Dermoten Kaş & Kirpik Bakım Serumu

Kalem kaşlı, uzun ve kıvrık kirpikli insanlara oldum olası hayran kalmışımdır hep. Benim kaşlar da kirpikler de genetik olarak seyrek, kısa ve ince yapılı olunca kaşlara ve kirpiklere ayrı özen göstermem gerekiyor. Kaş ve kirpik bakımında, kaşları ve kirpikleri güçlendirmek için hepimizin az çok bildiği doğal yağlar, özel kürler vardır muhakkak. Ben de bu yöntemleri dönem dönem deniyorum ve bunun yanı sıra şu sıralar Dermoten Kaş & Kirpik Bakım Serumunu kullanıyorum.
1965 yılında, Şifa Eczanesi ile meslek hayatına başlayan Eczacı Cahit Selimoğlu'nun kurucusu olduğu Casel İlaç bünyesindeki Dermoten markasının, cilt bakımı ve saç bakımı kategorileri haricinde bitkisel yağ, sabun ve takviye edici gıda kategorilerinde de ürün çeşitliliği bulunuyor. 

Markanın, cilt bakım kategorisindeki Kaş & Kirpik Bakım Serumu, içerisindeki doğal yağlar, Keratin ve E Vitamini sayesinde kaş ve kirpiklere doğal bakım yaparken, canlı bir görünüm kazandırıyor aynı zamanda.
Kaş & Kirpik Bakım Serumu 20 ml ebata sahip. Kutu içinden, kaş ve kirpik için özel, iki ayrı uygulama tüpü çıkıyor. Kirpik için kullanılan aplikatör maskara fırçası şeklinde, kaş için kullanılan aplikatör ise daha ziyade dudak parlatıcısı için kullanılan alete benziyor. 

Dermatolojik olarak test edilen ürünün kullanımı çok basit ve kolay. Her iki ürünü, ürünlere ait fırça başlığı ile kaş ve kirpiklere iyice yedirerek sürüyoruz. Uyguladıktan sonra 1 saat kadar bekletip ardından kaş ve kirpikleri temizliyoruz. Bu uygulamanın en az 1 ay boyunca düzenli yapılması gerekiyor. Ben günde bir kez uygulama yapıyorum ama 2 kez uygulama da yapılabiliyor. 
Bakım serumunun zengin bir içeriği var. 14 kalemlik içerik listesinde, Hidrolize Keratin ve E Vitamini haricinde, Hint Yağı, Tatlı Badem Yağı, Susam Yağı, Fındık Yağı, Buğday Yağı, Hindistan Cevizi Yağı, Aloe Vera Yağı, Shea Yağı, Çörekotu Yağı, Jojoba Yağı, Isırgan Yağı ve İzopropil Miristat (İzopropil Alkol ve Miristik Asidin esteri) bulunuyor. Anladığım kadarıyla, her iki ürünün içeriği aynı, uygulamanın kolay olması için ayrı başlıklara sahip iki farklı tüp içinde bulunuyor serum.

İçerik bu kadar zengin ve doğal yağ ağırlıklı olunca, bu bileşenlerin ne gibi faydaları bulunuyor, onu da yazmadan geçemeyeceğim.
- Keratin, sürekli kullanım sonucunda kirpikleri ve kaşları güçlendiriyor, yoğun, sıkı ve elastik hale getiriyor, eksik hacmi ve gücü kazandırıyor.
- E Vitamini, kaşlara ve kirpiklere ihtiyaç duydukları besinleri sağlıyor, daha kalın, daha uzun ve daha sağlıklı hale getiriyor.
- Hint Yağı, kaş ve kirpikler için dolgunlaştırıcı bir özelliğe sahip.
- Tatlı Badem Yağı, doymamış yağ, E Vitamini, Kalsiyum ve Magnezyum açısından zengin olup, kaş ve kirpik bölgesindeki kan dolaşımını artırarak yeni kılların çıkmasına yardımcı oluyor.
- Susam Yağı, kirpik ve kaş için kökten uca besin deposu olup kirpik uzaması ve güçlenmesinde de önemli rol oynuyor. Kaş kaybı yaşanan durumlarda düzenli olarak kullanılırsa kaş oluşumunu destekliyor.
- Fındık Yağı, içindeki özler sayesinde kirpikleri besleyerek sağlıklı uzamalarını sağlıyor.
- Buğday Yağı, A, B ve özellikle E Vitamini bakımından zengin olup, tüyleri beslemeye, güçlü kaş ve kirpik dipleri oluşumuna yardımcı oluyor.
- Hindistan Cevizi Yağı, kirpik ve kaşlar için uzatıcı bir etkiye sahip. Kaşları ve kirpikleri güçlendiriyor, kırılmayı önlüyor. 
- Aloe Vera Yağı, kaşların ve kirpiklerin sağlığını artırıyor, nemlendiriyor, uzamalarını destekliyor, güçlendirmeye ve büyütmeye yardımcı oluyor.
- Shea Yağı, kaşların ve kirpiklerin  hızlı bir şekilde uzamasını sağlarken hacim kazanmasına yardımcı oluyor.
- Çörekotu Yağı, kaşları ve kirpikleri besliyor, köklerini sağlamlaştırıyor, dış etkenlerden koruyor ve parlak görünmesini sağlıyor. 
- Jojoba Yağı, kaş ve kirpik köklerini koruyup kalınlaştırıyor, güçlendiriyor, daha dayanıklı hale getiriyor, dökülmelerini önlüyor. 
- Isırgan Yağı, kan dolaşımını hızlandırarak hücrelerin yenilenmesini sağlıyor, kaşları ve kirpikleri besliyor, güçlendiriyor ve canlandırıyor.
Öncelikle belirtmem gerekir ki, kullandığım ürünlerle ilgili kullanıcı yorumumu ürün tamamen bittikten sonra yazarım hep. Fakat bu bakım serumunun hem içeriğini hem içerikteki doğal yağların faydalarını çok beğendiğim için ''her ne kadar en az 1 ay kullanmak gerekiyor olsa da'' 10 günlük bir kullanım sonucu oluşan gözlemimi yazmak istedim hemen. Evet içeriği çok beğendim. Cildimde kullandığım ürünlerin temiz olması, doğal olması benim için önemli. Bu açıdan hemen bir artı veriyorum bu seruma. İkinci olarak uygulama çok basit. Hem kirpik hem kaş için olan başlıklar çok kolay bir uygulama sağlıyor. Yalnız, kirpiklere uygulamada, kirpik diplerine değmeyecek şekilde uygulama yapmanızı tavsiye ederim. Yoksa gözde yanma yapabilir. Beğendiğim bir diğer nokta, ürünü sadece 1 saat kadar bekletmenin yeterli olması. Bu bekletilen süre boyunca ne kaşlarımda ne kirpiklerimde herhangi bir reaksiyon oluşmadı. Özellikle kirpiklerimde bir ağırlık, yanma, batma, akma, gözleri tahriş etme gibi sorunla karşılaşmadım. Belirtilen sürenin sonunda temizliğini yaptığım kaşlarım ve kirpiklerim yumuşacık oldu. İçeriğindeki doğal yağların, kaş ve kirpik için faydasına baktığımda, ürünleri tamamen bitirdiğimde bariz bir etki bekliyorum açıkçası. O zaman bir güncelleme yapar ve kullanım sonucu yorumumu yenilerim.

Dermoten markasından daha önce Kolajen & Kırmızı Yosun Cilt Bakım Kremi kullanmış ve beğenmiştim. Dermoten markası, bitki özlü ürünler üretiyor. Ürünler, alanında uzman AR-GE ekibi tarafından geliştiriliyor. Ayrıca yerli tarımı ve yerel üreticiyi destekliyor. Tüm Dermoten ürünleri, GMP (Good Manufacturing Practice/İyi Üretim Uygulamaları), ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 (HACCP), ISO 22716:2007 (GMP) sertifikalarına sahip FDA (U.S. Food and Drug Administration) onaylı tesislerde üretiliyor. Bu anlamda da oldukça beğendiğim markalardan biridir Dermoten