StopEver Diamond Touch Soft Soğuk Sıcak Kullanımlı Göz Maskesi

Uzun bir zamandan beri göz altı bölgemde şişlik, torbalanma ve kızarıklık sorunu yaşıyorum. Uzun süre ekrana bakmak, yorgunluk, stres, uykusuzluk gibi nedenlerle ortaya çıkan bu problemlere yönelik bilinen ve en çok kullanılan yöntemlerin başında da patates ve salatalık dilimi ile soğuk çay poşetleri geliyor biliyorsunuz ki. Ben bunlara ek olarak bir de StopEver Diamond Touch Soft Çok Kullanımlı Göz Maskesini denedim. 
Daha önce Allfree Natural Deodorantını, Cool Baby Ateş Düşürmeye Yardımcı Soğutucu Hidrojel Plaster ve Kürdanlı Diş İpini kullandığım markanın ağrı giderici, ısıtıcı, ateş düşürücü yardımcı ürünleri ve ağız bakım, kişisel bakım ve ayak bakım ürünleri olduğunu biliyordum ama bu Soğuk Sıcak Kullanımlı Göz Maskesini yeni keşfettim. Tabi bu arada ürünün yeni olmadığını, 2018 senesi yaz ayında tüketicisiyle buluştuğunu da belirteyim hemen.
5 yıl kullanım ömrü olan, 230 x 75 mm ölçülerindeki Diamond Touch Göz Maskesi hem soğutularak soğuk terapi amaçlı hem de ısıtılarak sıcak terapi amaçlı kullanılabiliyor. 
Soğuk Kullanımda '' Göz şişkinliklerinin ve yorgunluğunun, göz altı halkalarının ve gölgelerin, baş ağrısı, migren ve sinüzit kaynaklı ağrıların giderilmesine yardımcı olma '' özellikleri bulunuyor Göz Maskesinin. Bu şekilde kullanılmak istenildiğinde kutusundan  ve içinde olduğu poşetinden çıkartılan ürün, en az 2 saat süre ile buzdolabının buzluk bölümünde bekletilerek uygulanıyor. Soğuk kullanım için ürünün, 20 dakikayı geçmeyecek şekilde kullanılması gerekiyor. Maskenin, olası soğuk yanığı durumuna karşı kontrollü kullanılması tavsiye ediliyor.

Sıcak Kullanımda ise '' Göz kuruluğu ve arpacık tedavilerine yardımcı olma '' özellikleri olan Göz Maskesi 2 farklı şekilde ısıtılarak kullanılabiliyor. İlki; maskeyi en fazla 80 derece sıcaklıktaki bir kap suyun içinde 5-7 dakika tutarak ısıtma, bir diğeri de 800 Watt güç seviyesinde 12 saniye, 1000 Watt güç seviyesinde 15 saniye süreyle mikrodalgada ısıtma. Maskenin belirtilen bu ısıtma yöntemleri haricinde ( fırın, ısıtıcı vb. ) bir yöntemle ısıtılmaması, ürünün ısıtıldıktan sonra ve uygulamadan önce ısısının elle kontrol edilmesi, çok ısınan ürünün sıcaklığının kullanılabilir seviyeye düşmesi gerekiyor. Maskenin sıcak kullanımda ne kadar süre ile uygulanacağına dair ambalajda ve markanın internet sitesinde bir bilgi verilmemiş bu arada.
Ürünü kullanmadan önce ambalajın arka kısmında yazan uyarıları da dikkatle okumakta yarar var.
* Çok alerjik, yoğun hassasiyet ya da his kaybı yaşayan cilde sahipseniz, uygulama bölgesinde açık yara varsa ürünü kullanmayınız.
* Özel durumlarda ( cerrahi müdahale sonrası gibi ) kullanmadan önce mutlaka cerrahınızdan veya doktorunuzdan onay alınız. 
* Ürünün kullanımında beklenmeyen bir durum olursa kullanımı hemen bırakınız.
* Ağrı, rahatsızlık ya da sıkıntı yaratan durumda düzelme olmaz ya da kötüleme olursa acilen yetkin bir sağlık kuruluşuna danışınız.
Sıcak kullanımda belirtilen göz rahatsızlıklarım olmadığından Göz Maskesini sadece soğuk kullanım olarak, sabah rutin ev işlerini bitirdikten sonra 20 dakikalık süreyle uyguladım. Maskeyi buzdolabının dondurucu bölümünde saklayarak muhafaza ettim. Yani açıklamada belirtildiği gibi uygulamadan 2 saat önce koymadım buzluk kısmına. Maskenin içindeki sıvıda ve içindeki plastik küreciklerde dondurucuda kaldığı süre içinde donma veya buz tutma olmadı. Kaşların alt hizasından göz altı boşluğuna kadar olan kısmı kaplayacak şekilde tasarlanan maske, lastikli askısı sayesinde gözde kayma yapmadan tutunabiliyor. Dondurucudan çıkan maske haliyle biraz sert ve göz çevresine oturmayacakmış gibi geliyor ama cildin ısısıyla göz çevresi kıvrımlarına uyum sağlıyor hemen. Uygulandığı andan itibaren göz çevresine soğutucu etkisiyle nüfus eden ve rahatlatan maske buz gibi soğukluğuyla bir şok yaşatıyor ama birkaç dakika sonra cildin ısısıyla beraber normal bir soğukluk hissediliyor. Kullanım süresi sonunda soğutucu etkisiyle kan dolaşımını harekete geçiren ve göz çevresini daha canlı gösteren maskeyi 1 ay boyunca düzenli kullandım. Sonra araya yaz tatili ve bayram girince biraz aksattım ama bu bir aylık süre sonunda göz altı şişliklerinde eskiye nazaran azalma olduğunu fark ettim. Tabi bu 1 aylık süre ürün kullanımında ve etkileri gözle görülür bir şekilde görmede yetersiz bir süre. Bir de düzenli kullanımı da ihmal etmemek gerekiyor. File Marketleri' nden yaz başında 25.90 TL' ye aldığım StopEver Diamond Touch Soft Soğuk Sıcak Kullanımlı Göz Maskesinin kısa süreli kullanımda gördüğüm etkisini beğendim ve soğuk kullanımdaki diğer etkilerini de görebilmek için düzenli ve uzun süreli kullanmaya karar verdim.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım