Sleepy Easy Clean Yüzey Temizlik Havlusu

Sizi bilmem ama temizlik denilen şey bizim evde her gün yapılan bir iş. Hani, ''Sabah yapıyorum akşam yine aynı toz, kir'' deriz ya o misal işte. Temizlik dediğin şey, süpürme, silme ve toz almadan ibaret bir iş de değil üstelik. Bunun camı, aynası, rafı, dolabı, tuvaleti, elektronik eşyası ve de bunların her birinin ayrı ayrı temizleyicisi var bir de. Durum böyle olunca, temizliği pratik ve ekonomik hale getirecek temizleyiciler büyük ihtiyaç oluyor benim için. Daha önce her yüzey için ayrı ıslak temizlik bezleri, havluları kullanmıştım. Sleepy' nin, neredeyse her yüzey için kullanılabilen Easy Clean Yüzey Temizlik Havlusunu görünce almasam olmazdı tabi.
2023 senesinin nisan ayı ortası gibi piyasaya sürülen Sleepy Easy Clean Yüzey Temizlik Havlusu, kullan-at özelliği ile pratik bir şekilde, evde ve dış mekanlarda, cam, ahşap, masa, sandalye, tezgah üstleri, wc, lavabo, banyo, halı, elektronik eşya gibi tüm yüzeylerde kullanılabiliyor. 

Beyaz sirke ve karbonat içeren doğal içeriği sayesinde, sık temas edilen yüzeyleri durulama gerektirmeden temizliyor. Kullanıldığı yüzeylerde iz bırakmadan hijyen sağlamaya yardımcı olurken, beyaz sabun kokusu ferahlatıcı etki veriyor. 

Vegan ve hipoalerjenik olan ürün Paraben, Glüten ve SLS gibi zararlı kimyasallar içermiyor. Ürünün içeriğinde, noniyonik madde %5<, parfüm, sirke ve sodyum bikarbonat bulunuyor. Buram buram kokan beyaz sabun kokusunu da içerikteki bu parfüm sağlıyor. 

Temizlik havlusunun, kapalı bir şekilde, üretim tarihinden itibaren 3 yıllık bir ömrü var. Açıldıktan sonra ise 3 aylık bir kullanım süresi bulunuyor. Ve kullanıldıktan sonra klozete atılmaması gerekiyor. 
İlk olarak, ürünün beyaz sabun kokusuna bayıldığımı yazayım. Beyaz sabun kokusuna çocukluktan aşina olduğum için, bu koku bana hep o dönemleri hatırlatır. Bu temizlik havlusunda da yoğun bir şekilde beyaz sabun kokusu var. Paketin kilitli kapağını açtığınız an, anında beyaz sabun kokusunu hissediyorsunuz. Kullanıldığı yüzeylerde de o ferah kokusunu bırakıyor. İkincisi, ürünün ebatı, şimdiye kadar kullandığım birçok ıslak temizlik havlusundan büyük, ölçüsü yaklaşık 24x22 cm kadar. Esnek bir yapıda olduğundan genişleme payı da var. Ayrıca dokusu da kalın. 

Daha önce aldığım farklı markaların, kullan-at özellikli ıslak temizlik havluları, iz bırakması, kokusu, ıslaklık yapısı gibi nedenlerden dolayı beklentimi karşılamamıştı. Sleepy' nin bu yüzey temizlik havlusunu alırken de açıkçası beklentim büyük değildi. Sadece, birçok yüzey için tek ürün ile pratiklik sağlaması açısından denemek için almıştım. 
-Cam, ayna gibi yüzeylere tereddütlü yaklaştığım için ilk olarak tv ünitesi rafı, sehpa üstü gibi yüzeylerde günlük temizlik ve toz alma amaçlı kullandım. Tozlu yüzeylerde biraz dağıtma yapsa da birkaç kez aynı yüzeyden geçince tozu tamamen çektiğini gördüm. Tv ünitesinin siyah, parlak dolap kapaklarında, mutfak dolaplarının kapaklarında, daire kapısının ahşap yüzeyinde, dokunmadan kaynaklanan parmak izlerini zahmetsizce çıkardı. 
-Daha sonra klozet kapağında denedim. Kapağın iç-dış tüm yüzeylerinde etkili temizlik sağlamasının yanında yeni oluşmuş lekeleri de çıkardı. Tuvalette, özellikle klozet, hijyen açısından en dikkat ettiğim yüzeylerden biridir. Sirke ve karbonat içerikli özelliğinden dolayı, gerekli hijyeni sağladığını düşünüyorum. 
-Kullandığım yüzeylerde etkisini gördükçe, farklı yüzeylerde denemeler yapmaya başladım. Tv-cep telefonu-diz üstü bilgisayar-tablet ekranları, bilgisayar klavyesi ve mouseları, kumandalar, ses sistemi, uydu alıcı sistemleri gibi farklı birçok teknolojik aletin temizlik ve hijyeninde de benden geçer not aldı. Ekranlarda iz bırakmadı, klavye ve kumanda aralarını derinlemesine temizledi. 
-Kullandığım her yüzeyde, beni şaşırtan bir etki ile karşılaşınca, son olarak, pencere camı, ayna ve cam ocak üzerindeki etkisini de görmek istedim. Ve beni yine şaşırttı. Ne iz bıraktı ne havlunun havını. Camlar, aynalar, cam ocak lekesiz, pırıl pırıl oldu. Bu kadarını beklemiyordum doğrusu. Üstelik kullandığım yüzeylerde sadece birer adet temizlik havlusu kullandım. 

Sleepy Easy Clean Yüzey Temizlik Havlusunun kullanımı pratik, yıkama, durulama, bez sıkma istemiyor, yer kaplamıyor, temizlik süresini kesinlikle kısaltıyor, özellikle camlarda. Uygulanan her yüzey mis gibi beyaz sabun kokuyor. Ev kadınlarına olduğu gibi çalışan kadınlara da kolaylık sağlıyor. 

Ürünün, 15, 50 ve 100 adetlik paketleri var. Benim aldığım 100 adetlik, oldukça ekonomik ve uzun süreli kullanılabilir bir paket. Denemek için, A101 Mağazasından 59,90 TL' ye almıştım. Kullandığım tüm yüzeylerde başarılı olunca, almak için tekrar gittiğimde bulamadım ve ''Keşke yedekli alsaymışım'' dedim. Ürünün, markanın kendi internet satış mağazasında, internet üzerinden satış yapan pek çok alışveriş sitesinde, bazı kozmetik mağazalarında ve büyük zincir marketlerde satışı var ve satış fiyatı paketin adetine göre değişiyor. Mesela benim aldığım paket, markanın kendi satış sayfasında 75 TL. Aslında, markaların kendi ürününü, kendi satış sitesinde daha avantajlı fiyata satması gerekiyor. Nitekim, mağazalar gibi birçok maliyeti satış fiyatı üzerine eklemiyorlar. Bu temizlik havlusu, şimdiye kadar kullandığım kullan-at özellikli ıslak temizlik bezleri içinde en etkilisi ve en başarılısı. Ayrı ayrı temizlik malzemesi kullanmak yerine, tek ürünle hem yerden, hem zamandan hem de ekonomiden tasarruf ettiriyor. Aldığım fiyata yakın satış fiyatına denk gelirsem, banyo, mutfak ve salon için ayrı ayrı paketler alacağım kesinlikle.

 Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım