Dr Darcey Dental Beyazlatıcı Diş Pastası

Kim daha beyaz dişleri olsun istemez ki. Özellikle benim gibi kahveyi çok seviyorsanız ve bir de nikotin kullanıcısı iseniz, emin olun daha çok istersiniz. Dişlerimde lekelenme yok ama renk değişikliği var tabi. Kullandığım diş macunlarına ilaveten bir de dönem dönem diş beyazlatıcı farklı diş bakım ürünleri de deniyorum. Bunlardan sonuncusu ise Dr Darcey Dental Beyazlatıcı Diş Pastası oldu. 
Sanos Kozmetik bünyesindeki Dr Darcey' in, sıradan diş pastalarından farklı olarak karbonat içermeyen Dental Beyazlatıcı Diş Pastasının, '' İçeriğinde bulunan Ultra Beyazlatıcı Mikro Kristal bileşenleri sayesinde dişleri beyazlatma, dişlerde oluşan sigara, çay, kahve lekelerini çıkartma, tartar ve plak oluşumunun önlenmesine yardımcı olma '' özellikleri var. 

Nane Yaprağı Yağı içeren Diş Pastasının içinde, zararlı kimyasallar, SLS, SLES, Hidrojen Peroksit, Florür, Glüten bulunmuyor. 
Diş fırçası yardımı ile nohut büyüklüğünde sürülen Diş Pastası, dişlerin üzerinde 1 dakika boyunca fırçalama yapar gibi uygulanıyor. Sonrasında normal diş macunu ile devam edilip iyice gargara yapılıyor.

İngiltere' de formüle edilen, Türkiye' de dolumu yapılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan Diş Pastasının, profesyonel bir ürün olduğu için 3 gün ara ile kullanılması tavsiye ediliyor. İlk kullanımdan itibaren diş yüzeyindeki lekelerde bozulma yapma ve 1 haftadan sonra da daha beyaz dişler sağlama vaatleri olan Diş Pastasının etkilerini tam olarak görmek için en az 2 ay düzenli kullanmak gerekiyor.

Yetişkinlerin ve 12 yaş üstü çocukların kullanımına uygun olan, 20 g' lık minik boya sahip Diş Pastası 40 kullanıma kadar kullanılabiliyor. Benim aldığım 20 g haricinde 50 g' lık boyu da bulunuyor. Ürün diş macunu yerine kullanılmıyor.
Diş Pastasından, kullanımda belirtildiği gibi nohut tanesi büyüklüğünde bir parça kullanmak yeterli oluyor. Bu 20 gramlık minik ambalaj hemen biter dedim ama gerçekten de neredeyse 2 aya yakın kullandım. Diş Pastasının keskin ve ferahlatıcı bir nane tadı var. Köpürme yapmayan diş pastasının içinde toz şeker taneciği büyüklüğünde mikro kristal tanecikler var. Bu mikro tanecikler suda erimediğinden, Diş Pastasını kullandıktan ve normal diş macunları ile diş fırçalama yapıldıktan sonra ağız içinin normalden 2-3 kat fazla gargara yapılması gerekiyor. İyi gargara yapılmadığı taktirde azı dişleri üstünde ve diş aralarında kalan o tanecikler bir süre sonra ağız yüzeyinde hissediliyor. Ve dişlerinizi birbirine sürttüğünüzde sanki kum taneciği diş yüzeyine değmiş gibi iç gıcıklayıcı bir his oluşturuyor. Ben Diş Pastasını gece yatmadan önce kullandım, ne kadar gargara yaparsam yapayım çoğu sabah diş yüzeyimde o kristal tanecikleri hissetmek hoşuma gitmedi. 

Diş Pastası, kullanım sonrası dişlerde anlık bir beyazlık ve güzel bir parlaklık oluşturuyor, çok fark edilir olmasa da diş rengini 1 tona kadar açıyor, o da doğal beyazlığına yakın 1 ton. Yoksa diş macunu reklamlarındaki gibi kar beyazı dişleriniz olmuyor. Ambalajı üstünde Sadece Eczanelerde ibaresi olan Dr Darcey Dental Beyazlatıcı Diş Pastası, markanın kendi web sayfasında 39 TL satış fiyatı ile ve Trendyol, Hepsiburada, n11 gibi online alışveriş sitelerinde de biraz daha uygun fiyatlı satılıyor. Dr Darcey markasının daha önce de Aktif Karbon Diş Temizleme Tozunu kullanmıştım. Şahsi görüşüm, bu tür ürünlerin uzun süreli kullanılmasının diş minesine ve diş yüzeyine zarar verebileceği, aşınma veya çizilmelere neden olacağı için sık kullanılmaması yönünde. Tabi karar yine kullanıcıların inisiyatifine kalmış...

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım