Simple Protect 'N' Glow Işıltı Veren Detox Kil Maskesi

Unilever bünyesindeki İngiltere menşeli Simple markasının, ışıltısını kaybetmiş ve yorgun ciltler için geliştirdiği ve 5 farklı bakım ürününden oluşan Protect & Glow (koruma ve ışıltı) serisinden daha önce Işıltılı & Temiz 2'si 1 Arada temizleyici ve peeling ürününü kullanmıştım. Seriden son olarak Işıltı Veren Detox Kil Maskesini kullanıp bitirdim.
Zencefil Kökü, Vitamin E, Vitamin C, Kaolin Kil ve Doğal Volkanik Kil (Bentonit) içeren Kil Maskesinin '' Ciltteki kirleri mıknatıs gibi çekip çıkarma, cildi temizlerken aynı zamanda cildin canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olma '' özellikleri bulunuyor.

50 ml ebatlı tüp ambalajdaki maske, temiz cilde uygulanıp 5-7 dakika bekleme süresinden sonra su ile durulanıyor. Maske haftada 2 kere veya ihtiyaç duyuldukça uygulanabiliyor.
Dermatolojik olarak test edilmiş, hipoalerjenik ve komedojenik olmayan özellikteki ürün hem PETA Cruelty-Free sertifikalı hem de Vegan özellikli. Ürün ambalajı da geri dönüştürülebilir özelliğe sahip. 

Sert kimyasallar, paraben, etil alkol, parfüm, renklendirici, mineral yağ ve hayvansal kaynaklı içerik bulundurmayan ürünün 14 kalemlik içerik listesinde bitkisel olarak sadece Zencefil Kök Suyu gördüm ben. Vitamin E, Vitamin C, Kaolin Kil ve Bentonit haricinde kalan kısım alkol, organik bileşik ve kimyasal bileşen karışımından ibaret. 

Hipoalerjenik: Daha az alerjik reaksiyona neden olan
Komedojenik olmayan: Gözenekleri tıkamayan
PETA Cruelty-Free: Hayvanlara zarar vermeyen veya öldürmeyen
Vegan: Hayvansal ürünler kullanılmayan
Şubat başından beri kullandığım maskeyi, haftada 1 kez olacak şekilde uyguladım ben. Elimde farklı kil maskeleri de olduğu için dönüşümlü olarak uygulayınca 4 ay gibi bir süre kullanmış oldum bu maskeyi. Kremsi dokulu maske tüp başlıktan yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere kıvamlı bir şekilde çıkıyor. Maskenin temiz bir kokusu var. Yoğun yapısından dolayı fındık tanesi büyüklüğünde bir miktar, göz çevrem hariç, tüm yüz bölgeme uygulamada yeterli geldi. Kremsi dokusu sayesinde sürümü oldukça kolay olan maske, ince bir tabaka halinde uygulandığında hızlı bir şekilde kuruyor. Bekleme süresi boyunca diğer kil maskeleri gibi yüzü germiyor, çatlak görünüme yol açmıyor ve dökülme yapmıyor. Maske cildimde kaldığı süre boyunca yanma, kaşıntı gibi herhangi bir hassasiyete neden olmadı. Temizliği her kil maskesinde olduğu gibi biraz zahmetli olsa da şimdiye kadar kullandığım kil maskeleri içinde yüzümden en kolay temizlenen bu maske oldu diyebilirim. Maske vaatlerindeki gibi cildi yağdan, kirden güzelce arındırıyor, cildi tertemiz yapıyor ve yumuşatıyor. 

İçerik olarak nispeten daha temiz ve güvenilir bulduğum Simple markasının Işıltı Veren Detox Kil Maskesinin, vaatlerini yerine getirdiğini ve beklentimi karşıladığını yazabilirim. Maskenin kozmetik mağazalarında 50-60 TL arası değişen satış fiyatı var. Protect & Glow serisinde kullandığım ikinci ürün oldu bu Kil Maskesi. Seride elimde olup hali hazırda kullandığım, Işıltı Veren SPF 30 Serum, Üçlü Koruma Etkili SPF 30 Nemlendirici ve 72 Saat Nemlendirici Jel Krem de bulunuyor. Kullanım sonrası onlarla ilgili de birer yazı yazacağım tabi ki. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım