Peloid Pelomin Cilt Maskesi

Cilt bakım rutinimde yüz temizleyici, kırışıklık kremi ve peeling uygulamasından sonra en çok kullandığım ürün herhalde yüz maskeleridir. Her ne kadar kağıt maskeleri kullanım açısından daha pratik bulsam da kil maskelerini de denemeyi seviyorum. Tıpkı son kullandığım Peloid Pelomin Cilt Maskesi gibi.. 
Maskeden önce Peloid Nedir? ona bir açıklama getireyim hemen. Doğada jeolojik veya jeobiyolojik olaylar sonucu oluşan ve tıbbi amaçlı kullanılan organik ve inorganik maddeler içeren şifalı çamurlara Peloid ( Termal Çamur ) deniliyor. Köksu Maden Suları bünyesindeki Tuzla İçmeler Şifalı Suları' nın Peloid ile birleştirilmesiyle elde edilen bu zengin mineralli krem, hem yüz hem vücut için kullanılabiliyor.
%100 doğal kil minerallerinden üretilmiş, zengin mineralli doğal su içeren, içinde hiç bir katkı maddesi bulunmayan, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ve ruhsatlı, sağlık amaçlı olarak hastanelerde uygulanan ve her cilt tipine uygun steril bir cilt bakım ürünü olan Pelomin %100 Doğal Termal Kil Maskesi hem tedavi hem de cilt bakımı amaçlı kullanılıyor. 

Maskenin TEDAVİ amaçlı kullanım alanları;
* Inflamatuar romatizmal hastalıklar ( tamamlayıcı tedavi olarak )
* Kronik bel ağrısı, Osteoartrit ( Kireçlenme ) gibi eklem hastalıkları ( tamamlayıcı tedavi olarak )
* Miyozit ( Kas İltihabı ), Tendinit ( Tendon İltihabı ) gibi yumuşak doku hastalıklarının tedavisi ( tamamlayıcı tedavi olarak )
* Nürolojik rahatsızlıklar ( rehabilitasyon amaçlı )

Maskenin CİLT BAKIMI amaçlı kullanım alanları;
* Sivilce ve aknelerin giderilmesi ve yeniden oluşumlarının önlenmesi
* Ciltteki lekelerin ve siyah noktaların giderilmesi
* Cildin gerginleşmesi, ciltte genç ve dinamik görünüm sağlanması
* Cilt altı kan dolaşımını arttırma
* Cilt kırışıklıklarının giderilmesi ve cildin yaşlanmasının yavaşlatılması
* Cildi canlandırma, sıkılaştırma 
* Cilde ipeksi bir doku kazandırma
* Cildin pH dengesini koruma 
* Cilt kaşıntılarının ve döküntülerinin tedavisi
* Ciltteki doku hasarının onarılması
* Cilt çatlaklarının giderilmesi
* Dermis tabakasını besleyerek selülit oluşumunun önlenmesi
* Vücut uygulamalarında sıkılaştırma ve incelme
* Egzama, mantar, ayak kokusu gibi cilt sorunları 
Kil maskesi her cilt tipine uygun fakat uygulama süresi cilt tipine göre farklılık gösteriyor. 
Yağlı ciltler için; 20 – 25 dakika
Normal ciltler için; 15 – 20 dakika
Kuru ciltler için; 8 – 10 dakikalık bir uygulama süresi tavsiye ediliyor. 
Vücut kullanımı için uygulama süresi ise 30 – 35 dakika arası.

Maske cilt tipine göre haftada 2 – 3 kez kullanılabiliyor. ( Yağlı ciltlerde haftada 3, kuru ciltlerde haftada 2 kere ). Elle, fırça ya da spatulayla, temiz cilde göz ve dudak çevresi hariç ince bir tabaka halinde ( yaklaşık 1 mm kalınlığında ) uygulanan ve cilt tipine uygun bekletilen kil maskesi, herhangi bir temizlik ürünü ( sabun, duş jeli vb. ) kullanılmaksızın bol suyla yıkanıp durulanıyor.
150 ml ebatlı ambalaj içindeki kilin rengi kremsi beyaz tonda ve yapısı yarı yoğun macun kıvamında. 
Peloid Pelomin Cilt Maskesi' ni 3 ay, haftada 2 kere, sadece cilt bakımı amaçlı, yüz bölgemde kullandım ben. Kil maskesi, uygulandıktan sonra kısa süre içinde kuruyup sabitleniyor ve kuruduktan sonra cildi geriyor. Kurumayla beraber yukarıdaki fotoğrafta göreceğiniz üzere maskede çatlaklar oluşuyor ve mimik hareketleriyle toz şeklinde kırıntılar dökülebiliyor. Kuruma süresi boyunca hafif tatlı bir kaşıntı hissi veren maskede başka bir reaksiyon gözlemlemedim ben. Maskenin tek zahmetli kısmı temizlenmesi. Kili tamamen temizlemek biraz uğraştırıyor. O yüzden maskeyi duş öncesi uyguluyorum ve duş esnasında temizliğini yapıyorum. Buna zamanım yok derseniz Yüz Temizleme Süngeri ile de daha kolay temizlenebiliyor. Benim cildim karma olduğu için uygulama sonrası kuruluk sorunu yaşamadım ama kuru ciltler için sonrasında bir nemlendirici kullanılmasını tavsiye ederim. Kil maskesi cildi yağdan, kirden arındırmada ve derinlemesine temizlemede çok başarılı. Uygulama sonrası cildi gerginleştiriyor, cilde sağlıklı bir görünüm veriyor. Renk eşitsizliklerini düzenleme ve cilt lekelerinin görünümünü hafifletmede de etkisini gördüğüm maskenin kendi web sitesinde satış fiyatı 45 TL. Fiyat 3 ay gibi bir kullanım için ortalama bir değer bence. İçeriğinden, etkilerine kadar sevdiğim ve herhangi olumsuz bir yorum yazamayacağım Peloid Pelomin Cilt Maskesi bende yedeklenecekler listesine girdi bile..
yeşimlehertelden