Palmolive Gentle Wash Badem & Şakayık Yağları Banyo ve Duş Jeli

Kozmetik sektöründe, banyo ve duş jeli markaları arasında, fiyat eşiği nedeni ile indirimli gördükçe ürünlerini aldığım markalar arasında gelen Palmolive' in, Luminous Oils (ışıltılı yağlar) serisinden Beyaz Orkide & İncir Yağı Özleri Duş Jelini, Micellar Care (misel bakım) serisinden Pamuk Özlü Banyo ve Duş Jeli ile Keten Tohumu Özlü Banyo ve Duş Jelini kullanmışım daha önce. Son kullandığım duş jeli de Gentle Wash (nazik yıkama) serisinden Badem & Şakayık Yağları Banyo ve Duş Jeli oldu.
Ambalajın arka tarafındaki açıklamada, YENİ diye lanse edilen, Gentle Wash serisindeki Badem & Şakayık Yağları Banyo ve Duş Jelinin özelliklerinden, ''Hassas bir deneyim sunarken cildinize karşı naziktir. Formülü badem ve şakayık yağları içerir. Badem yağı cildiniz için iyi olan E Vitamini, protein ve mineraller bakımından zengindir'' şeklinde bahsedilmiş. 

Duş jelinin kullanımı ile ilgili, life sıkıp cilde uygulama şeklinde bir bilgi verilmiş olsa da duş jellerini, lifsiz, direkt vücuda uygulayarak da kullanıyorum ben bazen. 
Nötr pH* değerine sahip duş jeli dermatolojik olarak test edilmiş, 500 ml ebatlı şişesi de geri dönüştürülebilir özelliğe sahip. (Şişe üstünde yazıların olduğu dış ambalaj bölümü arka kısımda ayrılıyor ve sadece şişe geri dönüşüme atılıyor). Bunlar güzel özellikler tabi ki de. Hoş olmayan kısmı ise ön ambalajda daire içinde ve altında yazan, ''%100 doğal bileşenler içerir'' ibaresi ile tezat olan içerik listesi. 25 kalemlik içerikte doğal olarak bulunanlar sadece Su, Şakayık Tohum Yağı, Shea Yağı, Badem Yağı ve Portakal Yağı. Kalan kısım kimyasal bileşen, asit, organik bileşik ve alkol karışımı. En kötüsü de içerikte Sodium Laureth Sulfate (Sodyum Loril Eter Sülfat) yani SLES olması. Birçok kişisel bakım ürününde bulunan bu madde, sahip olduğu kimyasal özelliklerinden dolayı, üretilen malzemenin köpürmesini sağlıyor.

*Nötr pH: Normal değerler pH 4.6 ila pH 8.0 arasındadır. pH nötr ise 7 pH derecesi ile ne asit ne alkali yani maddenin nötr olduğunu gösterir.
Birçok kişisel bakım ürününde olduğu gibi, duş jellerinde de ne yazık ki bu aldatmaca çoğunlukla yapılıyor. Ambalaj üstünde ''Doğal bileşenler içerir'' ibaresini gördüğümüzde, içeriğin nispeten temiz olduğu yanılgısına kapılıyoruz. Ben, böyle büyük markaların bakım ürünlerinde, içerik olarak tamamen doğal olmasa da en azından sert kimyasallardan arındırılmış bileşenler kullanması gerektiğini düşünüyorum. Duş jeli ile ilgili söylenebilecek fazla birşey yok. Kokusu çok güzel, gerçekten de badem kokusunu hissedebiliyorsunuz. Lifle kullanıldığı zaman içeriğindeki köpürtücüden dolayı oldukça yoğun bir köpükle uygulama sağlıyor. Bir sabun kadar kir çıkarıcı gücü olmasa da vücut temizliğini güzel yapıyor ve cildi yumuşak bırakıyor. Gentle Wash serisinde, Badem & Şakayık Yağları haricinde bir de Hindistan Cevizi & Limon Otu Yağları çeşidi var. Palmolive' in bu duş jelini, temmuz ayında, Migros' tan indirimli 15 TL' ye almıştım. 2 ay önce satış fiyatı 30 TL olan duş jelinin, yazıyı yayınladığım tarih itibari ile 40 TL civarı olması ise hem şaşırtıcı hem düşündürücü.. Bu tarz kişisel bakım ürünlerinde en güzeli ve en mantıklısı indirim takip etmek sanırım.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım