Nascita Elektrikli Topuk Törpüsü

2020 senesinde yaşadığımız pandemi dönemi öncesi el ve ayak bakımım için muhitimdeki güzellik merkezine giderken, pandemi ile beraber kişisel bakımımı hijyenik sebeplerden dolayı kendim yapmaya başladım. Bir süre elimde mevcut olan bakım ürünlerini kullandım ancak yeterli görmeyince biraz daha pratik ve profesyonel bir uygulama yapacağım elektrikli bir cihaz almaya karar verdim. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan, sadece internet üzerinden hizmet veren bir alışveriş sitesinden, uzun araştırmalar, incelemeler, kullanıcı yorumları okuma gibi kriterleri de göz önüne alarak Nascita markasının bu Elektrikli Topuk Törpüsünü aldım.
Elektrikli Topuk Törpüsü Özellikleri
Elektrikli topuk törpüsü, sert nasırlardan ve ölü derilerden kurtulmayı ve ev rahatlığında profesyonel ayak bakımı yapmayı vadediyor. Kullanım kılavuzunda ürün açıklaması şu şekilde yapılmış, ''Nascita Beauty Collection Elektrikli Ayak Törpüsü, ayaklarınızdaki ölü ve sert derilerden, istediğiniz yerde, istediğiniz zamanda  kurtulmanızı sağlayan bir ayak törpüsüdür. İhtiyacınıza göre uygun törpü başlığı seçebilirsiniz. Törpü başlıkları 360 derece dönerek, cilt üzerindeki nasırları kolayca temizler. Cihazın çalışma hızı güvenlidir ve cilde zarar vermez. Bu şekilde normal metal nasır gidericilerden daha güvenlidir. Törpü kısmı derinize zarar vermemek için çok bastırıldığında durma özelliğine sahiptir. Cihaz ergonomik olarak tasarlanmıştır ve kullanımı kolaydır.''
Elektrikli Topuk Törpüsü Teknik Özellikleri
Ürün İsmi: Şarj Edilebilir Elektrikli Topuk Törpüsü
Ürün Kodu: NASBC00001
Renk: Beyaz
Şarj Süresi: 3 Saat
Kullanım Süresi: 150 Dakika
Voltaj: 5V
Akım Oranı: 1A
Güç: 6 W
Kapasite: 1500 mAH Lityum Batarya

Elektrikli Topuk Törpüsü Şarj Etme
Cihazın, ilk kullanım öncesi tam olarak şarj edilmesi gerekiyor. Şarj kablosunun fiş kısmı cihazın üzerindeki sokete, diğer ucu ise USB girişli bir aygıta takılıyor. Cihaz şarj olurken kırmızı ışığı sürekli yanıyor. Tamamen şarj olduktan sonra ise ışık yeşile dönüyor. 
Elektrikli Topuk Törpüsü Kutu İçeriği
Cihaz kendi özel kutusunda geldi. Kutu içerisinden, törpüleme cihazı, 3 adet törpü başlığı, başlık koruyucu, törpü ucu plastik tutucu, temizleme fırçası, USB kablo, kullanım kılavuzu ve garanti belgesi çıktı. Burada hemen şunu belirteyim, adı elektrikli fakat normal elektrikli aletler gibi elektrik prizine takılıp kullanılmıyor. Cihaz, uygun bir USB girişi olan elektronik aletten şarj oluyor. Şarj olduktan sonra kablosuz kullanım özelliği bulunuyor. 

Elektrikli Topuk Törpüsü Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Cihazı tam şarj ettik, kullanıma hazır ancak kullanmaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Topuk törpüsü nasırlaşmış ölü derileri gidermek için uygun olduğundan normal cilt üzerinde kullanılmıyor. Hijyenik sebeplerden dolayı bütün başlıkların tek bir kişi tarafından kullanılması gerekiyor. Kan dolaşımı zayıf kişilerin ve diyabet hastalarının törpüyü kullanması önerilmiyor. Cilt veya genel sağlık durumu ile ilgili bir sıkıntı olması durumunda kullanımdan önce doktora danışılmasında yarar var. Törpü başlığı 3 dakikadan fazla kullanılmıyor, başlık hareket ettirerek ve bastırmadan uygulanıyor. Ciltte kızarıklık, kabarıklık veya iltihap olması durumunda törpü kullanılmıyor. Törpü, siğil, mantar ve yara üzerinde kullanılmıyor. Ciltte alerji veya kanama olması durumunda doktora başvurmak gerekiyor.
Elektrikli Topuk Törpüsü Kullanım Talimatı
Cihazı şarj ettik, kullanım öncesi dikkat edilmesi gerekenleri okuduk ve şimdi kullanmaya hazırız. İlk olarak, cihaz başlığındaki koruyucu şeffaf plastik kapağı çıkartıyor ve başlığının yerine tam oturup oturmadığını kontrol ediyoruz. Cihazın üzerindeki güç düğmesine 2-3 saniye basılı tutup cihazı çalıştırıyoruz. Cihazın iki hız ayarı var. İlk çalıştırıldığında düşük hızda çalışıyor ve yeşil ışık yanıyor. Güç düğmesine tekrar basıldığında yüksek hızda çalışıyor ve ışık kırmızı yanıyor. İlk kullanım için düşük hızda çalıştırmanın tavsiye edildiğini da yazayım hemen. 

Törpü sadece topuk ve ayak tabanı bölgesi kullanımına uygun olduğundan, uygulama yapacağımız bölge üstünde sağa, sola, aşağı, yukarı olacak şekilde cihazı hareket ettiriyoruz. Uygularken bastırmamaya dikkat ediyoruz. Baskı uyguladığınız an cihaz çalışmayı otomatik olarak durduracaktır zaten. Aynı bölge için 2-3 dakikadan uzun bir uygulama yapmıyoruz. Törpüleme işlemi tamamen bitince güç düğmesine basılı tutup cihazı kapatıyoruz ve ayaklarımızı yıkayarak cildi ölü derilerden temizliyoruz. 
Cihaz şarja takılıyken de çalışıyor ve kullanılabiliyor. Kişisel görüşüm, kablosuz kullanımın daha uygun ve sağlıklı olacağı yönde. Bu arada kullanım sonrası arka taraftaki vakum deposunun ve başlıkların temizlenmesi gerekiyor. Üsteki fotoğrafta görüldüğü üzere, deponun kapağı açılarak içinde biriken kalıntılar çöpe dökülüyor. Törpü başlığı, temizleme fırçası ile temizleniyor. Cihazın gövdesi nemli bezle siliniyor. Cihazın arka tarafında her ne kadar ölü deri toplama haznesi olsa da, uygulama sırasında etrafa beyaz kalıntılar savrulabiliyor, onun için kullanım öncesi ayağınızın altına gazete veya örtü sermenizi tavsiye ederim. Bana göre kullanımı oldukça pratik, kolay ve zahmetsiz. Çok fazla bastırmadan, nazik hareketlerle, belirtildiği gibi sabit olmayacak şekilde kullanıldığında sertleşmiş bölgelerden ne kadar beyaz kalıntı çıktığını göreceksiniz. 

Benim nasır sorunum olmadığından, kurumuş ve sertleşmiş görünümü yok etmek için özellikle topuk bölgemde ve ayak tabanımda kullandım törpüyü. Uygulama esnasında hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım. Kullanım sonrası yıkanmış ayağa bir de ayak bakım kremi sürünce çok sağlıklı ve bakımlı bir görünüme kavuştu ayaklarım. Törpünün kullanım tavsiyesi haftada 1 kez. Zaten haftalık olarak düzenli kullanılırsa asıl etki görülüyor. Benim ayak tabanı ve topuk bölgem çok sorunlu olmadığından, 10-15 günlük aralıklarla kullanmam bile etkili oldu. Tabi bu kış mevsimi içindi, yaz mevsiminde haftalık olarak uygulama yapmaya özen gösterdim. Ben memnun kaldım. Güzellik merkezine gitmeden, ev konforunda, hem hijyenik hem pratik bir şekilde kendi topuk bakımımı yapabiliyorum bu törpü sayesinde. Nascita Elektrikli Topuk Törpüsünü 2023 senesi eylül ayı başında 466 TL'ye almıştım. Fiyatına göre oldukça işe yarıyor. Ayrıca sürekli güzellik merkezinde topuk bakımı yaptırmaktan daha da hesaplı oluyor.