Garnier Aktif Saf & Temiz Gözenek Arındırıcı Yoğun Temizleme Jeli

Benim için sağlıklı bir cildin ilk aşaması, sabah güne yüz temizliği ile başlamaktan geçer. Yılların alışkanlığı, bazı cilt bakım ürünlerini kullanmayı aksatsam da yüz temizliğini asla ihmal etmem. Yüz temizliği için kullandığım ürünleri, karma/yağlı, lekelenmeye ve sivilcelenmeye meyilli cilt yapıma ve cildimin ihtiyacına göre alırım. Garnier Gözenek Arındırıcı Yoğun Temizleme Jelini bu bahsettiğim kriterlere uygun olduğu için alıp, kullandım. 
Lekelenmeye eğilimli ve yağlı ciltlere özel, leke görünümünü azaltmak ve tekrarlamasını önlemeye yardımcı olmak için Salisilik Asit ve Yaban Mersini Özü ile formüle edilen temizleme jeli;
- Salisilik Asit ile, ciltteki fazla yağı temizliyor, lekelerin görünümünü azaltıyor ve tekrar oluşmasını önlemeye yardımcı oluyor,
- Yaban Mersini Özü ile, izlerin görünümünü azaltıyor ve tekrar oluşmasını engellemeye yardımcı oluyor.
- Cildin kalıntılardan arınmış bir şekilde mat, temiz ve saf gözükmesini sağlıyor.

Temizleme jeli ile ilgili, 4 haftalık günlük kullanım sonrası kullanıcıların;
%90'ı cilt kusurlarının görünümünü azalttığını
%98'i ciltteki fazla sebumdan arındırdığını
%71'i izlerin görünümünü azalttığını belirtmiş.
200 ml ebatlı pompa başlıklı şişede bulunan temizleme jeli, günlük olarak ıslak cilde, cilt kusurlarından en çok etkilenen bölgelere yoğunlaşacak şekilde, nazikçe yayılarak uygulanıyor ve durulanıyor. Toleransı, hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için dermatolojik olarak test edilen temizleme jelinin, kullanmaya başladıktan sonra 12 ay içinde tüketilmesi gerekiyor.

Garnier Skin Naturals ürünlerinin, formüllerinin doğadan gelen antioksidan ve aktif maddeler içerdiği, cilt bakımında etkisi bilinen bileşenlerle tamamlandığı yazılmış ambalajda. Bu safhada içerik listesindeki bileşenlere göz atmak gerekiyor o zaman. 24 kalemlik içerik listesinde, Yaban Mersini Özü harici bitkisel bileşen yok. Salisilik Asit haricinde bir de Salisilik Asit ve Kaprilik Asit'in bir esteri olan Kapriloil Salisilik Asit mevcut. Sitrik Asit, Mentol, Parfüm tanıdık bileşenler. İçerik listelerinde hiç görmek istemediğim Sodyum Lauret Sülfat (SLES) bitkisel kaynaklı mı belirtilmemiş. Böyle belirtilmediği durumlar bende şüpheye neden oluyor hep. Keşke olmasaymış. Kalan kısım için çok da temiz diyemeyeceğim.
Temizleme jelinin, varla yok arası su yeşili bir rengi var. Şişenin pompalı başlık ucu geniş olduğundan, tek pompalama ile gelen ürün miktarı yüz bölgesine uygulamada yeterli oluyor. Akışkan ve ince yapılı jel, cilde masaj yaparak yayıldığında beyazlaşıyor. Jel, içeriğindeki mentol ile cilde uygulandığı anda ilk etapta hafif yakıcı bir his veriyor olsa da o his yerini yoğun ferahlatıcı etkiye bırakıyor. Ciltten durulandığında yağdan arınmış, mat görünümlü temiz ve ferah bir sonuç çıkıyor ortaya. Yüz temizleme jelini sadece sabah uyguladım, bu şekilde yaklaşık 2 aya yakın kullandım. Cildime verdiği ferahlık hissini, temiz görünümü sevdim. Kullandığım süre boyunca cildimde olumsuz bir reaksiyona neden olmadığı gibi sivilcelenmeye de neden olmadı, hatta regl dönemleri öncesi beliren bir iki sivilce, bu ürünü kullandığım süre boyunca çıkmadı. 

Garnier Aktif Saf & Temiz Gözenek Arındırıcı Yoğun Temizleme Jelini, 2023 senesi başında Migros'tan indirimli 30 TL'ye almıştım (Raf fiyatı 60 TL idi). Aldığımda kullanmadığım için bir süre elimdeki ürünün bitmesini beklerken yedekte tuttum. Migros'ta şuan fiyatı (yazıyı yayınladığım tarih itibari ile) 100 TL civarı fakat stokta görülmüyor. Kozmetik mağazalarının internet sitelerinde de bu ürünü bulamadım. İnternet üzerinden faaliyet gösteren bilindik alışveriş sitelerinde ise fiyatı 100-160 TL arası değişiyor. Markanın internet sitesinde ise ürün bulunmuyor. Bu bir eksiklik bence, kendi internet sitelerinde bilgi olmayacak da nerede olacak acaba?  

Garnier Saf & Temiz serisinden Siyah Nokta Karşıtı Kömürlü Temizleme Jelini ve Cilt Problemlerine Karşı Exfo Fırçayı kullanmıştım. Seride favorim Gözenek Arındırıcı Yoğun Temizleme Jeli oldu. Bu ürün, tam benim cilt yapıma ve ihtiyacına uygun bir üründü. İçeriği çok temiz bulmasam da fiziksel olarak bıraktığı etkiden memnun kaldım. Bir yerlerde %50 indirimli görürsem, kaçırmam, tekrar alırım.