Harem's Ottoman İnci Tozu Özlü Kırışıklık Karşıtı Soyulabilir Altın Maske

Cilt bakımında yüz temizliği kadar peeling ve bakım maskeleri de oldukça önemli benim için. Her ne kadar pratik uygulanması nedeniyle kağıt maskeler favorim olsa da arada sırada soyulabilir bakım maskelerini de deneyimliyorum. Daha önce Vazelin' ini kullandığım Harem's Ottoman markasının İnci Tozu Özlü Kırışıklık Karşıtı Soyulabilir Altın Maske' sini de kullanıp bitirdim nihayet.

Soyulabilir Altın Maske' nin '' Kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum tuzları, demir, çinko, bakır, selenyum gibi mineraller ve aminoasitler bakımından zengin olan inci tozu ekstratları ile cildin nemlendirilmesini, çevresel faktörlere karşı korunmasını, beslenmesini sağlayarak, cildin yaşlanma sürecinin yavaşlatılmasına, daha parlak, pürüzsüz ve genç görünmesine yardımcı olma; kolajen ile cildin elastikiyetini ve sıkılığını geri kazandırarak yaşlanma karşıtı bakım sağlama '' özellikleri bulunuyor.
Maskenin içeriğinde İnci Tozu ve Kolajen haricinde; Alkol, Kaolin ( granit kayaçlardan elde edilen bir kil türü ), Sentetik Florflogopit, Titanyum Dioksit, Pantenol, Demir Oksit, Fenoksietanol, Nikotinamid ( B3 vitamini ), Kalay Oksit, Sodyum Oktenilsüksinat, Kalsiyum Pantotenat ( B grubu vitaminlerinden ), Maltodekstrin, Renklendirici, Sodyum Askorbil Fosfat ( C vitamini ), Piridoksin ( B6 vitamini ), Tokoferil Asetat, Linalol ve Silika gibi bileşenler de var. 

100 ml ebatlı tüp ambalajda bulunan maske haftada 1 kez, göz ve dudak çevresi hariç parmak uçları veya fırça yardımıyla cilde ince bir tabaka halinde sürülüp, 20-30 dk. kuruma süresinden sonra soyularak yüzden çıkartılıyor. Ve ılık su ile yüz yıkanarak temizleniyor.
Yarı akışkan ve neredeyse macun kıvamındaki yoğun yapılı maskenin içeriğinde gerçek sim parçacıkları var. Maske uygulama sırasında çabuk sabitlendiği için hızlı bir şekilde sürmek gerekiyor. Soyulan bir maske olduğu için de saç dipleri ile kaş çevresine gelmemesine dikkat etmeli. İnce bir tabaka halinde sürüldükten sonra bekleme süresi sonrası tamamen kuruyan maske, dikkatli bir şekilde çıkartılırsa tek parça halinde soyuluyor hemen hemen. Soyulma esnasında çok zorlama yapmıyor, acıtmıyor. Maske tamamen soyulduğunda ciltte sim parıltıları bırakıyor, o parıltılar cilt güzelce yıkanıp temizlendiğinde kayboluyor tabi ki. Uygulama sonrası cildi gerginleştirip sıkılaştıran maske benim karma/yağlı cildimi matlaştırdı ve yağlı görünümü de giderdi. Maskeyi yaklaşık olarak 3 ay kadar kullandım ve kullanma süresi boyunca cildimde kızarıklık, yanma, kaşıntı gibi herhangi bir reaksiyona yol açmadı. Maskenin içeriği de birkaç kimyasal bileşen haricinde iyi sayılır, tabi hiç kimyasal olmasa daha iyi olurdu. Markanın kendi satış sitesinde 50 TL fiyatı olan Harem's Ottoman İnci Tozu Özlü Kırışıklık Karşıtı Soyulabilir Altın Maske' nin etkilerini genel olarak beğendiğim diyebilirim.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım