Isana Deo Stick Sensitiv

Yaz kış fark etmeksizin ter kokusundan muzdarip olanlar beni çok iyi anlayacaktır. Kişisel temizliğinize ne kadar dikkat ederseniz edin, ne yazık ki o ter kokusunun önüne geçemezsiniz bir türlü. Böyle olunca da koltuk altı koku giderici kozmetik ürünler kullanmak kaçınılmaz olur. Bu ürünler ne kadar sağlıklı orası ayrı bir tartışma konusu tabi ama ben en azından bilinen en zararlı içerik olan alüminyum içermeyen ürünler kullanmaya özen gösteriyorum. Isana Deo Stick Sensitiv' i de sırf bu yüzden almıştım.
Rossmann Mağazası' nın kendi markası olan Isana' nın, hassas ciltlere özel Deo Stick ürününün ambalaj arkasında sadece Almanca açıklamaya yer verilmiş. ( Türkiye' de satılan bir ürün için Türkçe açıklama beklerdim ben ). Fakat ürün ile ilgili Rossmann' ın internet sayfasında '' Gün boyu ter kokularına karşı koruma sağlayan Isana Deo Stick, hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiştir. 24 saate kadar etkili formülü sayesinde kötü kokulara karşı uzun süre koruma sağlar. Epilasyon sonrası hassaslaşan cilt yüzeyinde de kullanılabilir. Kullanım sonrasında giysilerde iz ve leke bırakmaz. '' şeklinde bir açıklama yapılmış.
Çubuk deodorantın ön ambalajında, ürünün alüminyum ve alkol içermediği belirtilmiş. Ama burada bahsedilen alüminyum, ACH ( alüminyum klorohidrat ) olarak sınıflandırılmış. Alüminyum tuzları grubunda bulunan bir madde olan ACH doğal olarak bulunduğu gibi endüstriyel yollarla da üretilebiliyormuş. Benim buradan anladığım, bu üründe tamamen alüminyum yok diyemeyiz ama alüminyum tuzları sınıfından alüminyum klorohidrat yok diyebiliriz en azından, oldu. 

Bunun haricinde içerikle alakalı, içeriğinde Propilen Glikol ( petrol yağı türevi bir bileşik-kimyasal bileşik ), Oktildodekanol ( berrak, kokusuz bir yağ alkolü ), Fenoksietanol ( parabene alternatif olarak kullanılan sentetik bir koruyucu ), Etilheksilgliserin ( koruyucu bir kimyasal bileşik ), Tokoferol ( E vitamini formu ) gibi bileşenler olduğunu da belirteyim. 

Dermatolojik olarak test edilmiş ve onaylanmış olan 50 g ağırlığındaki ürün, şeklinden dolayı stick yani çubuk olarak adlandırılıyor ve ambalajın alt tarafında bulunan çevirme düğmesi sayesinde ambalajdan ürün çıkışı sağlanıyor. Ürün en ideal sonuç için banyo veya duş sonrasında temiz koltuk altı bölgesine ince bir tabaka halinde uygulanıyor. 
Ürünün performansını değerlendirmeden önce, ilk olarak bu alüminyum meselesinin benim kafamı karıştırdığını yazmalıyım. İçerikte alüminyum tarzı bir bileşen görmemiş olsam da alüminyum sınıfından özellikle alüminyum klorohidrat içermemiş olduğunun yazması sizin de kafanızı karıştırdı mı? Neden direk '' alüminyum içermez '' yerine '' alüminyum klorohidrat '' belirtilmiş, ona anlam veremedim. 

Çubuk deodorantın baskın olmayan tatlı çiçeğimsi hafif kokusunu her ne kadar beğenmiş olsam da kötü kokulara karşı koruyucu etkisi açıklamasındaki gibi 24 saat sürmüyor ne yazık ki. Ürünü gün içinde tazelemek gerekiyor. Tabi bu yazdığım, duş sonrası temiz koltuk altıma uyguladığımda gözlemlediğim etkisiydi. Kullanımının her duş/banyo sonrası olması gerektiği yazsa da, her gün, güne duş alarak başlamak mümkün olmuyor bazen. İşte böyle zamanlarda duş / banyo harici günlük uygulandığında temiz olmayan koltuk altında yapış yapış his bırakıyor maalesef. Hafif kokusu haricinde beğendiğim bir başka özelliği siyah kıyafetlerde leke ve iz bırakmaması oldu. Ürün antiperspirant yani ter önleyici özellikli olmadığından bu anlamda bir etkisi de olmadı zaten. Konusu açılmışken antiperspirant özellikli ürünlerin ter önleyici, deodorant özellikli ürünlerin de koku önleyici ürünler olduğu bilgisini de paylaşayım. 

Isana Çubuk Deodorant' ın Rossmann' da 18.90 TL raf satış fiyatı vardı. Ben indirimli olarak 12.90 TL' ye almıştım. Ürünü mağazada incelerken, içinde alüminyum ve alkol bulunmadığı bilgisinin yazması üzerine almıştım. Ama hem bu alüminyum klorohidrat meselesi hem kısa süreli kötü koku koruyuculuğu hem de temiz olmayan koltuk altına uygulama sonrası bıraktığı yapış yapış his nedeniyle tekrar almam sanırım. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım