Dermoten Kolajen & Kırmızı Yosun Cilt Bakım Kremi

Cilt bakımı ürünlerinde kullandığım kozmetik ürünlerin cilt tipime, cildimin ihtiyacına ve yaşıma uygun ürünler olmasına dikkat ediyorum. Bakım ürünü alırken bu saydığım kriterlerden ilk ikisine ulaşmak kolay oluyorken, çoğunlukla yaşıma uygun ürünler bulmakta sıkıntı yaşıyorum. Her bakım ürünü her yaş için uygun olmayabiliyor veya cildin ihtiyacını karşılayamayabiliyor. O yüzden cilt tipi ve cildin ihtiyacı kadar yaşa uygun ürünlerin kullanımı da oldukça önemli cilt bakımında. Neyse ki Dermoten markası benim gibi olgun ciltler için bir Cilt Bakım Kremi geliştirmiş.
1983 yılında Eczacı Cahit Selimoğlu tarafından kurulan Casel İlaç bünyesindeki Dermoten markası kozmetik sektörüne ilk olarak % 100 saf bitkisel yağlar ile girmiş. Bu kategoride günümüzde 35 farklı bitkisel yağ çeşidi bulunuyor Dermoten' in. Olgun ciltler için geliştirilen Cilt Bakım Kremi de 2021 senesi ağustos ayı başlarında piyasaya sürdüğü ilk krem ürün olma özelliğini taşıyor markanın. 

Dermoten Cilt Bakım Kremi' nin '' İçeriğinde Kolajen, Shea Yağı, Sodyum PCA, Furcellaria Lumbricalis Kırmızı Algı ve 8 çeşit Amino Asit bulunan güçlü formülü ile cildin daha homojen bir görünüm kazanmasına yardımcı olma '' özellikleri bulunuyor. 
Sodyum PCA ( Sodyum Pirolidon Karboksilik Asit / Nemlendirici )
Furcellaria Lumbricalis Kırmızı Algı ( Kırmızı Yosun )

İçerikteki;
Kolajen, cilde güç, esneklik ve sağlamlık vererek, cilt yapısını oluşturan bir ağ oluşturuyor.
Shea Yağı, tahriş olan, kızaran, hassasiyeti bulunan ve kuruluktan çatlayan cildi besliyor.
Sodyum PCA, cilt ve saç bakım ürünlerinde nemlendirici bir madde ve cilt yenileyici bir bileşen olarak görev yapıyor.
Kırmızı Alg, sivilceyi önlemek, yüzün yaşlanma belirtilerinden kurtulmasına yardımcı olmak, cilde elastikiyet vermek gibi birçok özelliği bulunuyor.
Amino Asitlerden;
Arjinin, vücudun daha fazla oksijen almasına yardımcı oluyor.
Alanin, antioksidan olarak görev yapıyor.
Serin, birçok metabolitin biyosentezinde önemli bir rol oynuyor.
Valin, kas büyümesini ve yenilenmesini uyarmaya yardım ediyor.
Prolin, proteinin parçalanmasını sağlayarak vücutta çeşitli alanlarda kullanılmasına yardımcı oluyor.
Treonin, kolajen ve elastin üretiminde kullanılıyor.
İzolösin, kas metabolizmasında rol alıyor.
Histidin, doku ve yaraların tamirini yapıyor, vücudun maruz kaldığı ağır metalleri vücuttan uzaklaştırıyor.
Fenilalanin, protein ve çeşitli moleküllerin üretiminde görev alıyor. 

50 ml ebatlı kapaklı cam kavanozda bulunan kremin kapak altında artı olarak bir de koruyucu kapağı bulunuyor. Dermatolojik olarak test edilen krem sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere, temizlenmiş yüze ve boyun bölgesine dairesel hareketler ile masaj yaparak uygulanıyor.
İnce ve hafif yapılı krem cilt tarafından kısa sürede emiliyor, emildikten sonra yüzde yapış yapış his bırakmıyor ve ağırlık yapmıyor. İlk sürüldüğü anda birkaç dakika kadar cilde mentol etkisi gösterip ferahlık veriyor. Bu yakıcı bir etki değil tam tersi serinletici bir etki. Cildi anında nemlendirip yumuşatıyor. Benim cildim karma/yağlı olduğundan özellikle T bölgemde yani alın, burun ve çene bölgemde parlama yaptı krem fakat sadece akşam yatmadan önce uyguladığım için bunu pek sorun yapmadım. Nemlendirme özelliğinden dolayı kuru ve normal ciltlerin daha çok beğeneceğini düşünüyorum bu kremi ama parlama sorununu göz ardı ederseniz karma veya yağlı ciltler de rahatlıkla kullanabilir tabi. Bu arada, kremin etkisinin görülmesi için sabah ve akşam kullanmak gerektiğini tekrar hatırlatayım. ( Ben gündüz bakım kremi kullanamadığımdan tüm yüz bakım kremlerini gece yatmadan önce uyguluyorum, bunu da bir not olarak yazmak istedim ). Kısa süre önce kullanmaya başladığım kremin en beğendiğim özelliği sabah uyandığımda yumuşatıcı etkisinin hala devam ediyor oluşu oldu. Her bakım kreminde olduğu gibi etkilerini gözlemlemek için Dermoten Cilt Bakım Kremi de uzun vadeli ve düzenli kullanmak gerektiğini belirtmek isterim. Bu anlamda kremin tamamını kullanıp gözlemlerimi tekrar güncelleyeceğim..

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım