Uygulama esnasında kremin göz ile temas etmemesine dikkat etmek gerekiyor. Kremin, kullanmaya başladıktan sonra 6 ay kullanım ömrü bulunuyor.
15 ml ebatlı tüpte bulunan kremin, 16 kalemlik bir içerik listesi var. Bu içeriklerden, Jojoba Tohum Yağı, Nar Tohum Yağı, Kayısı Çekirdek Yağı ve Üzüm Tohum Yağı bitkisel olarak benim dikkatimi çekenler oldu. Bu bitkisel içeriklerden;
- Jojoba Yağı, göz çevresini yoğun bir şekilde nemlendiriyor. Cildi serbest radikallere karşı koruyabilecek antioksidan özelliği ile göz etrafında oluşan ince çizgi ve kırışıklık oluşumunu yavaşlatıyor. Ciltte yenilenme ve hücre oluşumunu destekliyor.
- Nar Yağı, antioksidanlar ve besleyici yağ asitleri ile hücreleri yeniliyor ve cilt elastikiyetini koruyor. Cilde kolajen desteği sağlayarak yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı oluyor.  Ayrıca cildi nemlendiriyor, yumuşatıyor ve daha sağlıklı bir görünüm kazandırıyor.
- Kayısı Yağı, faydalı yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir kaynak olup, göz altı morluklarını ve göz halkalarını yok ediyor. Cildi yoğun bir şekilde nemlendiriyor, yeniliyor, sıkılaştırıyor. İnce çizgi ve kırışıklık görünümünün azalmasında etkili oluyor.
- Üzüm Yağı, göz altı morlukları için ideal olup hücreleri destekleme, kırışıklıkları önleme ve giderme özellikleri bulunuyor. Cildin daha genç, sıkı ve aydınlık görünmesini sağlıyor.
Dermoten Aydınlatıcı ve Kırışıklık Karşıtı Göz Çevresi Bakım Kremi bir süredir deneyimliyorum. Kremin, özellikle göz çevresi için yararlı bitkisel yağlar içermesini beğendim. Tüpün başlık ucundaki delik, standart krem uçlarına göre biraz geniş. Krem de akışkan yapılı olduğundan, sıkarken bu noktaya dikkat etmek gerekiyor. Kremi, akışkan losyon yapısındaki kıvamından dolayı mercimek tanesi büyüklüğünde uygulamak yeterli oluyor. Bu anlamda, uzun süreli kullanım için oldukça bereketli de. 

Hızlı emilen bir krem, göz altında yapış yapış his bırakmıyor, ağırlık yapmıyor. Uygulandığı anda göz çevresini nemlendirerek yumuşak, canlı ve sağlıklı bir görünüm sağlıyor. Göz çevrem hassas olmasına rağmen bu kremde göz çevremde herhangi bir hassasiyet, yanma, akma sorunu yaşamadım. Tabi bu gözlemlerimi 1 aylık bir kullanım sonucu yazıyorum. Krem tamamen bittiğinde, vadettiği özellikler üstündeki etkilerini de yazımı güncelleyerek yazacağım. Şimdilik, bu göz çevresi bakım kremi ile iyi anlaştık diyebilirim. 

Unutmadan, Dermoten'in bu göz çevresi bakım kremi muadil ürünlere göre oldukça uygun fiyatlı. Markanın internet sitesinde dönem dönem güzel kampanyalar ve indirimli fiyatlar oluyor. Kaçırmamak için Dermoten sayfasını takip etmeyi unutmayın.