Cilt bakımımda, dönem dönem farklı özelliklerdeki bakım maskelerini kullanmayı seviyorum. En çok kil maskelerini beğeniyor olsam da arada tek kullanımlık kağıt maskelerle de bakımımı destekliyorum. Bu maskelerin farklı etkileri oluyor. Kil maskeleri cildi yağdan, kirden arındırırken tek kullanımlık kağıt maskeler genelde cildi nemlendirme ve yumuşaklık verme anlamında etkili oluyor. Kağıt maskelerini en çok kullandığım markaların başında ise Garnier geliyor. Markanın Nem Bombası serisinden daha önce Ferahlatıcı Kağıt Yüz Maskesi, Göz Şişkinliğine Karşı Kağıt Göz Maskesi ve Göz Altı Torbalarına Karşı Kağıt Göz Maskesi çeşitlerini kullanmıştım. Bu seriden son olarak da Dolgunlaştırıcı Kağıt Maskeyi uyguladım.
Yaş alma belirtilerine karşı, Asya' dan gelen kağıt yüz maskesi teknolojisiyle 15 dakikada yoğun nem ve pürüzsüzleştirici etki vaadi olan Dolgunlaştırıcı Kağıt Maskenin ''Üzüm Çekirdeği Özü ve Hyaluronik Asitle zenginleştirilmiş formülü ile nemsizlik sonucu oluşan ince çizgilerin görünümünü azaltma, cildi anında rahatlatma ve ihtiyacı olan neme kavuşturma'' özellikleri bulunuyor. 30 ml.lik 1 şişe serum miktarına eş serum içeren kağıt maskenin;
15 dakikada:
- Cildi neme, kadifemsi pürüzsüz bir görünüme kavuşturduğu ve cildin ışıl ışıl görünmesini sağladığı,
1 haftada:
- Cilde dolgun görünüm kazandırdığı, nemsizlik sonucu oluşan ince çizgilerin görünümünü azalttığı, yüz hatlarını dinlenmiş bir görünüme kavuşturduğu tüketici testleri ile kanıtlanmış olarak belirtilmiş ambalaj üstünde.
Hassas ciltler için uygun olan ve dermatolojik olarak test edilen maske, temiz cilde, maskenin beyaz kısmı yüz bölgesine gelecek şekilde yerleştirilip mavi koruyucu filmi çıkartılıyor. Yüze tam oturması için biraz düzeltme yapıp 15 dakika beklettikten sonra maske yüzden çıkartılıyor. Yüzde kalan serum, yüze ve boyun bölgesine masaj yaparak yediriliyor veya istenirse pamuk yardımıyla temizleniyor.
Maskenin 16 kalemlik içerik listesinde, Üzüm Çekirdeği Özü harici bitkisel bileşen göremedim. Belirtilen Hyaluronik Asit dışında bir de Hidrojene Hint Yağı bulunuyor içerikte. Geri kalan kısım karma bileşenler hep. (Kimyasal, organik, asit vs..)
Kağıt maske, oldukça fazla serum emmiş şekilde neredeyse ıslak olarak çıkıyor paketten. Paket içinde yaklaşık olarak 1 çay kaşığına yakın da serum kalıyor. Islaklığı nedeniyle, katlı olarak çıkan maskenin katlarını açmak biraz zahmetli oluyor. Maskenin çeşitli yerlerinde yüze oturması için ufak kesikler olsa da nedense benim yüzüme tam oturmadı. Hem yüzümde potluk yaptı hem de düzeltmeme rağmen yer yer boşluklar oluştu. Maskenin uygulandığı andaki etkisi cilde serinlik etkisi vererek cildi ferahlatmak. Uygulama sonrası etkisi ise cildi neme doyurup cilde yumuşaklık vermek oldu. Tabi bu tek kullanım için etkileri.
Zaten tek kullanımlık kağıt maskelerden de fazlasını beklemiyorum ben. Aslında bu haliyle tek kullanımda vaat ettiği etkileri gerçekleştirmiş oldu. Dolgun görünüm ve ince çizgilerin görünümünün azalması gibi etkilerin gözlemlenmesi için yaklaşık olarak 4 hafta boyunca, haftada 3 uygulama yapmak gerekiyor. Ki bu şekilde yapılan bir uygulamanın da aylık maliyeti yaklaşık olarak 360 TL gibi bir rakama denk geliyor. (Tek paketin kozmetik mağazalarındaki piyasa satış fiyatı ortalama 30-35 TL arası, ben 30 TL olarak hesaplama yaptım.) Açıkçası aylık kullanım için bu rakamı vermek yerine, yarı fiyatına 3-4 ay kullanabileceğim şişe içindeki cilt bakım serumlarını almayı tercih ederim. Son olarak, Nem Bombası serisinde daha önce kullandığım Ferahlatıcı ve şimdi kullandığım Dolgunlaştırıcı kağıt maskelerin dışında, Doğal Işıltı, Dinlendirici, Canlandırıcı, Antioksidan Nemlendirici, Yorgunluk Karşıtı, Gece Kağıt Maskesi çeşitleri de bulunuyor. Dönem dönem yapılan indirimlerle yarı fiyatına denk gelirse bu çeşitleri de genel cilt bakımı rutini olarak tek kullanımlık uygulamayı düşünüyorum.
Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım