Annish Organics Organik Üzüm Pekmezi

Vücudumuz için birçok faydası olan pekmez, bizim evde kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Egemen ve Derin' in ek gıdaya geçiş dönemlerinden sonra tükettiğimiz pekmezin de diğer gıdalar gibi organik ve doğal olanını almaya çalıştım hep. Piyasada üstünde '' organik, doğal, yöresel '' gibi ibareler görüp aldığımız çoğu gıdanın aslında öyle olmadığını görünce, araştırmalarım sonunda Annish markasının Organik Üzüm Pekmezi' ne denk geldim.
Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu günlük potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum gibi minerallerin büyük bir kısmını karşılayan Üzüm Pekmezinin sağlık açısından pek çok yararı var biliyorsunuz ki. Başta soğuk algınlığı, öksürük ve solunum yolları hastalıklarına karşı etki olmak üzere, iştahı açma, kan dolaşımını hızlandırma, vücuda enerji sağlama, kansızlığa iyi gelme, damar sertliği gibi rahatsızlıkları giderme, kalp rahatsızlıkları riskini azaltma, kemik erimesini önleme, bağışıklık sistemini güçlendirme sağladığı yararlardan sadece birkaçı.
1983 yılında Eczacı Cahit Selimoğlu tarafından kurulan Casel İlaç bünyesindeki Annish markasının Üzüm Pekmezi haricinde Keçiboynuzu ve Dut Pekmezi ile Üzüm, Keçiboynuzu ve Dut Özü gibi ürünleri bulunuyor. 380 gramlık sağlıklı cam kavanozda tüketicisine ulaşan Organik Üzüm Pekmezinin içeriğinde sadece organik üzüm bulunuyor. %100 doğal ve organik sertifikalı olan pekmez, çocukların tüketimine de uygun olup koruyucu ve ilave şeker içermiyor. 
Türk Gıda Kodeksi' ne uygun olarak üretilen ve Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik uyarınca üretildiği onaylanan Üzüm Pekmezinin 100 gramında 290 kalori bulunuyor. Güneş görmeyen, serin ve kuru ortamda saklanması gereken pekmezin her gün 1 tatlı kaşığı kadar tüketilmesi tavsiye ediliyor. 
Yetişkinler, yaşlılar, çocuklar, hamile ve emziren anneler için doğal bir besin takviyesi olan Organik Üzüm Pekmezi akışkan sıvı kıvamda ve tadı da oldukça tatlı. Egemen ve Derin sabah kahvaltısında bir parça ekmek ile pekmez tüketirken benim tercihim değişken olabiliyor. Bazen sabah kahvaltısında küçük bir dilim ekmek üzerine sürüp yiyorum bazen de bir bardak su ile karıştırıp üzüm pekmezi suyu olarak içiyorum. Bunların haricinde özellikle sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı kadar tüketilmesi de öneriliyor. Biz yaz-kış fark etmeksizin pekmezi sürekli tüketiyoruz, bilhassa sonbahar gibi mevsim geçişlerinin olduğu dönemlerde pekmez tüketimine daha çok dikkat ediyoruz. Pekmez alırken de gerçekten organik olmasına özen gösteriyorum. Çünkü üstünde '' doğal '' yazan her ürün '' organik '' olmayabiliyor. Bir ürünün gerçekten organik olabilmesi için tüm üretim sürecinin organik üretim mevzuatına uygun olması ve bu konuda yetkilendirilmiş firmalar tarafından sağlanan sertifikasyona sahip bulunması gerekiyor. Ambalajının ön kısmında Organik Tarım logosu olan Annish Organics Organik Üzüm Pekmezi' ni bu anlamda gönül rahatlığıyla ve güvenle tüketiyoruz..

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım