Siveno %100 Doğal Dudak Koruyucu Bal

Hem olumsuz hava şartlarından hem de burun tıkanıklığından dolayı sürekli kuruluk sorunu yaşadığım dudaklarım için evde iken bile dudak bakım kremleri kullanır oldum. Fakat eskisi gibi öyle içinde bir sürü kimyasal bileşen olan ürünleri kullanmamaya özen gösteriyorum artık. Yerli firmalarımızdan Glohe Grup bünyesindeki Siveno markasının, birkaç ay önce koltuk altı ter kokusu için doğal roll-on' unu kullanıp hem içerik hem de etki olarak beğenince bu sefer de Doğal Dudak Koruyucusunu aldım. Ürünün orijinal ambalajı biraz deforme olduğu için fotoğraflayamadım ne yazık ki, arama motorundan aldığım görselde dış ambalajı da görün istedim. 
%100 Doğal bileşenlerden oluşan Siveno Dudak Koruyucunun, ''İçerdiği doğal yağlar, bitkiler ve saf balmumu ile çatlamış dudakları yumuşatma ve pürüzsüzleştirme özellikleri bulunuyor. Ürün, dudakların nemlendirilmeye ihtiyaç duyduğu her an uygulanabiliyor. Doğal bir ürün olduğu için açıldıktan sonra 6 ay içinde ürünün bitirilmesi gerekiyor. 

Ürün içeriğinde, Zeytinyağı, Balmumu, Aynısefa Çiçek Yağı, Shea Yağı (Karite Yağı), Hint Yağı, Tokoferol (Vitamin E) ve Parfüm bulunuyor. Son içeriğin doğal kaynaklardan elde edildiği bilgisi var ambalaj üstünde. İçerikteki;
Zeytinyağı, dudakları besleyip dış etkenlere karşı koruyor. 
- Balmumu, dudakları nemlendiriyor.
- Aynısefa Yağı, çatlamış dudakları yumuşatıp pürüzsüzleştiriyor.
- Shea Yağı, çatlamış ve  yıpranmış cildin nemini geri kazandırıyor. Cildin nem tutma yeteneğini artırarak cildin yumuşacık olmasında rol oynuyor. Yaşlanmaya, güneş ışınlarına, çevresel faktörlere karşı cildi koruyor.
- Hint Yağı, cilde nüfuz ettiği anda, esnek, canlı ve genç bir cilt görünümünü destekleyip dudaklara parlaklık veriyor.
- E Vitamini, cildi dış etkenlere karşı koruyor.
6 g ağırlığında çubuk şeklindeki ürün, Parafin, Koruyucu, Boya, Sentetik Koku içermiyor. Bunlara ek olarak Silikon, Paraben ve PEG de içermediği yazılmış markanın internet sitesinde. Hem Bioarge Laboratuvarında hem de dermatolojik olarak test edilmiş ve alerji testlerinden geçmiş olan ürünle ilgili markanın internet sitesinde, ''kimyasal içermeyip, %100 doğal olmasından dolayı yenilebilir özellikte'' şeklinde verilen bilgi benim oldukça ilgimi çekti. Siveno ürünlerinin ETKO Doğal Kozmetik (Ekolojik Tarım Kontrol Organizasyonu) standartlarına uygun üretildiğini, ürünlerin doğada çözünebilen ve insan sağlığına zarar vermeyen gıda tipi ambalajlara sahip olduğunu, hayvanlar üzerinde test edilmediğini ve Cruelty Free (Hayvanlara zarar vermeyen) sertifikasına sahip olduğunu da belirteyim hemen.
Ürünün alttan çevirmeli başlığı sayesinde kullanımı çok pratik. Kapak başlığı tam oturduğundan ürünün hijyenik bir şekilde, kapağı çıkmadan muhafazası sağlanmış. Dudak koruyucunun ismi Bal ama kokuda bal kokusu alınmıyor, daha ziyade doğal yağların kokusu hissediliyor. Ürünün sürümü oldukça kolay, uygulandığı anda dudağı nemlendiriyor, yumuşatıyor, kuruluktan kaynaklanan görüntüyü gideriyor ve dudağa hafif bir parlaklık veriyor. Yemeye ve içmeye bağlı olarak gün içinde bir iki defa tazelemek gerekiyor, tek kusuru bu. Normalde günün yarısını kurtarıyor diyebilirim koruyuculuk ve nemlendirme anlamında. Dudak koruyucunun Bal haricinde Yoğun Etki ve Nane & Limon çeşidi de var. Ürünün, markanın kendi internet sitesinde satış fiyatı 49.90 TL. Ben yaklaşık 4 ay kadar önce Rossmann Mağazasından almıştım Siveno %100 Doğal Dudak Koruyucuyu. Tabi bu fiyata değil. İndirimli neredeyse satış fiyatının yarısına denk gelmişti sanırım. Şimdi o rakamlara almak mümkün değil ne yazık ki. İçerik ve etki olarak benim beklentimi karşıladı bu dudak koruyucu. Aldığım fiyata yakın rakamlarda denk gelirse bu sefer Yoğun Etki olanını alacağım. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım