Naturals by Watsons Aloe Vera Lip Balm Soothing

Mevsimsel koşullara bağlı olarak, yaz ve kış aylarında, sıcaktan ve soğuktan olumsuz etkilenen ve kuruyan dudaklarıma ilave, bir de burun eti büyümesinden dolayı ağız yoluyla da nefes almam gerektiğinden, kuruluk sorunu yaşadığım dudaklarım için sürekli dudak nemlendiricisi kullanmam da kaçınılmaz oluyor. Memnun kalarak kullandığım doğal içerikli dudak koruyucu lip balm bitince, tekrar almak için gittiğim mağazada indirimli bulamayınca, ambalajında doğal, organik, vegan ibareleri ilgimi çeken Naturals markasının Aloe Vera Lip Balm' ını (Dudak Balsamı) inceledim. Nispeten temiz içerikli oluşu ve ekonomik fiyatı nedeniyle, kullandığım dudak koruyucu kreme alternatif olabilir düşüncesiyle de aldım. 
Watsons mağazasının kozmetik markası olan, doğaya ve cilde dost Naturals'in, yatıştırıcı (soothing) etkili bu dudak balsamının, ''Organik içeriği ile dudakları yumuşatarak çatlamasını önleme ve rahatlatma'' özellikleri bulunuyor. Çubuk şeklinde, asansör tabir edilen alttan çevrilerek açılan sisteme sahip ürün 4,5 gram. Dudak balsamının açıldıktan sonra 6 ay kullanım ömrü var. Ürün, ihtiyaç duyulan ve istenilen her zaman kullanılabiliyor. 
%99 doğal kökenli bileşenlerden elde edildiği belirtilen, Paraben, Mineral Yağ ve Renklendirici içermediği bilgisi yer alan ürünün içeriğine göz atacak olursak. 18 kalemlik içerik listesinde, Shea Yağı, Jojoba Yağı, Ayçiçeği Tohumu Balmumu, Kandelila Balmumu, Hint Yağı, Aloe Vera Yaprak Suyu haricinde başka bitkisel bileşen bulunmuyor. Bu bitkisel bileşenlerden ise Aloe Vera organik sertifikaya sahip sadece. Dermatolojik olarak test edilmiş ve vegan olan ürün, toksikolog ve Eurotox onaylı. Ürünün ambalaj kutusunda kullanılan kağıt, FSC sertifikalı kağıt kullanılarak üretilmiş.
*Toksikolog; Toksikoloji uzmanı. ( Toksikoloji, zehirli maddeler ve zehirlenmelerle ilgilenen bilim dalı).
*Eurotox; Avrupa'daki ulusal toksikoloji derneklerini kapsayan federasyon.
*FSC; Orman Yönetim Konseyi.
Ürünü ambalajından çıkardığımda dikkatimi çeken ilk şey, ürünün gramajı ve boyutu oldu. Daha önce kullandığım dudak bakım ürünleri genelde ya 5 gramlık ya da 4,8 gramlık ambalajda oluyordu. Bu ürünün ağırlığı ise 4,5 gram. Boyut olarak, klasik standart dudak kremleri ile arasında pek fark yok fakat biraz daha ince. Alttan çevirme düğmesi dar olduğundan, ürün çıkışının sağlanması için birkaç tur çevrilmesi gerekiyor. İçeriğinde parfüm olmasına rağmen belli bir parfüm kokusu, tadı yok, ferah ve temiz bir kokusu var diyebilirim. Dudak balsamını, gün içinde dudaklarımda kuruluk hissettiğim zaman kullanmanın dışında, yoğun kuruluk ve hafif çatlama olduğu dönemlerde yatmadan önce de uyguluyorum. Yoğun kuruluk ve çatlamalarda gece uygulaması çok daha hızlı ve etkili sonuç veriyor. Ürün hızlı emiliyor. İlk sürüldüğünde dudağa parlaklık veriyor fakat uzun süreli bir parlaklık değil bu. Parlaklığı geçse bile nemlendirme etkisi devam ediyor. Gün içinde, yeme içmeye bağlı olarak yenilenmesi gerekiyor. Bazı dudak bakım kremleri gibi dudakta beyazlaşma ve kurutma yapmıyor. 

Nemlendirme süresi gün boyu olmasa bile benim beklentimi karşıladı diyebilirim. Her ne kadar içeriği, favori dudak balsamım gibi tamamen doğal ve bitkisel olmasa bile, içeriğinde zararlı kimyasallar yok ve nispeten temiz denilebilir. 2023 senesi ekim ayı başı gibi, Watsons mağazasından indirimli 59,95 TL'ye almıştım bu dudak balsamını. Raf fiyatı 129,90 TL idi bu arada. Bu markanın, şampuan, duş jeli, saç kremi, el kremi, vücut losyonu, saç maskesi/bakım yağı/toniği, yüz yıkama jeli, cilt serumu, deodorantı, sıvı sabunu da bulunuyor. Dönem dönem güzel indirimler de oluyor, takip etmek gerekiyor tabii ki.