Bepanthol Lipstick Güneş Koruyucu Dudak Bakım Kremi

Kış mevsiminde soğuk, yaz mevsiminde sıcak hava koşullarından, bir de buna ilave burun tıkanıklığı sorunumdan dolayı sürekli dudak kuruluğu yaşayınca, neredeyse 4 mevsim nemlendirici özellikli dudak bakım ürünleri kullanmam da kaçınılmaz oluyor. Kişisel bakım ürünleri alışverişimin sonuncusunda, kullandığım doğal içerikli dudak koruyucu ürünü bulamayınca, incelediğim birçok marka içinde, markaya güvenimden dolayı Bepanthol' ün bu Güneş Koruyucu Dudak Bakım Kremini aldım. 
Bepanthol markasının daha önce çıkardığı, 7.5 gramlık minik tüp içinde ve parmak ucu ile sürülebilen dudak bakım kreminden sonra piyasaya sürdüğü ve ambalaj üstünde yeni ibaresi olan çubuk şeklindeki Güneş Koruyucu Dudak Bakım Kremi' nin, ''Provitamin B5, Balmumu ve E vitamini içeren formülü ile kuru ve çatlamış dudakları nemlendirme, UVA ve UVB ışınlarına karşı dengeli olarak koruma, içerdiği SPF 30 ile güneşe karşı yüksek koruma sağlama'' özellikleri bulunuyor. 

Cilt ile uyumluluğu dermatolojik olarak test edilmiş ve kanıtlanmış olan 4,5 g ağırlığındaki dudak bakım kremi, günlük kullanım için uygun bir ürün. Dudak kremi, güneş koruyucu özelliğe sahip olduğundan, uzun süre güneşe maruz kalınılan zamanlarda ve gün içinde dudakların kuruduğu her an kullanılabiliyor. Krem, tüp hafifçe çevrilerek çıkan ürünün dudaklara uygulanması şeklinde kullanılıyor. 
Yazımın başında, markaya duyduğum güvenden bahsetmiştim fakat açıkçası içerik beni hayal kırıklığına uğrattı. 27 kalemlik içerik listesinde, Hint Yağı ve Karnauba (kuzeydoğu Brezilya' ya özgü bir palmiye ağacı türü) haricinde bitkisel bir bileşen yok. Mısır Nişastası, Provitamin B5 olarak bilinen Pantenol, Balmumu, Lesitin, E vitamini bileşimi olan Tokoferol nispeten iyi olan içeriklerken, geri kalan kısım, ester, sentetik balmumu, asit, kimyasal bileşen, organik bileşik, termoplastik, parfüm gibi karma yapılardan oluşuyor.

Hazır içerikten bahsetmişken, kişisel bakım ürünlerinde, cilde uygulanan ve cilt tarafından emilen ürünlerin içeriğinin daha temiz ve doğal olması gerekiyor bana göre. Kimyasal ağırlıklı bileşenleri olan ürünlerin, kısa vadede olmasa da çok uzun yıllar kullanımı sonucunda, vücutta bir takım sorunlara yol açacağı unutulmamalı. Bunu sadece bu ürün için yazmıyorum. Bu konuda da biz tüketicilerin daha bilinçli olması, kimyasal bileşen içeren ürünlerin mümkün mertebe alınmaması, alındığı takdirde de en azından sert kimyasallar olarak adlandırılan kimyasallar (SLS, SLES, Paraben, Parafin aklıma ilk gelenler, araştırma motorlarından zaten öğrenebilirsiniz) içermemesine dikkat edilmesi gerekiyor. Şahsen Bepanthol gibi bir markadan da bunu beklerdim, özellikle yeni bir üründe. 
Bakım kreminin tatlı ve hoş bir kokusu ve tadı var, bu da içeriğindeki parfüm yüzünden zaten. Çubuk şeklindeki kremin, dudağa direkt yani parmak ucu ile sürülmeden uygulanması hijyen açısından oldukça önemli. Çubuğun bulunduğu tüp şeklindeki, asansör sisteme sahip (döndürülerek açılan aparat) beyaz plastik kısım uygulama esnasında sabit kalmadığından, çubuk krem, tüpün içine geri kaçıyor, onun için tüpü altından tutup sabitlemek gerekiyor. Bu da, uygulamada zorluk yaratıyor. Krem, sürüldüğü an dudağı yumuşatıyor, nemli ve pürüzsüz gösteriyor, hafif bir parlaklık veriyor. Yalnız bu parlaklık dudağı biraz beyazımsı gösteriyor ama o da uzun süreli değil, kremin parlak yapısı kaybolunca beyaz yapı da kayboluyor. Kremin kalıcılığı ise yemeye ve içmeye bağlı değişir bence. Zaten bir kremin 24 saat nemlendirebilmesi için yiyecek ve içeceklerin dudakla temas etmemesi gerekir herhalde. Benim gözlemim, parlaklığını bir süre sonra yitirse de nemli yapısını koruyor ve dudağı uzun süre yumuşak tutuyor. 

İçerik olarak beğenmediğim, nemlendirme etkisinden memnun kaldığım Bepanthol Lipstick Güneş Koruyucu Dudak Bakım Kremini, temmuz ayı ortasında, Watsons kozmetik mağazasından 44.95 TL' ye almıştım. Kişisel bakım ürünlerini, genelde indirimleri takip eder ve daha uygun fiyata almaya çalışırım fakat bu sefer acil ihtiyaç olduğu ve diğer markalar beklentimi karşılamadığı için indirimi takip etmeden aldım piyasa fiyatıyla. Ürünün, yazıyı yayınladığım an itibari ile bu mağazada fiyatı 54.50 TL olmuş. Hatta bazı kozmetik mağazalarında 74 TL fiyat gördüm. Bu fiyatlar neye göre belirleniyor bilmiyorum, kısa sürede böyle fahiş fiyat artışlarına da şaşıyorum. O yüzden en güzeli ve mantıklısı indirimleri takip etmek bence.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım