Harem's Ottoman Vazelin

Kuruluğun yoğun olarak yaşandığı ellerim için güçlü formüllü el kremleri çoğu zaman yeterli olurken aynı şeyi dirsek, diz, topuk bölgelerim için yazamayacağım. Aşırı kuruluk olan bu bölgeler için kremler yetersiz kalınca ( her ne kadar içerik olarak çok sevmesem de ) vazelin kullanmam gerekiyor. Bildiğimiz klasik marka vazelinlerin yanında bir de Harem's Otoman gibi henüz çok bilinmeyen markaların vazelinlerini de kullanıyorum ara ara.
Yerli firmalarımızdan Harot Kozmetik bünyesindeki Harem's Ottoman' ın saç bakımı, cilt bakımı, vücut bakımı, hamam/spa/sauna/masaj, sabun ve hijyen gibi kategorilerde ürün çeşitliliği bulunuyor. Aslında Harot Kozmetik yeni bir firma değil. Firmanın 25 yıllık aktar deneyimi ve 8 yılı aşkın süredir de kozmetik sektöründe üretim faaliyetleri var.

Harem's Ottoman Vazelin ile ilgili ambalaj üstünde '' Kuruyan cildinizi, diz ve dirseklerinizi nemlendirerek yumuşacık ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur. Saç uçlarının elektriklenmesini azaltır '' şeklinde açıklama yapılmış. Markanın satış sayfasında ise vazelinin kullanım alanları ile ilgili şu bilgiler verilmiş;
* Cildi nemlendirerek çatlakları gidermeye yardımcı olur.
* Dirsek ve diz kararmalarını engeller. Topuklardaki çatlakların tedavisinde kullanılır.
* Yüzü nemlendirme ve gözaltı kırışıklıklarını yok etmede kullanılabilir.
* Kaş ve kirpiklere sürüldüğünde kaşlar gürleşir ve dökülmesini önler.
* Parfümün kokusunun kalıcı olması için parfüm sıkılan bölgelere sürülür.
* Ruj sürmeden önce dudaklara sürüldüğünde dudaklar çatlamaz ve daha parlak görünür.
* Kurumuş yaraların üzerine sürüldüğünde yarayı yumuşatarak daha rahat geçmesini sağlar.
Kısaltılmış metindir...
80 ml ebatlı sert plastik kavanoz ambalajda bulunan ürünün içeriğinde klasik her vazelinde bulunan Petrolatum haricinde Zeytin Meyvesi Yağı, Gliserin, Pantenol, Parfüm, Geraniol (  gül, ıtır vb.'de bulunan yağlı, renksiz bir alkol ), Shea Yağı, Tatlı Badem Yağı, Sitronellol ( gül ve sardunyaların yağlarında bulunan doğal bir asiklik monoterpenoid ) ve Hidroksisitronelal ( kimyasal bileşen ) var. 
Ürün ile ilgili gözlemlerimi yazmadan önce içeriği ile ilgili bir iki şey yazayım. Petrolatum malum petrol türevi bir madde. Keşke ürün içeriklerinde karşımıza çıkmasa. İçerikte Zeytin Yağı, Shea Yağı ve Tatlı Badem Yağı bulunması da ürünün masum olması için yeterli değil tabi. Bir eksi de kokusu için yazayım baştan. Vazelinin ambalaj kapağını açınca hafiften bir gül kokusu almıştım. Fakat uygulamada o koku yerine hissettiğim tabiri caizse yanmış plastik, lastik kokusu çok hoşuma gitmedi. O yüzden ellerimden ziyade gece yatmadan önce dirsek, diz, topuk bölgelerime sürdüm ürünü. 

Her iki dirsek bölgemde kuruluktan oluşan kabuklanmayı ve kararmayı gidermedi ama kabuklanmayı yumuşattı. Diz kapaklarımdaki kuru görüntüyü giderip, o bölgeleri de yumuşattı. Ben Vazelinin asıl etkisini kuruluğu gidermede ve çatlak görünümünü hafifletmede topuk bölgemde gözlemledim. Tabi bunda topuklarıma düzenli yaptığım törpüleme işinin de katkısı oldu. Vazelini bunların haricinde yukarıda yazan farklı kullanım alanları için kullanmadım. İçerik olarak güvenle kullanılacak bir ürün olmamasına rağmen vücuttaki bazı bölgelerin aşırı kuruluğu da Vazelin harici bir ürün ile geçmiyor ne yazık ki. Klasik Vazelin yerine içeriği daha farklı olsun, en azından bir iki doğal içerik bulunsun derseniz, ilgilenenler için Harem's Ottoman Vazelin satış fiyatı 15 TL. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım