Simple Protect 'N' Glow 72 Saat Nemlendirici Jel Krem

Karma/yağlı yapıya sahip cildimin günlük bakımında nemlendiricilere çok ihtiyaç duymuyorum. Zaten gün içinde yüzümü sıklıkla yıkadığım için gündüz kremlerini de kullanmamın pek anlamı olmuyor. Fakat bazı durumlarda, nemlendiriciler kurtarıcı ürün olarak oldukça işe yarıyorlar benim için. Simple 72 Saat Nemlendirici Jel Krem, yaz tatilinde güneşe maruz kalan cildimin bakımında çok işime yaradı mesela.
Markanın, ışıltısını kaybetmiş ve yorgun ciltler için geliştirdiği, Protect 'N' Glow serisindeki, Zencefil Kökü, E Vitamini, C Vitamini ve Prebiyotik etki içerikli 72 Saat Nemlendirici Jel Kreminin, ''Cilde ışıltı ve 2 kat fazla tazelik verme, cildin canlı görünmesi için nemlenme sürecini hızlandırma, çevresel kirlilik ve mavi ışığın sebep olduğu erken yaşlanma etkilerini azaltmaya yardımcı olma'' özellikleri bulunuyor. 

50 ml ebatlı kavanoz ambalajda bulunan krem, göz ile temas etmeyecek şekilde, yüze ve boyun bölgesine masaj yaparak uygulanıyor. Kremin kullanım zamanı ile ilgili (sabah/akşam) ambalaj üstünde bir bilgi verilmemiş. 
Dermatolojik olarak test edilmiş, komedojenik olmayan ve hipoalerjenik özellikteki ürün, Vegan ve PETA Cruelty-Free sertifikalı. Geri dönüştürülebilir ambalaja sahip ürün aynı zamanda FSC belgeli. 

Sert Kimyasallar, Paraben, Etil Alkol, Parfüm, Renklendirici, Mineral Yağ ve Hayvansal Kaynaklı İçerik bulundurmayan ürünün içerik listesi biraz kalabalık. 27 kalemlik içerik listesinde bitkisel olarak sadece Zencefil Kök Suyu bulunuyor. İçerik karma yapıya sahip, biraz alkol, biraz organik bileşik ve biraz da kimyasal bileşen var. Fakat bu kimyasal bileşenler sert kimyasallar değil.

Hipoalerjenik: Daha az alerjik reaksiyona neden olan
Komedojenik Olmayan: Gözenekleri tıkamayan
PETA Cruelty-Free: Hayvanlara zarar vermeyen veya öldürmeyen
Vegan: Hayvansal ürünler kullanılmayan
FSC/Forest Stewardship Council-Orman Yönetim Konseyi: Orman ürünleri ile ilgili üretim/satış yapan firmaların ürünlerinin, Orman Yönetim Konseyi' nin belirlediği standartlara uygun olarak üretildiğini gösteren bir belge
Gelelim kremi nasıl kullandığım kısmına. Bu yaz, tatilde her ne kadar güneş koruyucu ve güneş sonrası rahatlatıcı krem kullanmış olsam da tatil dönüşü eve geldiğimiz zaman yüz, omuz, kol, göğüs, sırt ve bacak bölgelerimde nem kaybından dolayı kuruluk, gerginlik, dökülme başlangıcı pullanmalar oluşmaya başlamıştı. Yani neredeyse tüm vücuduma yoğun  bir nemlendirme gerekiyordu ve aklıma gelen ilk ürün de bu oldu. İnce jel kıvamlı ve hafif yapılı krem yoğun formüllü olduğundan, yaklaşık ceviz tanesi büyüklüğünde bir miktar bu bahsettiğim bölgelere uygulamada yeterli geldi. 

Tabi kullanım miktarı fazla olunca 1 hafta gibi bir sürede bitirdim kremi. Fakat kullandığıma da hemen bitmesine de değdi. Hızlıca emilen ve kesinlikle yağlı, yapış yapış his bırakmayan krem yüz bölgemde ağırlık yapmadığı gibi parlamaya da neden olmadı. Kremin nemlendirmesi harika. Cildimi neme doyurup yumuşacık yaptı. Kuruluğu, gerginliği anında giderdi. Hatta o pullanma şeklindeki dökülmenin bile önüne geçti. Genellikle sabah uyguladığımda, ertesi güne kadar cildimi nemlendirmeye devam etti. Sanırım bu yaz ilk kez, kabuklanmadan, soyulmadan, kabuklarım yerlere saçılmadan atlattım tatil dönüşünü. 

Yalnız şunu da belirtmem lazım, kremin 72 saat nemlendirme etkisi, 4 haftalık düzenli kullanım sonrası görülüyormuş. Kutu üzerinde bu şekilde bir bilgi paylaşılmış. Ürünün içeriğine çok temiz diyemesem de en azından sert kimyasallar içermemesi de iyi sayılır. Markayı birçok artı özelliğinden dolayı zaten seviyorum. Daha önce bu seriden hem yüz temizliği hem de peeling yapma imkanı veren Işıltılı & Temiz 2'si 1 Arada ürününü, Işıltı Veren Detox Kil Maskesini kullanmıştım. Bu iki üründen memnun kalmıştım, 72 Saat Nemlendirici Jel Kremi de sevdim. 5 parçalık seride elimde Işıltı Veren SPF 30 Serum ve Üçlü Koruma Etkili SPF 30 Nemlendirici ürünleri de bulunuyor. Onları da kullanma aşamasındayım, detaylı olarak yazacağım bitirdiğimde. Krem bana serisi ile beraber gönderilmişti deneyimlemem için. Kozmetik mağazalarında ve internet üzerinden satış yapan popüler alış veriş sitelerinde satışı var. Buralarda ortalama fiyatı 140-160 TL arası değişiyor. Fakat indirimlerle 80-95 TL arası bir fiyata alınabiliyor. Bu fiyatlara, günlük kullanım için alıp kullanmaya ihtiyacım olacak bir ürün olmasa da özellikle yaz tatili sonrası için etkili bir ürün olabilir benim için.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım