Neutrogena Soothing Clear Micellar Makyaj Temizleme Jeli

Günlük yaşamda makyaj yapan biri değilimdir, yapmak istediğimde, sadece bir renk göz farı ve göz kalemi ile göz makyajı yaparım. Pudra, fondöten, kapatıcı, aydınlatıcı gibi ten makyajını ise çok nadiren, o da bir davet, etkinlik, organizasyon varsa yapıyorum. Yaptığım makyajı genelde makyaj temizleme mendilleri ile kabaca temizler, ardından yüz temizliği ile makyaj kalıntılarından yüzümü arındırırım. Pratiklik anlamında bu mendilleri daha çok sevsem de marka gönderileri gelen makyaj temizleme jellerini performans açısından değerlendirmek için denerim, tıpkı Neutrogena Zerdeçallı Soothing Clear serisinden Micellar Makyaj Temizleme Jeli' nde olduğu gibi.
Sivilcelenmeye yatkın ciltler için geliştirilen Zerdeçallı Soothing Clear serisindeki Micellar Makyaj Temizleme Jeli ile ilgili, '' Makyajı anında çıkarırken, sivilcelenmeye yatkın cildi yatıştırma, zerdeçalla zenginleştirilmiş formülüyle cildi soymadan nazikçe temizleme, suya dayanıklı makyajın tüm kalıntılarını ortadan kaldırma, dengeli ve sağlıklı bir cilt görünümü sağlama '' şeklinde bir açıklama yapılmış ambalajı üstünde. Makyaj Temizleme Jeli' nin aynı zamanda, yağsız formüle sahip olduğu, leke bırakmadığı ve gözenekleri tıkamadığı da belirtilmiş.

Daha önce adını duymamış olanlar veya anlamını bilmeyenler için Micellar ile ilgili ufak bir bilgi notu paylaşayım. Micellar (Okunuşu: Misılır / Türkçesi Misel) cildi makyajdan temizleme, yağdan, kirden derinlemesine arındırma, yüz ve göz makyajını tek temizleyici ile temizleme etkilerine sahip, hidrofil (suyu seven) ve lipofil (yağı seven) içerikli bileşiklerdir. 
Nemini kaybetmiş, karma veya sivilcelenmeye yatkın hassas ciltler için uygun olan 200 ml ebatlı, pompalı başlığa sahip Makyaj Temizleme Jeli, mineral yağ, silikon ve sülfat içermiyor. Ürün, bir pamuk yardımı ile kapalı göz kapağına ve yüze nazikçe masaj yaparak uygulanıyor. Jel kalıntıları pamuk veya mendil ile temizlenebiliyor ya da durulanabiliyor. 

Antioksidan içeriği ve yatıştırıcı özelliği ile bilinen zerdeçal içeren ürünün içeriğinde ayrıca, su, gliserin, butilen glikol (KB), polisorbat 20 (KB), kaprilil glikol (KB), poloksamer 188 (KB), akrilatlar/C10-30 alkil akrilat krospolimer (KB), disodyum EDTA (KB), sodyum hidroksit (KB),  butil hidroksi toluen (KB), fenoksietanol (A), klorfenin (KB), parfüm, limonene (KB), eugenol (KB), benzil benzoat (KB), geraniol (KB), cl 15985 ( günbatımı sarısı FCF/gıda boyası ) bulunuyor. Buradan anlaşılacak olan ise; içeriğin zerdeçal harici kalan kısmının Kimyasal Bileşen ve Alkolden oluştuğu.
Zerdeçallı Soothing Clear serisinin kendine has bitkisel ve ferah kokusu, bu Makyaj Temizleme Jelinde de kendini hissettiriyor. Koku hassasiyeti olanlara göre rahatsız edici, bana göre ise temiz ve hoş bir koku bu. Ürünün pompalı başlığa sahip olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Tek pompalamada gelen miktar ise oldukça fazla. Bir üst fotoğrafta, ürünün yapısını görmeniz için birkaç kez sıkmıştım jelden, yoksa tek basışta gelen miktar bu kadar değil.. Çay kaşığını dolduracak kadar jel çıkıyor diye düşünün siz. Zaten yoğun kıvamlı olarak başlıktan çıkan jelin bu miktarı, yuvarlak makyaj temizleme pamukları tarafından da kolay emilmiyor, pamuğun üstünde tabaka şeklinde kalıyor. Ben, ürünün performansını hem günlük makyaj hem yoğun ten makyajı üstünde denedim. Göz farı, göz kalemi ve maskaradan oluşan günlük makyajı çıkarmada tek pompalama hareketi ile gelen jel miktarı göz makyajı temizliği için çok fazla geldi. Jeli pamukla makyaj üstüne uygularken, gözlerim kapalı olmasına rağmen gözlerimde yanma hissettim. Uygulama sonrası başka bir pamukla jel fazlalığını temizlemeye çalışırken göz makyajını özellikle maskarayı iyice dağıttı jel. Tek pamuk temizleme için yeterli olmadı zaten. Farklı bir günde, göz makyajına ek olarak, BB krem, aydınlatıcı, kapatıcı ve allık ekleyerek yaptığım makyajın temizliğinde ise pamuk üstüne sıktığım jel, makyajın ancak kabasını aldı. İki pamukla daha jel ve makyaj kalıntısı üstünden geçmiş olmama rağmen yüzüm makyajdan tamamen arınmadığı gibi jelin verdiği ağırlık hissinden de hoşlanmadım. Cildimi komple yüz yıkama jeli ve peeling ped ile derinlemesine temizledim sonrasında. 

Zerdeçallı Soothing Clear serisinden daha önce, Yüz Temizleme Köpüğü' nü ve Yüz Bakım Spreyi' ni kullanmıştım. Yüz Temizleme Köpüğünü severek kullanmıştım ama Yüz Bakım Spreyini ilk çeyreğe gelecek kadar kullanabilmiştim sadece. Makyaj Temizleme Jelini de makyajı çıkarma ve kalıntıları ortadan kaldırma anlamında başarılı bulmadım ve bunu da sadece ilk çeyreğine kadar zar zor kullandım ben. Buna bir de zerdeçal harici kimyasal bileşenlerden oluşan içeriği de eklersek artı 50 TL raf satış fiyatını da dahil edersek (indirimli 30 TL kozmetik mağazalarında), özellikle gidip alacağım bir kozmetik ürünü olmaz Neutrogena Soothing Clear Micellar Makyaj Temizleme Jeli.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım