Yasemin Kokulu Bir Hayat ve Sen de İncel ile Anneler Günü Blogger Etkinliği

Ayaklarının altına cennet serilmiş, elleri öpülesi, baş tacımız annelerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz ( Ahirete intikal etmiş annelerimizin cennet mekanı olsun inşaAllah ). ABD' de Anna Jarvis' in, 1905 senesinde ölen annesinin ölüm yıldönümüne denk gelen mayıs ayının ikinci pazar gününü her yıl kutlamaya karar vermesiyle tüm dünya genelinde kutlanmaya başlayan Anneler Günü' nü bizler de Sevgili Yasemin Kokulu Bir Hayat Yasemin ve Sen de İncel Sevinç ortak organizasyonu ile sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen bir etkinlikle kutluyoruz.

Etkinlikte Yasemin ve Sevinç haricinde birlikte olmaktan keyif aldığım; 
Emel' in Mutfağı Emel, Marinden Tarifler Leyla ile yan yana olamasak da yine sosyal medya aracılığı ile bir araya geldik.

Etkinlik için birbirinden değerli firmalar yine desteklerini ve ilgilerini eksik etmedi ve ürünleri ile yanımızda oldu. Pandemi nedeniyle her birimizin adreslerine kargo vasıtası ile ulaştırılan ürünlere göz atalım mı?

 Seda Küçük / Düş Yakamdan
Seda Küçük imzalı romantik komedi tadındaki Düş Yakamdan, yazarın anlaşılır, sade ve günlük anlatım diliyle son zamanlarda okuduğum en eğlenceli, keyifli kitaplardan birisi oldu diyebilirim. Kitap hakkında detaylı bir yazı kaleme alacağım ama önce sizi arka yüzdeki tanıtım yazısıyla baş başa bırakayım. 

Küçükken hepimiz peri masallarıyla büyütüldük. Güzel prenses, kendisini kötülerden kurtaran yakışıklı prens ile evlenir ve sonsuza kadar mutlu mesut yaşarlar. Ama büyüdüğümüzde gördük ki dünya toz pembe değil. Her renk var içinde. Hatta renksizlikler de vardı. Siyahıyla, beyazıyla…
Selin’ in hikayesi de, her kadın gibi. Ciddi ama bir o kadar da komik ve eğlenceli. Gözyaşlarıyla, kahkahalarıyla, sevdikleriyle ve sevildikleriyle… Peri masallarına inanan aptal aşık haliyle, ruh eşini yanlış bedenlerde aradı. Ve şimdi biten bir aşkın ardından yeniden ayağa kalkıyor. Peki ama nasıl?
Kendi hayat yolunu çizmeye çalışan bir kadının aile, toplum, eş-dost çengeline takılan harika anıları ve tüm maceraları.
Kim bilir belki kitabın içinde sizin de yaşamınızdan kesitler var.

2003 senesinde tekstil başkenti Denizli' de kurulan ve " Sadece bir terlik değil '' sloganı ile yola çıkan Chirpy Tekstil bünyesinde 24/45 numara arası yazlık ve kışlık, kadın / erkek / çocuk panduf, ev terliği, ev içi ayakkabı, patik ve ev çorabı haricinde dekoratif yastık, oda parfümü, sıvı sabun, dezenfektan gibi ürünler de bulunuyor. Tek tek ayrı bant sisteminde üretilen ve özenle dikilen terlik kategorisinin model çeşitliliği çok zengin. Kız ve erkek çocukları için Disney karakterleri, sevimli hayvanlar gibi çok sevimli modeller var. Kadınlar için kategori ürünleri oldukça fazla. Ponponlu, payetli hem süslü hem şık hem de rahat modeller arasından seçim yapmak gerçekten zor. Ayak rahatına düşkün erkekler için de hem klasik hem de sportif son moda modeller bulunuyor.

İstanbul' da Çengelköy' deki 3 katlı müstakil binasında, fırından yeni çıkmış ürünlerin kokusu eşliğinde börek ve poğaça çeşitlerini yemenin keyfi bir başka olsa da Çengelköy Börekçisi' nin adrese teslim servislerinin olması da harika. Kıymalı/Patatesli/Peynirli Kol Böreği, Rulo Börek, Peynirli Su Böreği, Kürt Böreği ve daha pek çok ev yapımı tadındaki börek çeşitleri, pişmiş ve çiğ dondurulmuş olarak hızlı teslimat ile cengelkoyborekcisishop.com üzerinden, Apple ve Android cihazlarda aplikasyonlarını indirerek ve de 0216 318 51 39 numaralı hattan sipariş verilebiliyor. Dondurulmuş şekilde bozulmadan adresinize kadar ulaşan börekleri derin dondurucuda 3 ay saklayabiliyorsunuz. Yemek istediğinizde yapmanız gereken tek şey, paketin kapağını açıp, kendi tepsisi ile börekleri önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirmek.. Afiyet olsun herkese. 

Pandemi döneminde hepimiz mutfakta daha fazla zaman geçirir olduk. Yeni tarifler denemenin yanında ekmeğimizi bile kendimiz yapmaya başladık, doğal olarak da kullandığımız unda da doğal olanı aradık durduk. Ben ekmek yapımı denemelerine, Evren Gıda' nın %100 doğal, koruyucu/katkı/renklendirici içermeyen Doğal Çavdar Unu ve Doğal Tam Buğday Unu ile başladım. Ambalaj arkasında kimyasal analizlerinin de olduğu unlarla sadece ekmek değil çörek, kek, pizza tabanı, grissini, kraker, poğaça, un helvası ve daha neler neler yapılıyor bilseniz. Ben tariflerin çoğunu instagram sayfalarından takip edip yapmaya çalışıyorum. Markanın bu iki çeşit unu haricinde Tam Yağlı Soya Unu da var. Ürünleri N11 ve Trendyol gibi internet alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz.   

Benim ilk kez duyduğum bir marka Jasön ama içeriğini ve özelliklerini inceleyince keşke daha önce keşfetseymişim dedim. Markanın kullanacağım ilk ürünü ise Simply Coconut Mint Diş Macunu. Aloe Vera Yaprak Suyu, Hindistan Cevizi Yağı, Ayçiçek Yağı, Nane Yağı, Dikenli Bambu Kök Tozu, Greyfurt Tohum Özü, Magnezyum ve Kalsiyum gibi %99 organik sertifikalı ve doğal içeriklerden oluşan Diş Macunu, dişlerin ışıltı kazanmasına yardımcı olurken nefeslere de tazelik veriyor. 2 yaş ve üstü çocukların da kullanımına uygun olan ve hayvanlar üzerinde test edilmeyen Diş Macunu, fluorid, SLS, paraben, yapay tatlandırıcı, sakarin, propilen glikol, glüten içermiyor. 119 gr tüp ambalajdaki Diş Macunu' nu 3ka.com.tr sitesinden detaylı inceleyebilir ve temin edebilirsiniz. Kullanım sonrası görüşlerimi ayrıca yazacağım.

Biliyorum ki doğala ve organik olana hepimiz özlem duyuyoruz. Özellikle gıdada o doğallığı arıyoruz. Siz de doğal olana ulaşmak için Ege ve Akdeniz Bölgesi' ndeki organik tarıma ayrılan tarlalarından mutfaklarımıza ulaşan Jr. Sous Chef ürünlerini sofralarınızdan eksik etmeyin. Organik ve iyi tarım ürünlerinden hazırlanmış ve içerisinde katkı maddesi bulunmayan Soğansız Menemen HarcıDomates PüresiKekikli Makarna Sosu ve Zeytinli Bruschetta Ezme benim mutfağımdaki yerlerini aldılar bile. Jr. Sous Chef' in diğer soslarına, ezmelerine, makarna soslarına, yemekliklerine ve içeceklerine göz atmanızı tavsiye ederim. 

Sizleri bilmem ama bizim evde neredeyse haftanın her günü çalışıyor çamaşır makinesi. Beyazlar, ara renkler, koyu renkler, havlular, bornozlar, nevresimler derken hepsi için farklı bir deterjan almak yerine tüm çamaşırlarda kullanılabilen, üstelik doğal içerikli Life by Fakir Bitkisel Sıvı Çamaşır Deterjanı kullanmaya başladım. Tamamen doğal ve bitkisel bazlı aktif madde içeren ürün Ecomark ( Ekolojik Ürün Belgesi ) ve Vegan sertifikalı ve de dermatolojik olarak test edilmiş. SLS, boya, klor, paraben gibi zararlı kimyasallar ve petrol türevi aktif maddeler içermeyen 30 yıkamalık Sıvı Çamaşır Deterjanı renkli, beyaz ve hassas çamaşırlarda kullanılabiliyor. 

2018 senesinden beri ürünlerini kullandığım ve '' Yeni Nesil Temizlik '' sloganıyla temizlik sektöründe faaliyet gösteren Macromax firmasının Clean & Faster Otomatik Temizlik Seti tam bir kurtarıcı ürün. Set, döner sıkma aparatı ile efor sarf etmeden rahat bir kullanım sağlıyor, özel başlığı ve ergonomik sapı ulaşılması en zor olan koltuk altı, dar köşeler, dolap yanları gibi yerlere kolayca ulaşıyor. Markanın, her yüzeye uygun temizlik bezleri, temizlik süngerleri ve ovma ürünleri banyoda, mutfakta ve ihtiyacım olan her yerde elimin altında. Firmanın ayrıca paspas, mop, eldiven, mandal, sepet, askı kategorilerinde oldukça geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor.

Temiz kozmetik akımının ülkemizdeki öncülerinden Ozonlabs' ın şu sıralar Mikrofiber Yüz Temizleme Pedi' ni, Aydınlatıcı Cilt Toniğini ve Volkanik Maskesini kullanıyorum. Bunların yanında cilt bakımıma yeni eklenen Anti-Aging Serum' u da ( Yaşlanma Karşıtı ) 15 gün önce kullanmaya başladım. Çivit Otu ve Ayçiçek Yağı içeriğiyle ciltte antioksidan görevi gören Serum, cildi kırışıklıklara karşı korumaya, cildin sebum dengesini ayarlayarak yaşlanmadan dolayı oluşan çizgileri azaltmaya, cildin su içeriğini arttırarak nem kaybına karşı korunmasına ve daha canlı, parlak, pürüzsüz görünmesine yardımcı oluyor. Serum yağ bazlı olduğundan aynı zamanda makyaj bazı olarak da kullanılabiliyor. Serum ile ilgili yakın zamanda detaylı bir yazı ayrıca paylaşacağım.

Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum, tatillerde, gezilerde çekim işi benden soruluyor o yüzden. Aile üyeleri çok fotoğraf çektiğim için bazen tatlı tatlı söylense de yeri geldiğinde çekilen fotoğraflara bakmaktan da büyük keyif alıyorlar. Çektiğim fotoğraflar içinde öyle özel kareler oluyor ki, onları harici bellekte arşivde tutmak yerine böyle çerçeveletip her an görebileceğim yerlere koyuyorum evimde. Anılarımıza dokunan Sosyopix' in bu anlamda o kadar güzel ürün çeşitliliği oluyor ki. Duvarı delmek istemiyorum derseniz böyle 3' lü Yapışan Kare Çerçeve' leri tam sizlik. 20x20cm ölçülerindeki Yapışan Kare Çerçeveler, duvara zarar vermemek için ekstra hafif tasarlanmış aynı zamanda. Sosyopix' de ayrıca fotoğraf baskıları, deri ürünler, takvimler, hediye kutuları, albümler, kanvas tablolar, magnetler gibi daha birçok seçenek de var. 

Bu sene 9 Mayıs Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü' nde hem Egemen ve Derin tarafından sevgi ile kucaklanıp öpülecek olmak hem de sevdiğim arkadaşlarımla sanal da olsa beraber olmak büyük mutluluk benim için. 

Bizler Anneler Günü etkinliğimizi sosyal medya hesaplarımızdan yaseminkokuluevent ve sendeincelevent etiketleriyle paylaşmaya devam ediyoruz. Sizler de paylaşımlarımızı bu etiketlerden ve Yasemin' in, Sevinç' in, Fatma' nın, Şafak' ın, Emel' in, Leyla Abla' nın ve tabi ki bendeniz Yeşim' in instagram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. 

Anneler Günü Blogger Etkinliği' nde bana da yer veren sevgili Yasemin ve Sevinç' e; blog yazarı canım arkadaşlarıma; kendi gibi zarif etkinlik görselimizi hazırlayan Şerifeciğime; ürünleriyle bizleri özel hissettiren tüm değerli firmalarımıza çok teşekkür ederim.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım