Johnson's Baby Işıldayan Parlaklık Saç Kremi

Firmalardan gelen tanıtım ürünleri haricindeki kozmetik ürün paylaşımlarım, özellikle yüz ve vücut bakım ürünleri ile ilgili olanlar kendi deneyimlerimden ve kullanıcı yorumlarımdan oluşur. Kendim için aldığım bakım ürünlerinin dışında bir de çocuklarım için aldığım ve onların kullandığı bakım ürünleri de vardır. Bu ürünleri de bizzat deneyimler ve onlarla ilgili görüşlerimi de aktarırım zaman zaman. En son, kızım Derin' in saç yıkama sonrası tararken zorlandığı saçlarını kolay taraması için aldığım, Johnson's Baby Işıldayan Parlaklık Saç Kremini deneyimledim mesela.
Saçları ve saç derisi 12 yaşına kadar gelişmeye devam eden çocukların, yetişkin ürünlerinden farklı bir bakıma ihtiyaç duyan saçları için nazik olarak tasarlanan Işıldayan Parlaklık Saç Kreminin, ''Saçın doğal parlaklığını artırarak ipeksi yumuşaklık verme'' özelliği bulunuyor. Krem, saç yıkama sonrası az miktarda ele dökülüp saçlara uygulanıyor ve durulanıyor. Kremin, ambalaj açıldıktan sonra 12 ay içinde tüketilmesi gerekiyor.
Ürün açıklamasında, bir damla argan yağı ve ipek proteini dokunuşu ile zenginleştirildiği belirtilen krem, pediatrist tarafından test edilmiş ve hipoalerjenik bir ürün. Boya ve SLS/SLES içermeyen kremin içeriği şu şekilde: Su, Setearil Alkol, Gliserin, İpek Amino Asidi, Behentrimonyum Klorür, Setrimonyum Klorür, Argan Yağı, Setil Esterleri, Hidroksi Etil Selüloz, İzopropil Alkol, Polisorbat 60, Sodyum Klorid, Sitrik Asit, Disodyum Fosfat, Sodyum Fosfat, Sodyum Benzoat ve Parfüm. Koyu renkle yazılan içeriklerin, doğal kaynaklı maddelerden elde edilen bileşenler olduğu bilgisi verilmiş. İçerik listesinin altında yazan, ''Bebeğinizin cildine uygun, yüksek kalitedeki bileşenleri seçiyoruz. Standartlarımıza uymayan 400' den fazla bileşeni kullanmıyoruz'' açıklamasına istinaden, içerik listesine göz attığımda, kimyasal, organik, inorganik bileşenler, asit, alkol karışımı bir içerik olduğunu yazabilirim. 
300 ml ebatlı kremin, bebekler ve çocuklar için hassas bir şekilde formüle edildiği belirtildikten sonra, daha temiz ve daha fazla doğal bileşen içermesini beklerdim. Tamamen doğal bileşenler maliyeti artıracağından ve satış fiyatını yükselteceğinden bu mümkün görünmüyor gibi. Kremi deneyimlemek için sadece 1 kez kullandım. Tabi burada benim ve kızımın saç yapısının ve uzunluğunun farklı olduğunu belirtmem gerekiyor. Benim saçlarım göğüs altı hizasında ve dalgalı, Derin' in ise omuz hizasında ve düz. Krem benim saç yapıma göre çok hafif kaldı, istediğim ve beklediğim yumuşaklık ve kolay taramayı pek sağlamadı. Fakat Derin, kremden memnun. Saçlarını yumuşacık yaptığını, saç karışıklığını açarak, kolay tarama sağladığını ve kokusunu çok beğendiğini söylüyor. Hatta yedekte farklı bir markanın kolay tarama spreyi de olmasına rağmen, Derin, bu kremin kullanımını daha pratik buluyor. Dediğim gibi, çocukların ve yetişkinlerin cilt bakım ihtiyaçları farklı olduğundan, bakım ürünlerinin de farklı etki yaratması olağan bir durum. 

Johnson's Baby Işıldayan Parlaklık serisinde saç kremi haricinde, şampuan ve kolay tarama spreyi de var. Saç kreminin piyasa satış fiyatı, kozmetik mağazalarında 40-50 TL arası değişiyor. Biz birkaç ay önce Carrefoursa' dan almıştık. Satış fiyatını tam hatırlamıyorum ama iyi bir indirim yapılmış olmalı ki yedekli almışız.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım