Duru Hydro Pure Sakura Çiçeği Duş ve Banyo İçin Şeffaf Bakım Sabunu

Vücut temizliğinde, yıkanmayı keyifli hale getiren, birbirinden güzel kokulara sahip, pratik duş jelleri bir yana, derinlemesine temizleme ve etkili kir çıkarma gücü olan kalıp sabunlar bir yana benim için. Kalıp sabunda tercihim her ne kadar beyaz banyo sabunu olsa da farklı kokulara sahip sabunları da alıp kullanıyorum bazen. Evde birkaç farklı banyo sabunu olmasına rağmen, Duru' nun yeni çıkan bu şeffaf sabununu da almadan yapamadım.
İçeriğindeki E vitamini ile cildi besleme ve koruma özelliği olan Sakura Çiçeği içerikli Duru Hydro Pure Sakura Çiçeği Duş ve Banyo İçin Şeffaf Bakım Sabunu, ''Cildi nazikçe ve derinlemesine temizleme, ölü deriyi, yağı ve kiri ciltten arındırma, 10 kat gliserinle zenginleştirilmiş formülü ile cildi nemlendirme, cildin canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olma, eşsiz esansıyla ciltte uzun süren parfüm etkisi bırakma'' özelliklerine sahip. Sabun, ister el ile ister lif ile köpürtülerek vücuda uygulanabiliyor.

Tabi bu noktada hemen içerik kısmına da değinmek istiyorum. 34 kalemlik içerik listesinde bitkisel olarak sadece Ayçiçeği Tohum Yağı bulunuyor. Burada ilgimi çeken şey ise sabunun içeriğinde Sakura Çiçeği (Kiraz Çiçeği) ile ilgili herhangi bir bileşen olmaması. Arama motorunda yaptığım araştırmada, Latince isminin Prunus Serrulata olduğunu öğrendiğim Sakura Çiçeğine dair eser yok içerikte. İçerikle ilgili yazacağım bir başka şey ise içerikte Sodyum Lauret Sülfat yani SLES ve Sodyum Lauryl Sülfate yani SLS bulunması. Bu ikisi köpürtücü olarak kullanılan kimyasal bileşenler. Ürünün ambalajı üstünde, Paraben, Silikon, Parafin, Gluten ve Fitalat içermediğinin belirtilmiş olması, ürünün zararlı bileşenler içermediği algısı yaratıyor fakat ne yazık ki öyle değil. 
450 gramlık şık bir karton kutu içinde, her biri 150 g olan 3 kalıp şeffaf sabun bulunuyor. Benim aldığım sabunun 3 yıl raf ömrü, açıldığı tarihten itibaren de 12 ay kullanım süresi bulunuyor. Sabunlar Vegan özellikli. Sabunların Paraben, Silikon, Parafin, Gluten ve Fitalat içermemesi her ne kadar güzel olsa da içerikte başta SLS ve SLES olmak üzere kimyasal bileşenler olması hoşuma gitmedi. Aynısını, markanın 2020 senesi başlarında çıkardığı Hydro Pure serisi duş jelinde de yaşamıştım. Duş jelinin ön ambalajında Paraben, Silikon, SLS içermediği bilgisi vardı, içerikte ise SLS' den daha az tahriş edici özelliği olduğu söylenen SLES bulunuyordu. Duş jelinde olduğu gibi bu şeffaf sabun da içerik olarak bende biraz hayal kırıklığı yarattı.

Sabunların şeffaf görüntüsü ve rengi çok hoş, kokusu ise harika. Koku, banyo sonrası bile tende hissediliyor. Sabunlar, kese ve lif olmaksızın tek başına kullanıldığında dahi cildi temizlemede etkili. Kese ve lif ile kullanıldığında ise cildi derinlemesine temizliyor, kirden arındırıyor. İster tek başına ister lifle kullanılsın, her iki türlü de cildi yumuşacık yapıyor ve nemlendiriyor. Bu etkileri ile vaatlerini tamamen yerine getiriyor yani. Hydro Pure serisinde Sakura Çiçeği haricinde Aloe Vera ve Micellar şeffaf sabun çeşitleri de var. Duru Hydro Pure Sakura Çiçeği Duş ve Banyo İçin Şeffaf Bakım Sabununu bu senenin ağustos ayında Şok Market' ten 39.95 TL' ye almıştım. Marketin internet sitesine baktığımda satışını göremedim. Belki o dönem satılan aktüel ürünlerden biriydi. Kozmetik mağazalarında fiyatı 50-70 TL arası değişiyor. Duru' nun bu sabun serisinin kokusunu ve etkisini gerçekten beğendim, tekrar almayı düşünebilirim, tabi içerikte biraz iyileşme yapılırsa.

Yeşimle Her Telden Sosyal Medya Hesaplarım