Le Petit Marseillais Bio Organik Sertifikalı Şeftali Duş Jeli

Fransız kozmetik markası *Le Petit Marseillais' nin, Türkiye' de 2020 senesi başlarında raflarda yerini alan Güneşli Bahçeler serisi duş jellerini kullandıktan sonra markanın değişik duş jellerini de indirimde gördükçe alıp kullanmaya başladım. Fransa' da 2020 senesi yaz mevsiminde piyasaya sürülen yeni Bio Organik Sertifikalı serisi Duş Jelleri ülkemizde 2021 senesi yaz başında satışa sunulmaya başlayınca bu seriden aldığım ilk duş jeli Şeftali oldu benim.
Le Petit Marseillais / Küçük Marsilyalı- Fransızca telaffuzu: Lö Pöti Merseye 
Ferahlatıcı özellikteki Duş Jelinde Akdeniz' den toplanmış şeftaliler kullanılmış. Sülfat içermeyen formüle ve cilt ile uyumlu pH seviyesine sahip duş jeli dermatolojik olarak da test edilmiş. Cosmos standartlarına göre *Ecocert Greenlife tarafından *Cosmos Organik sertifikası bulunan Duş Jelinin, toplam bileşenlerinin %98' i doğal kaynaklı ve yine toplam bileşenlerinin %10' u organik tarımdan elde edilmiş. Duş Jeli aynı zamanda %99 doğada ayrışabilen formüle, %100 geri dönüştürülebilen şişeye sahip. Şişenin, serinin duş jellerinin eko yedek poşetlerde satılan ambalajıyla tekrar dolum gibi bir özelliği var fakat o eko yedek poşetli duş jellerinden henüz Türkiye' de yok.
ECOCERT: 1991 yılında Fransa’ da kurulmuş olan, dünyada tüm özel ve kamu kuruluşları tarafından tanınan, uluslararası “ Organik Sertifikalar ” sağlayan bir sertifikalandırma kuruluşu.
COSMOS ( Organik Kozmetik Standardı ): Dünya çapında bir özel standarttır. Organik tarım içeriklerinin kullanımını teşvik etme, çevresel olarak güvenilir ve insan sağlığına zarar vermeyen üretim ve imalat süreçlerini kullanma ve " yeşil kimyasallar " konseptini benimseme ve genişletme gibi prensiplere bağlılık.
400 ml ebatlı ambalajda satışta olan Duş Jelinin ülkemizde Şeftali harici Zeytin Yaprağı, Gül ve Kestane çeşitleri de var. Markanın global internet sitesinde bunların dışında Bal Argan, Portakal Çiçeği, Tatlı Badem, Portakal Greyfurt, Mine Çiçeği Limon, Yaban Mersini gibi çeşitleri de bulunuyor. 

Duş Jelinin içeriğinde; Nektarin Meyve Özü, Şeftali Meyve Özü, Aloe Vera Yaprak Suyu gibi organik tarımdan gelen içerikler haricinde, İrlanda Yosunu veya Karagen Yosunu olarak adlandırılan Yosun Tozu ile beraber Coco-Glucoside, Gliserin, Sodyum Kokoil Glutamat, Sitrik Asit, Sodyum Benzoat, Ksantan Sakızı, Potasyum Sorbat ve Parfüm bulunuyor. Bu içeriklerle ilgili markanın internet sayfasından detaylı açıklamalara ulaşabilirsiniz.
Duş Jelini, Bio Organik Sertifikalı olmasından dolayı özellikle çocuklarım Egemen ve Derin için almıştım. Onlardan önce ben kullanıp gözlem yapmak istedim. Ürün hem içeriğiyle hem de sahip olduğu sertifikalarıyla güven verdi bana. Ambalajın başlık kapağını açtığımda hissettiğim harika nektarin ve şeftali kokusuna bayıldım. Bu kokular yapay veya aroma değil, gerçekten de meyvelerin kendi kokusu. Her ne kadar banyo sonrası cildim üzerinde varlığını pek hissedemesem de yıkanma esnasında o meyve kokuları sarıyor tüm banyoyu resmen. Duş Jelini diğerlerinden ayıran bir özelliği de oldukça akışkan bir yapısının olması ve fazla köpürmemesi. Avuç içine dökerek direk kullanıma nazaran, banyo lifi ile bariz olmayan bir köpürme sağlayan Duş Jeli banyo sonrası cildi yumuşatıyor. Duş Jelinin vücutta kalıcılığı olmasa da kusur bulabileceğim hiçbir özelliği olmadı bana göre. Eve Mağazası' ndan indirimli 19.77 TL' ye aldığım ( satış fiyatı 33 TL civarı ) Le Petit Marseillais Bio Organik Sertifikalı Duş Jeli' nin diğer çeşitlerini de indirimlerde denk gelirsem, çocuklarım için kesinlikle alacağım yine.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım