Dermokil Kil ve Kenevir Tohumu Yağlı Peeling Etkili Ayak Maskesi

Bütün bir kış boyunca çorap ve kapalı ayakkabılara hapsolan ayaklarımızı yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber özgür bırakma zamanı da geldi. Güneşli ve sıcak havaların kendini iyice gösterdiği bugünlerde, çoraplara veda edip açık ayakkabılara ''merhaba'' diyeceğiz. Peki ayaklarımız yaza hazır mı sizce? Bakımlı ve sağlıklı görünen ayaklar için ben de hazırlık yapıp, ayak bakım kremlerine ek olarak ayak bakım maskeleri de kullanmaya başladım. 
Yıpranmış ayaklar ve topuk çatlaklarına karşı özel olarak geliştirilen Dermokil Ayak Maskesi' nin, ''Kil ve doğal granüller yardımıyla cildi temizleme ve arındırma; Kenevir Yağı ve doğal nemlendiriciler ile bakım sağlama; ilk kullanımdan itibaren ayaklara yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırma'' özellikleri bulunuyor. 

Ambalaj üstünde yazan bu bilgilere ek olarak, markanın internet sitesinde maskenin etki mekanizması ile ilgili şu bilgiler de var ayrıca:
1- Peeling etki: İçeriğindeki mikro yapıdaki doğal zeytin granülleri ile ciltteki ölü hücreleri uzaklaştırır. Masaj keyfi sağlar. 
2- Temizleme: Doğal Kil içeriği ile ayak temizliğini sağlar.
3- Nemlendirme: Bitkisel Gliserin ile cildin kaybettiği nemi geri kazandırır.
4- İpeksi dokunuş ve ışıltılı görünüm: Susam Yağı, Zeytin Yağı, Jojoba Yağı ile zenginleştirilmiş doğal bileşenleri ile ayakları yumuşatır, besler; daha parlak görünüm ve ipeksi bir dokunuş sağlar.
5- Onarım: Kenevir Yağı, E Vitamini ve D-Panthenol ile ayaklara derinlemesine nüfus eder, hücrelerin yenilenmesini hızlandırarak pul pul görünümlü, çatlak topuklu ve yıpranmış ayakların görünümünü iyileştirir.
6- Kötü Kokuları Giderme: İçeriğindeki hoş kokulu Lavanta Yağı ve parfüm kokusu ile ayaktaki kötü kokuları uzaklaştırır
Karton kutuda, poşetli 1 çift patik ve 35 ml.lik 1 adet kil maskesi bulunuyor. Ambalaj içindeki kil maskesi, bol miktarda ve masaj yaparak ayaklara uygulanıyor. Maskenin cilde etki etmesi için ayaklar 15-20 dakika boyunca patiğin içinde bekletiliyor ve patikler çıkartılıp ayaklar ılık suyla durulanıyor. Daha kolay yıkama için pamuk veya sünger de kullanılabiliyormuş.

Maskenin yıkanarak temizlenmesinden sonra geçici bir kızarıklık olmasının doğal bir etki olduğu belirtilmiş ambalaj üstündeki açıklamasında. Ayaklarda kesik ve/veya yara varsa maskenin ayaklar iyileştikten sonra uygulanması, bekleme süresinde bir rahatsızlık hissedilirse bekleme süresinin kısaltılması, uygulamadan sonra aşırı kaşıntı ve batma hissi oluyorsa bekletmeden ayakların yıkaması önerilmiş ayrıca.
Dermatolojik olarak test edilen ve tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan maskenin 22 kalemlik içerik listesinde; Kil, Hint Keneviri Tohum Yağı, Zeytin Yağı, Lavanta Çiçek Yağı, Hint Defnesi Yaprak Yağı haricinde bitkisel içerikli bir bileşen görmedim ben. İnternet sitesinde bahsedilen, Jojoba Yağı, E Vitamini, D-Panthenol (Vitamin B5) ve Susam Yağı ise ambalaj üstündeki içerik listesinde bulunmuyor.
35 ml.lik ambalaj içindeki kremsi yapıdaki kil bana göre 2 uygulamaya yetecek miktarda idi. Paket, kilitli, aç kapa sistem bir başlığa sahip olsaydı kalan yarısını 2. defa kullanmak için saklardım ama böyle bir sistem olmadığından içindeki kili kurutmamak için tamamını kullanmak zorunda kaldım. Kilin içinde çok yoğun olmayan, toz şeker büyüklüğünde peeling tanecikleri bulunuyor. Tanecikler cildi acıtmıyor. Uygulama sonrası giyilen patikler oldukça sağlam ve kaliteli, bilek kısmından da lastikli. İçi dokuma, dışı sıvı geçirmez bir yapıya sahip bu patikler kullanım sonrası narince iç-dış olacak şekilde yıkanırsa ikinci kez bile kullanılabilir. Patiklerle ilgili tek sıkıntı, kilin tamamını ayağa sürdükten sonra bilekten lastiği olan bu patikleri, kili patiklerin bilek ve dış kısmına bulaştırmadan ayağa geçirmek oldu. Uygulama süresi sonunda, patiklerin içindeki kil kurumamış oluyor. Ayakları yıkarken de kilin temizliği biraz zahmetli oluyor haliyle.

Hoş ve güzel parfüm kokusunu beğendiğim maskenin uygulama sonrası ilk etkisi, yumuşacık ve nemli ayaklar, topuk çatlaklarının görünümünde hafifleme oldu. Peeling tanecikli kil ovarak uygulandığında ayaklardaki ölü hücreleri de nispeten temizlemiş ve arındırmış oluyor. Bu da ayakların daha bakımlı ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. Maskenin bir diğer etkisi de tırnak diplerini yumuşattığından, tırnak dibi etlerinin törpünün uç kısmıyla kolay bir şekilde temizlenmesiydi. Dermokil' in bu ayak maskesini 3 ay kadar önce Hakmar isimli bir marketten 15.95 TL' ye almıştım. Markanın kendi internet sitesinde ise ürünün satış fiyatı 39.90 TL. Dermokil' in Kil ve Kenevir Tohumu Yağı içerikli ve peeling etkili el maskesini de kullanmıştım daha önce. Aynı onda olduğu gibi, bu maskesini de etki olarak beğendim ve aldığım fiyata denk gelirsem aylık ayak bakımı yapmak için yine alabilirim sanırım. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım