Medikoz Arındırıcı ve Aydınlatıcı Scrubber

Cilt bakımımda rutin olan yüz temizliğinin yanı sıra cildi derinlemesine temizleyen peeling* uygulamasını da düzenli olarak yaparım. Peelinge nazaran daha ince tanecikler içeren ve hassas bir uygulama sunan scrub** özellikli ürünleri de son zamanlarda sıkça kullanmaya başladım. Kullanıp bitirdiğim scrub özellikli son ürün de Medikoz Arındırıcı ve Aydınlatıcı ( Scrubbing and Whitening ) Scrubber*** oldu. 
*     Peeling:  Cildin en üstteki tabakasının kısmen soyulması ya da inceltilmesi 
**   Scrub:     Cildin üst katmanındaki ölü deri hücrelerinin çıkarılması 
*** Scrubber: Temizleyici
Türk firmalarımızdan Medikoz Medikal Estetik ürünü olan ve cilde mekanik peeling etkisi sunan temizleyicinin, '' Cilt üzerindeki ölü deri hücre tabakalarının atılımı ile beraber derinlemesine temizlik sağlama, homojen bir cilt tonu oluşturma, ciltteki pürüzlü dokuyu giderme, daha aydınlık bir cilt görünümüne yardımcı olma '' özellikleri var. Ürün aynı zamanda, lazer uygulamaları öncesi ve sonrası kullanımı ile ölü tabakaların, batıkların giderilmesine de destek oluyor.
Vücudun tüm bölgelerinde, yüzde ve ellerde kullanılabilen 200 ml ebatlı Scrubber, hafif nemli yüz veya vücut bölgesine dairesel hareketlerle masaj yapılarak uygulanıyor ve 5 dakika bekletildikten sonra bol su ile durulanıyor. Temizleyici cildin ihtiyacına göre sadece akşamları veya haftada 2-3 kere kullanılabiliyor. Lazer uygulamaları öncesi ve sonrası 3-5 gün aralıklar ile kullanımı öneriliyor.
Temizleyicinin içeriğinde; Aloe Vera Yaprak Suyu ve Ayçiçek Tohum Yağı gibi bitkisel içerikler haricinde, Gliseril Stearat, Setil Alkol, Silika Hidrat, Titanyum Dioksid, Desil Oleat, Sorbitan Laurat, Dimetikon, Tokoferol, Jojoba Ester, Parfüm, Heksil Sinnamal, Fenoksietanol, 
Etilheksilgliserin ve Limonen gibi bitkisel ve kimyasal bileşenler de var. 
Pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere yaklaşık 5 aya yakın, düzenli bir şekilde haftada 3 kez akşam kullandım temizleyiciyi. Ürünün çok hafif ve ferah bir kokusu var. Peelinge göre içindeki tanecikler tuz zerresi şeklinde çok daha ince yapılı olan temizleyici kremsi yapıda. Kullanım esnasında o zerrecikler cilde narin bir uygulama sağlıyor. Uygulama sonrası ciltten temizlenmesi birazcık uğraştırsa da cildi güzel temizliyor, arındırıyor, ferahlatıyor, cildi nemlendirip yumuşacık yapıyor, pürüz görünümünü hafifletiyor. Bu Scrubber' ı kullanmaya başlamadan önce en çok cilt tonunu eşitleme veya cildi aydınlatma etkilerini merak ediyordum ama 5 ay zarfında bu anlamda çok büyük bir değişiklik gözlemlemedim. Tabi bu tür aydınlatıcı ürünlerin düzenli ve uzun süreli kullanımda bu tür etkilerini gösterdiğini de unutmamak lazım. Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan Medikoz Arındırıcı ve Aydınlatıcı Scrubber' ın internet alışveriş sitelerinde satış fiyatı 160-190 TL arası değişiyor. Etkilerini ve narin yapısını sevdiğim ürünü iyi bir indirim yakalarsam tekrar kullanabilirim. 

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım