Rose City Gül Özlü Kadın Roll-on

Kozmetik cilt bakım ürünlerini nereden alırsınız? Kozmetik mağazaları? Büyük zincir marketler? İnternet alışveriş siteleri? Ben, kozmetik mağazalarından ve zincir marketlerden alışveriş yapıyorum. Yaz mevsiminde, Antalya seyahatlerimizde, Isparta üzerinden geçerken verdiğimiz molalarda, gül ve lavanta kokulu el ve vücut kremi, kolonya, gül suyu, sabun gibi ürünlerin satışının yapıldığı mağazalardan da boş çıkamıyorum.  Son seyahatimizde, bunlara ek olarak bir de Rose City markasının Gül Özlü Kadın Roll-on' unu aldım. 

Güller Diyarı, Isparta merkezli Gül City, 2009 senesinden beri faaliyette olan yerli firmalarımızdan biri. Markanın ürün yelpazesinde, el, yüz ve vücut kremi, yüz temizleyicisi, cilt bakım toniği, roll-on, kolonya, gül suyu, sabun ve gül lokumu, gül kahvesi, gül şerbeti, gül reçeli, gül kokulu mum ve tespih gibi hediyelik ürünler var. 
Markanın, bu Gül Özlü Kadın Roll-on' unun özellikleri ile ilgili ürünün ambalajında veya markanın internet sitesinde herhangi bir açıklama bulunmuyor. Sadece ambalajın ön yüzünde, ''besleyici ve nemlendirici'' şeklinde bir ibare var. İnternet üzerinden satış yapan alışveriş sitelerinde ise, ''Doğal, özel formüle edilmiş gül kokusu sayesinde, gün boyu duştan yeni çıkmış gibi kuru ve ferah kalmanızı sağlar. Yenilikçi formülü ile zorlu koşullarda bile 48 saate kadar koruma sağlar ve tahrişi önler. Giysilerinizde leke bırakmaz.'' şeklinde açıklamalar mevcut. 

Bu ürünü, gül özlü olması nedeniyle almıştım. Satın alırken içeriğini detaylı olarak inceleyememiştim. Gül özü olması, bende, içeriğin temiz olabileceği izlenimini vermişti. Evde kullanmaya başlamadan önce detaylı baktığımda, 10 kalemlik içerik listesinde gül suyu haricinde doğal bir bileşen olmadığını fark ettim ne yazık ki. İçerikte Gül Suyu dışında, Su, İspirto, Alüminyum Klorohidrat (alüminyum tuzları grubundan), Parfüm, Hidroksietil Selüloz, Fenoksietanol (fenol eteri ve aromatik alkol), Etilheksilgliserin (gliseril eter), Hidrojene Hint Yağı ve Benzil Benzoat (organik bir bileşik) var. Roll-on' un içeriğinde  Alüminyum Klorohidrat olması hiç hoşuma gitmedi açıkçası.
50 ml ebatlı roll-on' da baskın bir gül kokusu bekliyordum. Fakat gül kokusundan ziyade tatlı bir koku ile karşılaştım. İçerikte gül suyu olmasına rağmen gül kokusu hissedilmiyor. Onun yerine, tatlımsı-şekerimsi bir parfüm kokusu var. Koku benim hoşuma gitti ancak doğal bir koku değil tabi, içerikte parfüm olarak kullanılan bileşenin etkisi bu. Koku, koltuk altına uygulandığında da kendini gösteriyor. Koku koruyuculuğu, yenilemeye gerek kalmadan gün boyu devam ediyor. Bu anlamda günü kurtarıyor diyebilirim. Fakat açıklamalarda bahsedildiği gibi 48 saat süren bir etkisi yok. Roll-on' un, yapış yapış hisse neden olmamasını, ciltte ve kıyafette iz bırakmamasını sevdim. 2022 senesi yaz ayında, Isparta' da, markanın ürünlerinin satıldığı bir mağazadan 30 TL' ye aldığım Rose City Gül Özlü Kadın Roll-on' un, yazıyı yayınladığım tarih itibariyle, markanın kendi internet sitesinde satış rakamı 38 TL olarak görülüyor. İnternetteki ticari alışveriş sitelerinde ise 30 ile 50 TL arası değişen bir fiyatı var. Rose City kozmetiğin bu ürünü, içerik haricinde benden geçer not aldı diyebilirim.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım